ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκπαιδευτικοί εν δράσει – Εκλογές για ΔΟΕ Τρίτη 4 Ιουνίου 2013


Αυτοί επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν

Εμείς με τους αγώνες μας

ας κάνουμε τον τρόμο να αλλάξει στρατόπεδο

Να το σκοτώσεις το ρημάδι το σπίτι σου?

Είμαι 39. Δουλεύω από τα 24. Μέχρι πριν δύο χρόνια πλήρωνα τις εισφορές, τα ΦΠΑ, τους φόρους μου. Μένω σε σπίτι 104 τ.μ. Το μισό μου το έδωσε ο πατέρας γονική παροχή το ’02. Το υπόλοιπο το πήρα με δάνειο. Καλομαθημένη πριγκηπέσα.

Το σπίτι αποτελεί τεκμήριο, δεν μετράει η πρώτη κατοικία, η εφορία ζητάει 3.000. Σήμα, ΦΠΑ, χαράτσι σε δόσεις. Χρωστάω 500 στα κοινόχρηστα λόγω πετρελαίου. Είμαι καλομαθημένη.

Πώς στένεψε μονομιάς ο ορίζοντας?

Ο σύζυγος εκπαιδευτικός (900 ευρώ), ο αδελφός άνεργος, όλοι σε ένα σπίτι όπως παλιά! Έχουμε αγάπη και συνεννόηση, αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα…

Υπάρχουν βράδια που δεν κλείνω μάτι. Τις περισσότερες μέρες δεν βγαίνω απ’ το σπίτι, ειδικά το χειμώνα. Σκέφτομαι πως σε λίγο θ’ αρχίσουν να μαζεύονται χρέη, ότι εκλείπει η δυνατότητα για τα ελάχιστα. Εφιάλτες. Η ανεργία, αρχίζει και σου ρουφά τη διάθεση ακόμα κι ενός περίπατου, σου καταστρέφει την κανονικότητα.

Τρίτος χρόνος αναπληρωτής. Χίος, Ικαρία, Ρέθυμνο, όλο το Αιγαίο σε παράταξη! Κάθε καλοκαίρι απολυμένος. Κάθε καλοκαίρι δουλειές του ποδαριού. Του χρόνου θα δουλεύω; Και τώρα που δουλεύω τι καταλαβαίνω; Μισό μισθό θέλω για να πάω στο σπίτι μου στα Γιάννενα. Ας είναι καλά η μάνα μου!

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά στο σχολείο σε γλυτώνουν από την κατάθλιψη. Μα όταν πλησιάζει το τέλος του μήνα με ζώνουν τα φίδια. Το περασμένο σαββατοκύριακο κλείστηκα μέσα. Δεν απαντούσα στα τηλέφωνα. Τι να εξηγείς τώρα!

Όταν μπήκα στη σχολή ο δρόμος λέει ήταν ανοιχτός μπροστά μου. Βέβαιη επαγγελματική αποκατάσταση. Πώς ξαφνικά μας έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα; Πώς στένεψε μονομιάς ο ορίζοντας;  (Λευτέρης Γ., Κρήτη)

Δεν το περίμενα!

Χτες στην εκδήλωση του συλλόγου για το ασφαλιστικό στήθηκα στην ουρά. Το και το, λέω του εργατολόγου. Τόσα χρόνια υπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, κ.λπ. Να βγω στη σύνταξη τον ρωτάω, πόσα θα παίρνω; Με το εφάπαξ τι γίνεται; Μου τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι. Τόσα η σύνταξη, τόσα το εφάπαξ… Δεν έχω παράπονο! Το επιμύθιο όμως δεν μ’ άρεσε: «Τα ταμεία βουλιάζουν στα χρέη. Αύριο κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει. Νέα μέτρα θα σημάνουν νέο πετσόκομμα στις συντάξεις. Κι όσο για το εφάπαξ είναι σαν παίζεις ΛΟΤΟ…»

Είχα ένα όνειρο…  Να βγω στη σύνταξη… Να πάρω το εφάπαξ… Να ξεχρεώσω το δάνειο για το σπίτι… Το χειμώνα με τα εγγόνια στην πρωτεύουσα και από την άνοιξη στο νησί.

Ο γιος μου είναι άνεργος για δεύτερο χρόνο. Τον απολύσανε γιατί τους στοίχιζε ακριβά, πήραν έναν άλλον στη θέση του με τα μισά. Τα φέρνουν βόλτα δύσκολα. Σταμάτησαν να έρχονται και στο σπίτι. Ντρέπομαι μου είπε, όταν τον ρώτησα, δεν θέλω να με χαρτζιλικώνεις κάθε φορά. Ύστερα με κοίταξε κατάματα και με τόνο που δεν έπαιρνε συζήτηση είπε: «Στο τέλος του μήνα φεύγουμε. Έστειλα βιογραφικό σε μια εταιρεία στη Γερμανία. Με πήρανε. Τα λεφτά είναι καλά. Εδώ βουλιάζουμε στα σκατά…»

Παιδί μεταναστών είμαι. Ο πατέρας μου δούλεψε στα ανθρακωρυχεία. Γεννήθηκα στη Στουτγάρδη το ’60. Γυρίσαμε, όταν γεννήθηκε η αδερφή μου, τρεις μήνες πριν τη Χούντα. Να πάνε τα παιδιά σε σχολείο στην Ελλάδα, είπε ο πατέρας μου! Δεν το περίμενα  να δω τα παιδιά μου μετανάστες… (Αντώνης Τ., Περιστέρι)

 Ιστορίες των άλλων… Ίσως και δικές μας…

Ιστορίες από το χθες… Ιστορίες του μέλλοντός μας…

Ιστορίες της κρίσης…

Εκείνα που είχαμε κατακτήσει έχουν χαθεί. Το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση, την ψυχαγωγία.

Κανείς δεν μπορεί να μου πάρει την ψυχή, τη σκέψη, την ελπίδα. Εγώ μπορώ ακόμα να τους πάρω αυτό που τους πονάει πιότερο… την εξουσία. Και θα προσμένω αυτήν την ώρα. (Θάλεια Ρ., Καλαμαριά)

Στο σχολείο μέρα με τη μέρα η ζωή γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οι μαθητές μας και οι οικογένειες τους βουλιάζουν στη φτώχεια και την κατάθλιψη. Γονείς χωρίς δουλειά. Παιδιά πεινασμένα. Σχολειά δίχως τα στοιχειώδη. Εκπαιδευτικοί…

Εκπαιδευτικοί περιπλανώμενοι σε δυο και τρία σχολεία κάθε μέρα. Με την ψυχή στο στόμα να προλάβουν το κουδούνι. Αναπληρωτές κάθε χρόνο απολυμένοι, κάθε χρόνο σε τόπο άλλο. Με μια βαλίτσα στο χέρι. Πάντα έτοιμοι. Ξέροντας ότι τη νέα χρονιά θα βρεθούν άνεργοι. Ξέροντας ότι τους θεωρούν δημοσιονομικό βάρος. Ωρομίσθιοι της μισής ζωής. Νεοδιόριστοι της άγονης γραμμής, νεοδιόριστοι  των 570€. Να περιμένουν το έμβασμα από το σπίτι για να πληρώσουν το νοίκι τους.  Ζωές σε αναμονή.

Εκπαιδευτικοί «υπεράριθμοι» στο δρόμο των υποχρεωτικών μεταθέσεων, γιατί το δημόσιο σχολείο ολοένα και συρρικνώνεται, ολοένα και στενεύει τους ορίζοντές του. Φτηνό, ευέλικτο, παραδομένο στις ορέξεις της αγοράς. Σχολείο της κατάρτισης και των δεξιοτήτων. Γκρίζο και στενόχωρο χωρίς …την κίνηση, την άνεση του χώρου, τη χαρά.

Εκπαιδευτικοί σε αναγκαστική αργία με το στίγμα του «επίορκου» για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση, για την υψωμένη γροθιά που δεν υποτάσσεται, για μια ιδιωτική διένεξη, για μια ανώνυμη καταγγελία.  Με το φόβο του επιθεωρητή διοίκησης.

Εκπαιδευτικοί προς αξιολόγηση για να κατασκευαστεί ο αυριανός στρατός των απολυμένων. Ο στρατός της μισθολογικής καθήλωσης. Με το στίγμα του «ανάξιου» για να φορτωθεί όλο το βάρος των δυσλειτουργιών της δημόσιας εκπαίδευσης. Για να κοπεί κάθε γέφυρα παιδαγωγικής αυτονομίας, για τη προσαρμογή στην κρατική παιδαγωγική.  Εκπαιδευτικοί κυνηγοί προσόντων για να φουσκώσουν οι ατομικοί φάκελοι. Για να εντείνεται ο ανταγωνισμός μέσα στο σχολείο και να σπάει κάθε δυνατότητα κοινωνικής και συλλογικής αντίληψης της διδακτικής πράξης.

Εκπαιδευτικοί με την απόγνωση της οικονομικής εξαθλίωσης. Να βλέπουν η θηλιά των δανείων να μετατρέπει το δεκαπενθήμερό τους σε φιλοδώρημα. Το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, για να γλυτώσουν τον βραχνά του ενοικίου, σε άχθος ασήκωτο.

Εκπαιδευτικοί απείθαρχοι… γιατί δεν τους χρωστάμε τίποτα.  Δεν προσκυνήσαμε στα βουλευτικά τους γραφεία.  Δεν πουλήσαμε την ψήφο μας αντίδωρο ρουσφετολογικού διορισμού.  Εκπαιδευτικοί ανυπότακτοι που νοιώθουμε ότι το δημόσιο σχολείο, αν περάσουν τα σχέδια τους, όχι μόνο δεν θα αγγίξει τα όνειρά μας αλλά δεν θα υπάρξει καθόλου.

 

Ησυχία…. το συνδικάτο κοιμάται

 Σήμερα που η βαριά σκιά των μνημονίων, των πολιτικών της εσωτερικής υποτίμησης και της διάλυσης κάθε ψήγματος κοινωνικού κράτους πέφτει πάνω από το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ που συγκροτεί την πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει διαλέξει πλευρά…

Σήμερα, που δεκάδες εκπαιδευτικοί στιγματίζονται με τη ρετσινιά του «επίορκου», που σύρονται στα δικαστήρια για την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση, που ζουν κάτω από το βραχνά της απόλυσης, ένα συνδικάτο δικαιολογεί την ύπαρξή του όταν υπερασπίζεται τα μέλη του, όταν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Δεν δικαιώνεται μπροστά στα μικρόφωνα των καναλιών και στους διαδρόμους της εξουσίας.!!

Δεν δικαιώνεται μέσα από τον συνδικαλιστικό τουρισμό πολυδάπανων ημερίδων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, για να ακούγεται μόνο η άποψή της, για να αποκλείεται κάθε αντίθετη ενοχλητική φωνή.!!   Ημερίδων.. που μένουν μόνο στην περιγραφή και τη διαπίστωση των προβλημάτων,  αλλά αρνούνται να προτείνουν λύσεις και να δρομολογήσουν την αγωνιστική απάντηση της μαχόμενης εκπαίδευσης.

 Όσο κι αν έχει σαπίσει το δέντρο του κρατικού συνδικαλισμού,

δε θα πέσει αν δεν το ρίξουμε εμείς

    Η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), (στα χνάρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) ακολουθεί συνειδητά το δρόμο της συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική και της προώθησής της στον κλάδο.

    Σε μια περίοδο που ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις αδιαφορεί για τις ανάγκες και τις αγωνίες μας.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία εξαργυρώνει την υποτακτική της στάση με κυβερνητικές θέσεις και αξιώματα (διορισμός του ταμία της ΟΛΜΕ, μέλους της ΔΑΚΕ στη θέση του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Αττικής, πρόταση στον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ, μέλος της ΔΑΚΕ για τη διοίκηση των ΚΕΚ των ΕΛΤΑ ), δείχνοντας την αλληλεξάρτηση του κρατικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού με την εκάστοτε εξουσία.

Οχυρωμένοι  πίσω από τα προνόμια τους αρνούνται να σταθούν στο ύψος των καιρών, ενδιαφέρονται μονάχα για την αναπαραγωγή του εαυτού τους και τη διαιώνιση της εξουσίας τους. Όλη τη χρονιά υπονόμευσαν κάθε πιθανότητα αγωνιστικής έξαρσης, κάθε δυνατότητα συντονισμένης πάλης ενάντια στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Όλη την χρονιά πολιτευτήκαν έχοντας στραμμένο το νου τους στο εκλογικό συνέδριο του Ιουνίου και στην ισορροπία των εσωτερικών τους συσχετισμών.!

 Αντί ν’ αποδεχτεί το ρόλο που της αναλογεί στον αγώνα απέναντι στις πολιτικές των μνημονίων Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. περιορίζεται σε 24ωρες απεργιακές ντουφεκιές στον αέρα κάνοντας συγχρόνως ό,τι μπορεί για ν’ αποτρέψει τις προσπάθειες, από τα κάτω των συλλόγων, για δημιουργία κοινού μετώπου αγώνα των εργαζομένων. Υπονομεύει κάθε συλλογική και κινηματική δράση, στέκεται απέναντι σε κάθε συλλογική προσπάθεια που αμφισβητεί την πορεία της  (για την αγωνιστική της απραξία, τη συνδρομή και τα συνδικαλιστικά τους προνόμια !!!)

     Αλλάζουμε το συνδικάτο, αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Γιατί  η πραγματικότητα είναι εδώ: η διάλυση του δημόσιου σχολείου, ο εργασιακός μεσαίωνας, οι απολύσεις, η κατάργηση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση διαλύουν το σκηνικό της αισιοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Όλα αυτά αποτελούν την μαζική κοινωνική συνθήκη για να εκραγεί το καζάνι. Κάθε μέρα όλο και πιο πολλοί συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να πορεύονται με την αυταπάτη του ατομικού βολέματος.    Η    εξέγερση     πλησιάζει…

Δεν θα πουν αυτοί την τελευταία λέξη.

Τα μολύβια κάτω.                           

Ας ξεσηκωθούμε.

Στο συνέδριο του Ιουνίου να κάνουμε τις μέχρι τώρα πλειοψηφίες τους παρελθόν.

Να δημιουργήσουμε τους όρους για τη διοργάνωση

ενός μεγάλου πανεργατικού αγώνα.

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

 

‘’Εκπαιδευτικοί εν δράσει’’

(Ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας ) 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 82η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣH

 

1. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ    Δασκάλα, 6ου   Δημ .Σχ. Κορίνθου  

2. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    Δάσκαλος,  2ου  Δημ .Σχ. Λουτρακίου

3. ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΝΑΤΑΣΣΑ        Νηπιαγωγός,  ειδ. αγωγής, ΚΕΔΔΥ

4. ΓΕΩΡΓΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ      Δασκάλα, 2ου   Δημ .Σχ. Κορίνθου

5. ΓΚΡΙΝΤΖΙΑ ΚΑΙΤΗ      Νηπιαγωγός, 3ου  Νηπ. Κορίνθου

6.  ΖΑΝΤΡΙΜΑ ΜΑΡΙΑ        Δασκάλα,  1ου  Δημ .Σχ. Κορίνθου

7. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     Δάσκαλος, Δημ .Σχ. Αρχ. Κορίνθου

8. ΚΑΤΡΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ      Δ/ντης , 1ου  Δημ .Σχ. .Περαχώρας

9 .ΚΟΥΡΕΜΠΕ ΜΑΡΙΑ      Δασκάλα,  Δημ .Σχ. Αθικίων

10. ΚΟΥΡΟΥΠΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ       Δασκάλα,  Δημ .Σχ. Ξυλοκέριζας

11. ΚΤΕΝΙΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ      Νηπιαγωγός , 15ου  Νηπ. Κορίνθου

12. ΛΟΥΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ      Δασκάλα,  1ου  Δημ .Σχ. Κορίνθου

13. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ        Νηπιαγωγός,  1ου Νηπ. Λουτρακίου

14. ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ     Νηπιαγωγός , 15ου  Νηπ. Κορίνθου

15. ΜΠΑΡΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  Μουσικός, αναπληρώτρια ΕΣΠΑ, 1ου Δημ .Σχ. Λουτρακίου +2ου  Δημ .Σχ. Λουτρακίου

16. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ     Δάσκαλος, 1ου .Δημ .Σχ. Αγ .Θεοδώρων

17. ΣΑΜΑΡΤΖΗ ΕΡΑΤΩ        Νηπιαγωγός,  Νηπ. Σολομού

18. ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ     Δάσκαλος,  1ου  Δημ .Σχ. Ζευγολατειού

19. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ       Νηπιαγωγός, 3ου   Νηπ .Κορίνθου

20. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ       Δάσκαλος,  10ου  Δημ .Σχ. Κορίνθου

Κατηγορίες:ΑΠΟΨΕΙΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.