ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η ΕΦΗΒΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΚΜΗ» ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

festival korinthos

 

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα το Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου στο Δημοτικό θέατρο της Κορίνθου, παρουσία του Δημάρχου Κορινθιων Αλέξανδρου Πνευματικού, των αντιδημάρχων Χρήστου Χασικίδη και Γιώργου Φαρμάκη , της διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου κ. Δέσποινας Μιχολιά, του κ. Αντώνη Σταυρόπουλου διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου και πλήθος συμπολιτών μας που πλημμύρισαν την αίθουσα για άλλη μια φορά.
Ο Δήμαρχος Κορινθιων καλωσόρισε, τους καθηγητές, τους γονείς και τα παιδιά, ευχόμενος καλή θέαση στους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας, δίδοντας τα εύσημα στην σημαντική προσπάθεια των μαθητών να συμμετέχουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Τόνισε ότι είναι άξιο θαυμασμού να μπορούν τα παιδιά να συνδυάζουν τα μαθήματα τους με τις θεατρικές παραστάσεις, γεγονός που ολοκληρώνει την προσωπικότητα τους αφού αυτές οι εκδηλώσεις λειτουργούν συμπληρωματικά στην παιδεία τους.
Υπογράμμισε ότι είναι σημαντική η συμπαράσταση των γονιών και η βοήθεια των καθηγητών, οι οποίοι και αυτοί, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουν καθημερινά, δεν φείδονται χρόνου και κόπου να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους.
Ο Δήμαρχος κλείνοντας αφού ανέδειξε την συνεργασία του Δήμου με την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός στα θεατρικά δρώμενα του Δήμου μας.
Η θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου στηρίχθηκε σε μια ομαδική συγγραφική προσπάθεια που είχε σαν θέμα : «Η Εφηβεία Δεν Είναι Μόνο Ακμή».
«Το έργο αφορά στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι στην προσπάθειά τους να ενταχθούν και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κοινωνίας, λαμβάνοντας ποικίλα και συχνά αντικρουόμενα ερεθίσματα από την οικογένειά τους, τα ΜΜΕ και το σχολείο, ώσπου τελικά να ανακαλύψουν την προσωπική τους ταυτότητα».

Κατηγορίες:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.