ΑΠΟΨΕΙΣ

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

Τις εντυπώσεις της από το Δ.Σ. Βέλου-Βόχας καταθέτει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Βέλου-Βόχας

apa

«Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά …είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»!!!

Στις 18 Οκτωβρίου παρακολουθήσαμε τα δρώμενα στο Δ.Σ. του Δήμου μας και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας. Από τα 27 μέλη του ΔΣ παρίσταντο τα 18 (να υποθέσουμε, καλή τη πίστη, ότι οι υπόλοιποι είχαν σοβαρή δικαιολογία απουσίας).
Θέμα σχετικό με το νερό. Ο δήμαρχος εισηγείται πρόταση για έργο, με απευθείας ανάθεση, σε εταιρία της επιλογής του. Η πρόταση ψηφίστηκε αλλά…
Δήμαρχε η μέθοδος της απευθείας ανάθεσης έγινε για να μπορείς να προωθείς μικρά έργα, χωρίς τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας και όχι για να σπας μεγάλα έργα, σε κομμάτια και να τα δίνεις, όπου προσωπικά αποφασίζεις. Πέρα από το νόμιμο η μη της απόφασης υπάρχει και το ηθικό θέμα. Δεν παρουσιάστηκε καμιά εναλλακτική αντιπρόταση, από άλλη εταιρία, ώστε να τεκμηριώσει ο δήμαρχος την ορθότητα της απόφασής του.
Δήμαρχε μπορεί να έχεις τις καλύτερες των προθέσεων αλλά οι απευθείας αναθέσεις έχουν κλείσει σπίτια…
Θέμα σχετικό με την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων. Η εισήγηση αφορούσε την υπογραφή σύμβασης με γνωστή εταιρία για ανάληψη του έργου, επίσης με απευθείας ανάθεση.
Η πρόταση αποσύρθηκε για τεχνικούς λόγους, που προέκυψαν την τελευταία στιγμή και δεν αφορούν την ουσία την υπόθεσης.
Από τη συζήτηση που ακολούθησε φάνηκε ότι οι μισοί (και λιγότεροι) σύμβουλοι που έδειξαν να κατανοούν το θέμα είχαν πλήθος αποριών, που προφανώς θα καθιστούσε την όποια ψήφο τους προβληματική και οι υπόλοιποι (και περισσότεροι) μάλλον δεν είχαν ιδέα για το θέμα.
Θα περίμενε κανείς ότι, πριν φτάσει κάποιος να υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με την όποια εταιρία, θα έχει ενημερωθεί πλήρως και αναλυτικά για το είδος του έργου, το διαφαινόμενο κόστος, τις πιθανές νομικές ή τεχνικές παρενέργειες, τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις και το κόστος εκάστης και αφού έλυνε όλες του τις απορίες, θα κατέληγε στην ανάθεση του έργου, με την λύση που θα ήταν συμφερότερη για το Δήμο.
Το να ζητάς από τους συμβούλους να υπογράψουν σύμβαση για θέμα που θα τους ενημερώσεις στο μέλλον, με μόνη αιτιολογία την πιθανή επιδότηση μέρους του κόστους, το οποίο όμως αγνοείς ποιο ακριβώς είναι, εμένα μου φαίνεται σα να περπατάς με το κεφάλι κάτω.
Θέμα σχετικό με δικηγορική αμοιβή. Η εισήγηση αφορούσε ανάθεση σε εξειδικευμένο δικηγόρο για προσφυγή σε παλαιά φορολογική υπόθεση.
Αμφισβητήθηκε από συμβούλους και η μεθοδολογία αντιμετώπισης του θέματος και το ποσό της αμοιβής. Η δικαιολογία ήταν ότι αφορούσε, η αμοιβή, και άλλες υποθέσεις που όμως δεν κάναν τον κόπο να τις περιγράψουν στο εισηγητικό σημείωμα.
Δήμαρχε οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και όχι το αντίθετο.
Θέμα σχετικό με την υλοποίηση του προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων. Τυπικό μεν θέμα ενδεικτικό όμως της ικανότητας των υπηρεσιών του δήμου στην υλοποίηση των προβλεπομένων οικονομικών στόχων.
Οι πίνακες που διανεμήθηκαν, ως εισήγηση, ήταν καταφανώς ακαταλαβίστικοι (από όλους όπως κατάλαβα) και κανείς δεν μπήκε και στον κόπο να τους αναλύσει περαιτέρω.
Το θέμα διεκπεραιώθηκε, τυπικά επίσης, με τη διαβεβαίωση του δημάρχου ότι όλα πάνε από το καλά προς το καλύτερο.
Αφού το συμβούλιο ικανοποιήθηκε εμείς δεν έχουμε σχόλιο.
Θέμα σχετικό με την μετατροπή του Καλετζίου σε τοπική κοινότητα. Το θέμα αφορά κυρίως τη δυνατότητα του οικισμού να έχουν δική τους εκπροσώπηση ώστε να προωθούν τα τοπικά προβλήματα με καλύτερο τρόπο.
Εδώ είχαμε το κερασάκι στην τούρτα. Ενώ το αίτημα των Καλετζιωτών φαίνεται απόλυτα λογικό και θεμιτό ωστόσο προκάλεσε θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε συμβούλους προερχόμενους από το Ζευγολατιό (που είχαν αντίρρηση στην ικανοποίηση του αιτήματος, χωρίς όμως να προβάλλουν κάποιο, έστω και υποθετικό, αντεπιχείρημα) και στους συμβούλους που το υπερασπίστηκαν.
Οι κουβέντες (καταγωγίου!!) που ακούστηκαν και οι απειλές (ναι απειλές!) που εκτοξεύτηκαν δεν τιμούν ούτε τους το συμβούλιο, αλλά κυρίως δεν τιμούν τους συμβούλους, που αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο.
Ούτε οι Σέρβοι όταν τους πήραν το Κόσσοβο δεν έβριζαν έτσι.
Τελικά… είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε…
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Κατηγορίες:ΑΠΟΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.