ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνέντευξη Αννίβας Παπακυριάκος, δήμαρχος Βέλου-Βόχας: «Κάναμε βιώσιμο το δήμο μας»

secur1
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Συζητήθηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο η πρόταση της εταιρείας Ραψωματιώτη που προβλέπει τη διαχείριση των βιοαποβλήτων. Ταυτόχρονα περιμένουμε τις τελικές κατευθύνσεις της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ποια πιστεύετε ότι είναι η συμφερότερη λύση για το δήμο μας;
Όταν τελειώσει το κομμάτι της διαχείρισης από την Περιφέρεια, όταν ολοκληρωθούν τα εργοστάσια οι τιμές που έχουν ακουστεί για τα σκουπίδια είναι 61 ευρώ ο τόνος. Αυτό το παίρνουμε σαν μίνιμουμ γιατί όλοι οι δήμαρχοι πιστεύουμε ότι θα πάει παραπάνω αφού πρέπει να υπολογίσουμε και το κόστος μεταφόρτωσης.
Στόχος λοιπόν είναι η ανακύκλωση, η οποία, δυστυχώς, δεν πηγαίνει καλά πουθενά. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα μιλήσαμε όλοι οι δήμαρχοι της Κορινθίας με τους υπεύθυνους της εταιρείας ανακύκλωσης και ενώ ζητάμε εδώ και τρία χρόνια κάδους τώρα θα μας δώσουν για πρώτη φορά 100 κάδους. Εμείς χρειαζόμαστε κι ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν μπορούν να μας το δώσουν.
Το ΕΠΠΕΡΑΑ για το οποίο μιλήσαμε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς θα πάρουμε εξοπλισμό της τάξεως των 750.000 για κομποστοποίηση, σπαστήρες, κοντένειρς τα οποία για να τα πάρουμε έπρεπε να έχουμε μια μονάδα αδειοδοτημένη. Η μονάδα αυτή ευτυχώς για μας είναι η ECORAP και βρίσκεται στο Μπολάτι. Όταν λοιπόν εμείς πάμε εκεί πέρα απορρίμματα για κομπόστ θα ρίξουμε το τονάζ των απορριμμάτων. Θα πληρώνουμε για τα κομπόστ 25 ευρώ τον τόνο, όσα δηλαδή πληρώνουμε και στο ΧΥΤΑ, και ταυτόχρονα θα οργανωθούμε έτσι ώστε αρχίσει η διαχείριση από την Περιφέρεια να έχουμε μικρότερο τονάζ ώστε να πληρώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα. Είναι σοβαρό αφού μ’ αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να μην επιβαρύνουμε το δήμο. Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε: ανακύκλωση, κομποστοποίηση πράσινο πρέπει να συλλέγεται. Έτσι θα φύγει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τα σκουπίδια.

Κύριε δήμαρχε, το θέμα της καθαριότητας είναι φλέγον για το δήμο μας. Αντιμετωπίζετε προβλήματα ποια είναι αυτά και πώς τα διευθετείτε;
Στην καθαριότητα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα το καλοκαίρι διότι είχαμε μόνο 4 αυτοκίνητα που μπορούσαν να βγουν στους δρόμους κι όταν κάποιο χαλούσε ήταν δύσκολο να το φτιάξουμε γιατί οι εργολάβοι ήθελαν τα χρήματα μπροστά. Έτσι πολλές φορές μέναμε με λιγότερα αυτοκίνητα. Επίσης δεν μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα άτομα με οκτάμηνα κι έτσι είχαμε μείνει με λιγότερο προσωπικό. Το καλοκαίρι είχαμε 100 τόνους σκουπίδια την ημέρα και τα αυτοκίνητά μας μπορούσαν να συλλέγουν 40, πράγμα το οποίο σήμαινε πώς υπήρχε υλικό που έμενε πίσω.
Η προσπάθεια που γίνεται για να μην αντιμετωπίσουμε πάλι το πρόβλημα αυτό, με δεδομένο ότι τώρα πια το ταμείο είναι καλύτερο, θα πάμε να πάρουμε δύο αυτοκίνητα ακόμη. Ταυτόχρονα άμεσα θα κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο ακόμη που είχαμε πάρει από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας θα βγει και η σκούπα και νομίζω ότι ο στόλος μας θα είναι πλέον ικανός να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις μας.

Έγινε μια επέμβαση από έναν δικό σας άνθρωπο ο οποίος βοήθησε στο κομμάτι αυτό. Μιλάω για τον κ. Νίκο Μπαχταλιά.
Εγώ προσπαθώ με οποιονδήποτε άνθρωπο προσφέρεται να παίρνω ό,τι βοήθεια μπορώ. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτό που έκανε ήταν να δει τι είχαν τα αυτοκίνητα, τι ελλείψεις, είχαν τι είχε χαλάσει, να μιλήσει με τον τεχνικό και να το δρομολογήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Βοήθησε δηλαδή σ’ αυτή την κατεύθυνση.

ΝΕΡΟ – ΥΔΡΕΥΣΗ

Παράλληλα στα τελευταία συμβούλια τέθηκε το θέμα του νερού του Μπολατίου. Αυτό σαν έργο θα περάσει από δημοτικό συμβούλιο, έχει ετοιμαστεί, θα το δούμε να λειτουργήσει πιλοτικά; Τι γίνεται;
Το νερό στο Μπολάτι είναι μια πιλοτική προσπάθεια πολύ σημαντική για το σύνολο του δήμου Βέλου-Βόχας. Εγώ από την αρχή είχα δει το θέμα του νερού ότι είναι τεράστιο. Το νερό που φτάνει στις βρύσες μας είναι άθλιο. Προσπάθησα λοιπόν να βρω τρόπους να βελτιώσω την κατάσταση. Καταφέραμε μετά από συναντήσεις με μερικούς ανθρώπους και με μερικές εταιρείες που πήγαμε να βγάλουμε μία άκρη. Μπορούμε να βάλουμε μηχανήματα καθαρισμού του νερού. Αυτό το κάνουμε στο Μπολάτι γιατί το κόστος είναι τέτοιο που είναι επιτρεπτό. Δεύτερον γιατί στο Μπολάτι ήταν το χειρότερο νερό από όλο το κομμάτι του δήμου και τρίτον γιατί είναι ένα μαζεμένο χωριό. Όταν κάνεις μία τέτοια επέμβαση πρέπει να κάνεις μια μελέτη οικονομοτεχνική να δεις πόσο θα στοιχίσει. Είναι προφανές ότι θα υπάρξει μια επιβάρυνση στα ανταποδοτικά, ο δημότης για να έχει καθαρό νερό θα πληρώνει κάτι παραπάνω, για να λειτουργεί η μονάδα, η οποία έχει κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Αν δούμε λοιπόν στο Μπολάτι ότι πετυχαίνει, θα προχωρήσουμε άμεσα σε όλα τα μεγάλα διαμερίσματα και σε όλα τα κομμάτια που υπάρχει πρόβλημα νερού. Η δυσκολία είναι ότι πρέπει να οργανωθούμε γιατί και το Ζευγολατιό και το Μπολάτι και το Βραχάτι άλλοι δεν έχουν ρολόγια άλλοι έχουν χαλασμένα ρολόγια και πρέπει αυτά να αποκατασταθούν για να μην υπάρχουν αδικίες.

Νομίζω ότι κάτι ανάλογο γίνεται και στο Δημοτικό Σχολείο στο Ζευγολατιό…

Ο Σύλλογος του Δημοτικού Σχολείου μάς ζήτησε τη βοήθειά μας πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, έτσι θα βάλουμε ένα μηχάνημα που θα καθαρίζει δύο κυβικά νερό την ημέρα. Κι αυτό θα λειτουργήσει πιλοτικά και νομίζω θα λύσουμε προβλήματα των παιδιών, αλλά και το Ζευγολατιό θα καταλάβει πώς παίρνοντας νερό από κει πόσο σημαντικό είναι. Το νερό μόνο και μόνο που θα είναι καθαρό η εξοικονόμηση θα είναι τεράστια.

Όσον αφορά στην επάρκεια υδρευτικού νερού τι προβλέψεις έχουμε;

Με αφορμή το ξεκίνημα που έγινε στο Μπολάτι και μιλώντας με ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι αυτό, διαπιστώσαμε ότι γίνεται μεγάλη κακοδιαχείριση των νερών και ότι υπάρχει άγνοια τεχνογνωσίας. Μπορεί στα ήδη υπάρχοντα νερά να γίνει καλύτερη διαχείριση. Στους στόχους μου είναι να φτιάξουμε ΔΕΥΑ και να μπουν κάποιοι άνθρωποι μέσα να το λειτουργήσουν και τελικά να αγοράζουμε πολύ λιγότερο νερό. Παρόλα αυτά αν δεν βρέξει, το καλοκαίρι του 2014 θα έχουμε πρόβλημα.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΙ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΖΕΣΙΚΑ

Όσον αφορά στο Τζέσικα, τι γίνεται εκεί;
Το Τζέσικα είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι τεράστιο για το δήμο μας. Εμείς σε πρώτη φάση πήραμε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα την έγκριση από την Eurobank για το Τζέσικα. Το Τζέσικα είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε συνεργασία με ιδιωτικές τράπεζες και περιφέρειες, που χρηματοδοτεί, δίνει δάνεια σε δήμους για να δημιουργήσουν αναπτυξιακά έργα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ενεργειακή αναβάθμιση, δηλαδή: Θα αλλάξουν όλοι οι λαμπτήρες -6500 λάμπες- θα είναι νέας τεχνολογίας. Έχουμε ήδη κάνει την ηλεκτρονική αποτύπωση των λαμπτήρων και αλλάζει η λειτουργία της συντήρησης αφού από ένα ηλεκτρονικό κέντρο θα εντοπίζονται οι λάμπες που πρέπει να αλλαχθούν και θα γίνεται άμεσα. Η ποιότητα του ηλεκτροφωτισμού θα είναι πολύ καλύτερη, θα ξεχάσουμε το χάλι που υπάρχει σήμερα. Το κέρδος μας θα είναι τεράστιο, το λιγότερο –βάση της μελέτης- που θα γλυτώνουμε από αυτά που πληρώνουμε στη ΔΕΗ θα είναι το 70%. Μ’ αυτά θα πληρώνουμε το δάνειό μας. Θεωρώ δε ότι θα πληρώνουμε λιγότερα από αυτά που θα εξοικονομούμε κι έτσι θα μένει κέρδος στο δήμο.
Υλοποιώντας το Τζέσικα θα χαρακτηριστούμε ως ενεργειακά αναβαθμισμένος δήμος και θα μπορέσουμε να μπούμε άμεσα σε πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων (τα οποία θα χρηματοδοτήσει το νέο ΕΣΠΑ) κι έτσι να μηδενίσουμε τελείως το κόστος της ΔΕΗ.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Με το δημαρχείο υπάρχει κάτι;
Δημαρχείο δεν υπήρχε πρόθεση να γίνει. Το δημαρχείο εγκαινιάστηκε το 2004, μπήκε σε δύο προγράμματα ΕΠΤΑ και ΘΗΣΕΑΣ και κατόρθωσαν – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να το αφήσουν ανεκτέλεστο. Εγώ βρήκα ένα αποπατήριο εκεί πέρα!
Η ανάγκη λειτουργίας του δημαρχείου είναι τεράστια. Αλλιώς συντονίζεσαι, αλλιώς εξυπηρετείς τον κόσμο, αλλιώς διοικείς τις υπηρεσίες σου και ταυτόχρονα αν είχαμε αύριο ένα δημαρχείο άμεσα, θα γλυτώναμε 8000 το μήνα από ξενοικιάσματα.
Για μένα ήταν κεντρικός στόχος να φτιάξουμε το δημαρχείο. Γι’ αυτό μίλησα με όλους τους προέδρους, τους είπα να μην κάνουμε κάτι μικρότερο αλλά να ρίξουμε τα λεφτά στο δημαρχείο γιατί είναι σημαντικό για το δήμο μας.
Κυνηγήσαμε πολλά προγράμματα τελικά θα γίνει το εξής: Θα διαχειριστεί το ειδικό αναπτυξιακό η Περιφέρεια. Είναι παλιά λεφτά του ΕΣΠΑ. Έχει λοιπόν η Περιφέρεια κάποια κονδύλια για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εγώ αυτό που προώθησα από την πρώτη μέρα στον κ. Περιφερειάρχη, τον έφερα κι εδώ, του εξήγησα πώς έχουν τα πράγματα, ότι δεν έχουμε δημαρχείο, μου υποσχέθηκε και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω, ότι το δημαρχείο το δικό μας θα μπει στα πέντε πρώτα έργα που θα τρέξουν γρήγορα προς υλοποίηση.
Εμείς όμως δεν είχαμε μελέτες. Κάναμε μία ομάδα μηχανικών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, ενός αρχιτέκτονα και δύο τριών ανθρώπων ακόμη που μας βοήθησαν, μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται ο φάκελος με τις καινούργιες μελέτες οι οποίες έγιναν δωρεάν. Θα πάω στον κ. Μπιτζή που θα τρέξει το Αναπτυξιακό και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι με το που θα τρέξει το Αναπτυξιακό στις αρχές του 2014, το δημαρχείο θα το κάνουμε. Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των μελετών γιατί έγιναν από την αρχή. Έγινε καινούργια Η/Μ (ηλεκτρομηχανολογική), το δημαρχείο θα γίνει με ενεργειακά πρότυπα, να μην «καίμε» τίποτα, γιατί το απαιτεί και το πρόγραμμα. Η επιτυχία είναι τεράστια γιατί εκεί που είχαμε τα λιγοστά μας λεφτά, και θα το ξεκινάγαμε τώρα θα το ολοκληρώσουμε.
Αφού γλυτώσαμε τα λεφτά που θα πήγαιναν στο δημαρχείο, θα τα διοχετεύσουμε στις Τοπικές Κοινότητες στοχευμένα σύμφωνα με τις κουβέντες που έχουμε κάνει με τους προέδρους των χωριών. Φέτος για πρώτη φορά θα κάνουμε ένα μικρό τεχνικό πρόγραμμα που θα πέσουν χρήματα σε κάθε κομμάτι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ

Η οικονομική κατάσταση του δήμου σε τι σημείο βρίσκεται;
Όταν ανέλαβα το δήμο, τα συνολικά χρέη δήμου και κατασκευαστικών εταιρειών ήταν στα χαρτιά 12 εκατομμύρια. Στην πραγματικότητα το νούμερο των 14.000.000! Αυτή τη στιγμή έχουμε πληρώσει πάνω από 2,5 εκατομμύρια δάνεια. Έχουμε πληρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια παλιές οφειλές. Κάνουμε αναδιάρθρωση των δανείων και πάμε καλύτερα, εκμεταλλευόμαστε το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών τώρα για να πληρώσουμε παλιές οφειλές και πιστεύω ότι μπορούμε να απορροφήσουμε το ποσό των 2.000.000 περίπου. Ο δήμος έχει κάνει για πρώτη φορά τώρα ένα ταμείο το οποίο περνάει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι το οποίο δεν υπήρχε ποτέ. Αυτός ήταν ο στόχος να γίνουμε βιώσιμοι.
Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο χαντάκι να περάσουμε, να ξεχρεώσουμε, να έχουμε χρήματα, να δούμε τα χρήματα αναπτυξιακά τι θα τα κάνουμε. Δόξα τω Θεώ το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Κι αν δεν είχαμε και τις τεράστιες περικοπές των κεντρικών εσόδων θα είχαμε πάει πολύ καλύτερα και θα ήμασταν τώρα σε πολύ καλύτερη θέση. Έχει αλλάξει η βασική φιλοσοφία στη διαχείριση, έχουν κλείσει οι κάνουλες και μαζεύουμε χρήματα να κάνουμε το δήμο βιώσιμο. Αυτό ήταν το κεντρικό μας στοίχημα από την αρχή. Πλέον μπορούμε να μην αγχωνόμαστε για πράγματα καθημερινά.

Αν εξαιρέσουμε το οικονομικό κομμάτι πιστεύετε ότι υπήρξε κάποια ολιγωρία και δόθηκε εντύπωση στον κόσμο ότι δεν ενδιαφερθήκατε για κάτι;
Δε νομίζω ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον, ενδιαφέρον υπήρχε πολύ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι υπήρχε μια σχετική απειρία από πολλά παιδιά που μπήκαν μέσα. Κι εγώ από την πρώτη μέρα που ανέλαβα δεν ήμουν δήμαρχος, ήμουν διαχειριστής γιατί κάθε μέρα αντί να λέω τι θέλω να κάνω είχα να αντιμετωπίσω 20 ανθρώπους που έρχονταν και ζητούσαν λεφτά. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτοί οι συνεργάτες έχουν προσφέρει πολλά, άφησαν τα δικά τους προβλήματα και έπεσαν με τα μούτρα να λύσουν θέματα του δήμου σε ένα πολύ δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Βάζοντας όλες τις παραμέτρους μέσα θεωρώ ότι έχει γίνει τεράστια δουλειά, η οποία αδικείται γιατί ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο της αντιμετώπισης της καθημερινότητας.

Τις κρίσεις που δέχεστε από την αντιπολίτευση τις θεωρείτε άστοχες;
Άστοχες δεν είναι. Εγώ γενικά με την αντιπολίτευση δεν έχω κάποιο πρόβλημα στα συμβούλια. Τώρα τελευταία υπάρχει μια όξυνση, η οποία θεωρώ ότι είναι προεκλογική. Είναι τελείως διαφορετικό το πώς μιλάμε στα συμβούλια και πώς άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα τα μεταφέρουν έξω. Ένας που αντιπολιτεύεται γνωρίζει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Στο καφενείο όμως μπορεί εύκολα να πετάξει μια κουβέντα, έλα μωρέ αυτοί δεν βάζουν ούτε μια λάμπα.
Η δημιουργία αυτού του δήμου ωφέλησε τη Βόχα;
Πιστεύω ότι ο δήμος ο δικός μας, αν κι έχει μείνει πίσω οικονομικά, πιστεύω ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην Κορινθία. Είμαστε ο δήμος της κεντρικής Κορινθίας που έχει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές. Δεν κρύβω ότι αυτό που θα ήθελα είναι να είχαμε πάρει και τον Άσσο, το Λέχαιο και τη Νεμέα. Θα μιλάγαμε τότε για έναν δήμο πρωτοπόρο. Δεν ξέρω ο επόμενος Καλλικράτης που θα γίνει αλλά πρέπει να σκεφτούν τον κεντρικό δήμο. Όσο πιο γρήγορα ενωθούμε και ομογενοποιηθούμε θα προχωρήσουμε μπροστά. Εκεί υπεισέρχεται η νοοτροπία, η κουλτούρα, η παιδεία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι για έναν κι ένας για όλους.

Θα είστε και πάλι υποψήφιος;
Ναι, βέβαια.

Και πού θα στοχεύσετε στη νέα θητεία σας;
Να τελειώσουν θέματα υποδομών. Να τελειώσει το θέμα της καθαριότητας οριστικά να μην έχουμε ξανά πρόβλημα. Να τελειώσουν τα προγράμματα ηλεκτροφωτισμού, το θέμα του νερού, το θέμα της αποχέτευσης (να γίνει η σύνδεση Βραχατίου και Ζευγολατιού με την Κόρινθο όπως το Βέλο, Νεράντζα-Κοκκώνι με το δήμο Σικυωνίων) να τελειώσει το δημαρχείο να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που πηγαίνουμε ώστε να γίνουμε ένας δήμος ισχυρός και δυνατός, γιατί στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες, αν δεν είσαι δυνατός δεν είσαι και βιώσιμος.

Πιστεύετε ότι αναφέροντας στον δημότη αύριο βρήκαμε αυτά, δρομολογήσαμε αυτά, θα σας δώσει πίστωση χρόνου για την υλοποίηση των υπολοίπων;
Η πίστωση χρόνου είναι θέμα του δημότη αν θα μας τη δώσει! Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια η οποία αδικείται, γιατί εμείς δεν είχαμε να χτίσουμε ένα κομμάτι που είναι πολιτικό τερτίπι, αλλά ήταν σε άθλια κατάσταση. Κι ενώ χτίζεται από τα θεμέλια για να γίνει κάτι πολύ δυνατό έχουμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε κομμάτια της καθημερινότητας τα οποία έχουν μείνει πίσω λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Άρα έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύετε ότι με αυτά τα δεδομένα θα έχετε τη δυναμική να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κόσμου;
Σαφώς. Εγώ τα βράδια κοιμάμαι πολύ ήσυχος. Ξέρω τι ανέλαβα τι βρήκαμε, ξέρω μία τραγική κατάσταση που βρήκαμε και ξέρω ότι βελτιώνεται καθημερινά.

Τι είναι αυτό που θα λέγατε στον κόσμο για να σας ξαναψηφίσει;
Ότι έχουμε αλλάξει νοοτροπία στη διαχείριση που γινόταν. Αυτή η διαχείριση που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Εγώ δεν σκέφτομαι δημαγωγικά, ούτε το έχω άγχος για τη δημοφιλία μου. Το στήσιμο αυτό που γίνεται είναι αυτό που πρέπει να γίνει, γι’ αυτό είμαι σίγουρος. Ακόμη και να χάσω τις επόμενες εκλογές ο επόμενος θα πρέπει να βαδίσει στην ίδια ρότα. Να χτίσει τα θεμέλια, να πει στον κόσμο τις αλήθειες, να πει ότι οι εποχές των παχιών αγελάδων πέρασαν κι αν δε χτίσουμε όπως πρέπει δεν έχουμε κανένα μέλλον. Πρέπει ο δήμος να έχει πρόσωπο και να εξυπηρετεί τον κόσμο πραγματικά, ούτε εικονικά, ούτε με δανεικά.

Αν παραδώσετε το δήμο σε κάποιον άλλον πιστεύετε ότι θα τον παραδώσετε πολύ καλύτερο;
Αυτό που ζήσαμε δεν έχει ζήσει άλλος, δεν το έχει βιώσει. Ζήσαμε στα τρία αυτά χρόνια τα χειρότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Ραγκούσης υποσχόταν ότι θα στηριχθούν οι δήμοι με χρηματοδοτήσεις. Αντ’ αυτού έγιναν 65% περικοπές στη χρηματοδότηση. Για μας η βιωσιμότητα ήταν αυτό που μας έπνιγε. Αυτό που θα βρει ο επόμενος δήμαρχος δεν θα έχει καμία σχέση μ’ αυτό που αντιμετώπισα εγώ!

Κατηγορίες:ΑΠΟΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.