ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

O Aντιδήμαρχος Γιώργος Δαρδάνης

O Aντιδήμαρχος Γιώργος Δαρδάνης

Με απόφαση του δημάρχου ορίζεται ως επικεφαλής για θέματα πολιτικής προστασίας ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας και ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέλου Βόχας ο Δαρδάνης Γεώργιος με αρμοδιότητες, συντονισμού, οργάνωσης και προγραμματισμού όλων των σχετικών απαιτούμενων ενεργειών.

Ειδικότερα, ο Δαρδάνης Γεώργιος είναι υπεύθυνος και για την παρακολούθηση των ενδεδειγμένων επιχειρησιακών ενεργειών σύμφωνα με το σχεδιασμό που περιγράφεται στα αντίστοιχα μνημόνια-σχέδια (πχ. πυρκαγιών, χιονοπτώσεων, παγετού, πλημμυρών, σεισμών κτλ.) του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου. Στα μνημόνια αυτά δύναται να ορίζονται επιπλέον υπεύθυνοι υπάλληλοι ή αιρετοί του Δήμου με συγκεκριμένα καθήκοντα και κατά περίπτωση δίχως τροποποίηση της παρούσης εφόσον αυτά υπογράφονται από τον Δήμαρχο ή τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και κοινοποιούνται αρμοδίως και προς τους υπαλλήλους και/ή αιρετούς που ορίζονται εκ νέου σε κάθε περίπτωση. Επίσης, ο Δαρδάνης Γεώργιος ορίζεται ως επιμέρους συντονιστής των εκάστοτε εθελοντικών ομάδων του Δήμου Βέλου-Βόχας ή ομάδων εργασίας και επέμβασης κατά περίπτωση σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας. Νοείται ότι και οι εθελοντικές ομάδες που οργανώνονται και συστήνονται από τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων (εφόσον αναφέρονται αναλυτικά στα αντίστοιχα μνημόνια ενεργειών) υπάγονται ως προς το συντονισμό των δράσεων και των ενεργειών τους στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και οφείλουν να πειθαρχούν και στις αποφάσεις του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου (ΣΤΟ).

Ορίζονται ως επιμέρους συντονιστές, οι Αντιδήμαρχοι:

α) Τσάτσαρης Κωνσταντίνος,

β) Δαρδάνης Γεώργιος,

με αρμοδιότητες συντονισμού επί του εργατοτεχνικού προσωπικού καθώς και των οδηγών-συνοδευτικού προσωπικού των οχημάτων, και γενικώς για συνεχή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα σχετικών υλικών και μέσων. Ενδεικτικά αναφέρεται η φόρτωση, μεταφορά και διαμοιρασμού των απαιτούμενων ποσοτήτων αλατιού σε χιονόπληκτες-παγετόπληκτες περιοχές, η εκπαίδευση του προσωπικού στα πυροσβεστικά μέσα κτλ.

γ) Τζαναβάρα Κωνσταντίνα, με αρμοδιότητες συντονισμού δράσεων κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας των αντίστοιχων υπηρεσιών που σχετίζονται με σχετικά ζητήματα πολιτικής προστασίας.και

δ) οι πρόεδροι Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη παράγραφο 2, ορίζονται υπεύθυνοι για όλα απαιτούμενα τα προληπτικά μέτρα (πχ. καταγραφή κρουνών και υδροστομίων σε λειτουργία, καταγραφή ιδιωτικών χωματουργικών μηχανημάτων και υδροφόρων, λίστα εθελοντών (ομάδας με επικεφαλής τους ίδιους) που μπορούν να κληθούν σε έκτακτη ανάγκη  κτλ).

Ορίζεται υπεύθυνος του γραφείου πολιτικής προστασίας ο υπάλληλος:

α) Δρ.Βαμβάτσικο Παναγιώτη, Αν.Πρ/νο Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, με

β) αναπληρώτρια την Κυριάκη Βασιλική, Αν.Πρ/νη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, με αρμοδιότητες καταγραφής-συγκέντρωσης των αναγκαίων πρωτογενών στοιχείων, συμμετοχή σε ασκήσεις επί χάρτου αρμόδιων υπηρεσιών, τήρηση του σχετικού αρχείου και σύνταξης μνημονίων, (πχ. σχέδια αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής προστασίας κτλ), ενημέρωση-εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση για θέματα πολιτικής  προστασίας των υπαλλήλων, αιρετών και δημοτών με κάθε πρόσφορο μέσο και γενικά την άμεση συνεργασία με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας για κάθε σχετικό θέμα.

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.