ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΖΙ;

Συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Ζευγολατιού!

0088

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού, υπό την προεδρία του Γιώργου Μαγγίνα, το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού αφορούσε την Αναγνώριση του Οικισμού Καλεντζίου ως Τοπική Κοινότητα!

Κατά τη συζήτηση τα μέλη του συμβουλίου -σύμφωνα με το επίσημο πρακτικό- τοποθετήθηκαν ως εξής:

Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε την αναγνώριση του οικισμού Καλεντζίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού ως Τοπική Κοινότητα.

 Ο Κωτσάκος Χαρίλαος, τοποθετήθηκε επί του θέματος και ανέφερε πως είναι αρνητικός στο να γίνει ο οικισμός Καλεντζίου αυτόνομη τοπική κοινότητα.

Ο Δανιήλ Λεωνίδας τοποθετήθηκε επί του θέματος και ανέφερε ότι δε διαφωνεί επί της αρχής να γίνει Τοπική Κοινότητα το Καλέντζι και να εκπροσωπούνται οι κάτοικοι αυτόνομα όπως τα όμορα χωριά (Σουληνάρι,Χαλκί κ.α) χωρίς να εγείρεται θέμα μείωσης της εκτάσεως της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού και των αρχαιολογικών – εκκλησιαστικών χώρων. Γι’αυτό πρότεινε  πως πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις – έγγραφα κ.λ.π. προς αυτή την κατεύθυνση με βάση τους κείμενους νόμους, προκειμένου να προχωρήσει η αυτονόμηση του Οικισμού Καλεντζίου σε Τοπική Κοινότητα.

Η Λιμιάτη Ελένη ανέφερε ότι ο οικισμός εκπροσωπείται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού, επομένως δε συμφωνεί με την αναγνώρισή του ως αυτόνομη τοπική κοινότητα. Δεν μπορούν εξάλλου ν’ αλλάξουν τα όρια του Ζευγολατιού, γι’αυτό το λόγο ψηφίζει αρνητικά.

Ο Κατσιφώλης Παναγιώτης δήλωσε ότι θεωρεί το Καλέντζι ως χωριό του, δεν το ξεχωρίζει από τη Δημοτική Κοινότητα Ζευγολατιού και ως εκ τούτου ψηφίζει αρνητικά.

Ύστερα από την ψηφοφορία με 1 θετική ψήφο, 3 αρνητικούς και 1 θετική υπό προϋποθέσεις το συμβούλιο.

 ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ

Με ψήφους  3 αρνητικές,  1 θετικής και 1 θετικής υπό προϋποθέσεις, την αναγνώριση του οικισμού Καλεντζίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού ως Τοπική Κοινότητα.

Οι πληροφορίες πάντως λένε πώς οι κάτοικοι του Καλεντζίου θα επιμείνουν στο αίτημά τους, αφού συλλέγουν υπογραφές για να αυτονομηθούν ως τοπική κοινότητα από το Ζευγολατιό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.