Ο Δήμος Βέλου-Βόχας για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
«Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα λάβουν χώρα στο Δήμο Βέλου-Βόχας οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
- Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές για τη σημασία της Εθνικής Επετείου, απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικά σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.
- Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και οικιών από τις 8 το πρωί της 25ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2013.
KYΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
- Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2013.
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
Δ.Κ.ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ)
Ώρα 10.00 π.μ: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.
- Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τoν κ. Μαρίνη Παναγιώτη, Δάσκαλο Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού
- Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στην Πλατεία Παπακωνσταντίνου, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.
- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από εκπρόσωπο του Δήμου, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ζευγολατιού, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Αστυνομική Αρχή, εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τους Δ/ντές και μαθητές των σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών, τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας, την Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
- Εθνικός Ύμνος
Ώρα 11.00 π.μ: Παρέλαση ενώπιον των Αρχών μπροστά στην πλατεία Παπακωνσταντίνου, από μαθητές των σχολείων.
Καλούνται να παραστούν:
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Κ. Ζευγολατιού, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Διοικητής του Α.Τ. Βραχατίου, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.
Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Ζευγολατιού, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας, το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για την Δ.Κ .Ζευγολατιού ορίζουμε τον κ. Γεώργιο Βορινιώτη
Δ.Κ.ΒΕΛΟΥ
Ώρα 9.45 π.μ: Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.
- Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Βαρδουνιώτη Σταυρούλα, Καθηγήτρια Λυκείου
- Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.
- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βέλου, την Αστυνομική Αρχή, εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κορινθίας, Δ/ντές και μαθητές των σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών και Συλλόγους της Δ.Κ Βέλου και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
- Εθνικός Ύμνος
Ώρα 11.00 π.μ: Παρέλαση ενώπιον των Αρχών από τους μαθητές των σχολείων.
Καλούνται να παραστούν:
Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Κ. Βέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Α.Τ. Βραχατίου, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.
Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Βέλου, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας, το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για την Δ.Κ. Βέλου ορίζουμε την κα. Γκίκα Παναγιώτα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γυμνασίου Βέλου
Δ.Κ. ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
Ώρα 10.30 π.μ: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου.
- Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Χασούρα Ολυμπία Διευθύντρια Γυμνασίου Βραχατίου
- Ώρα 11.00 π.μ Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.
- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από εκπρόσωπο του Δήμου, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Βραχατίου, την Αστυνομική Αρχή, εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, Δ/ντές και μαθητές των σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών, Συλλόγους της Δ.Κ Βραχατίου και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
- Εθνικός Ύμνος
Ώρα 11.30 π.μ: Παρέλαση ενώπιον των Αρχών, από μαθητές των σχολείων
Καλούνται να παραστούν:
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Δ.Κ. Βραχατίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Α.Τ.Βραχατίου, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.
Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Βραχατίου, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας και το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.
ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για τη Δ.Κ. Βραχατίου ορίζουμε τον κ. Eυάγγελο Τσάκωνα
Ο εορτασμός στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Δήμαρχο στα οικεία Τοπικά Διαμερίσματα.
Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ