ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Τεχνικό Πρόγραμμα Βέλου-Βόχας

Με μόλις τρεις αρνητικές ψήφους από την αντιπολίτευση, «πέρασε» από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέλου-Βόχας, το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Οι διαφοροποιηθέντες σύμβουλοι κ. Ραχανιώτης και Παπαγεωργίου εστίασαν τις αντιρρήσεις τους κυρίως στις πενιχρές προβλέψεις του προγράμματος, γεγονός που αποτελεί απόρροια των ελλιπών οικονομικών πόρων του δήμου από την κεντρική διοίκηση.
Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου το Πρόγραμμα, περιλαμβάνει έργα συνολικής πίστωσης 1.393.300 ευρώ. Τα έργα αυτά είναι συνεχιζόμενα ή νέα και χρηματοδοτούνται κυρίως από ιδίους πόρους, ΣΑΤΑ, ΕΣΠΑ αλλά και άλλες πηγές χρηματοδότησης. Το γενικό σύνολο των Συνεχιζόμενων έργων καλύπτει το ποσό των 739.720,40 ευρώ, ενώ τα προγραμματιζόμενα νέα έργα το ποσό των 653.580,00 ευρώ.

Για να δείτε αναλυτικά το Τεχνικό Πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ 

Χλιαρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος κατά την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος επεσήμανε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα συντάχθηκε σε περιβάλλον δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και χωρίς προηγούμενο περικοπής πόρων. Παρόλα αυτά τόνισε ότι ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, έχει αναπτυξιακή προοπτική και ρεαλιστική αποτύπωση. Πέραν των έργων που αναφέρονται στο Τεχνικό πρόγραμμα, επεσήμανε πως έχουν δρομολογηθεί δράσεις για τη χρηματοδότηση έργων, όπως η Κατασκευή του Δημαρχείου, η σύνδεση των υδρευτικών δικτύων Ζευγολατιού-Βραχατίου, η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων , που δεν αναφέρονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, αφού γίνεται προσπάθεια να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η αντιπολίτευση
Το Πρόγραμμα, αντιμετώπισε την χλιαρή κριτική της αντιπολίτευσης, που στάθηκε σε ερωτήσεις και μικρές παρεμβάσεις με πιο έντονη την τοποθέτηση του Σωτήρη Παπαγεωργίου.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μιχάλης Λιάκος επεσήμανε την ανάγκη να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό πρόγραμμα κ έργα άρδευσης εφόσον ο Δήμος έχει ήδη επιλέξει να διατηρεί Υπηρεσία Άρδευσης σε ορισμένες Τοπικές Κοινότητες.
Ο κ. Ραχανιώτης χαρακτήρισε φτωχό το Τεχνικό Πρόγραμμα με ευθύνη της Πολιτείας λόγω της περικοπής των πόρων προς τους ΟΤΑ . Επεσήμανε την ανάγκη συγκέντρωσης των νερών της ύδρευσης σε μια κοινή δεξαμενή για την υδροδότηση του Ζευγολατιού και του Βραχατίου.
Ο κ. Μπούρας στάθηκε κι αυτός στο θέμα της περικοπής των πόρων και σημείωσε την ιδιαίτερη ανάγκη να υπάρξουν στοχεύσεις σε πολεοδομικά θέματα.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Παπαγεωργίου, χαρακτήρισε πάμπτωχο το Τεχνικό πρόγραμμα και επέστησε την ανάγκη ένταξης σε αυτό Αντιπλημμυρικών έργων, έργων Αντισεισμικής θωράκισης, ιδιαίτερα των Σχολικών Κτηρίων, κατασκευής φραγμάτων άρδευσης και πρόβλεψης μεταφοράς πόσιμου νερού από την Στυμφαλία.
Υπέρ του Προγράμματος –από την αντιπολίτευση- ψήφισαν ο Μιχάλης Λιάκος, ο Ευθ. Κανελλόπουλος και ο Νίκος Μπούρας ενώ κατά οι Νίκος Ραχανιώτης, Θανάσης Περαχωρίτης και Σωτήρης Παπαγεωργίου.

Αννίβας Παπακυριάκος: «Η σωστή οικονομική διαχείριση μάς εξοικονόμησε χρήματα για το Τεχνικό Πρόγραμμα»

annivas

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας με αφορμή την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας τόνισε: «Πρώτη φορά υπάρχουν χρήματα για υλοποίηση ενός μικρού μεν αλλά ικανοποιητικού δε Τεχνικού Προγράμματος και όχι εκθέσεις ιδεών όπως τα προηγούμενα τρία χρόνια. Η σωστή οικονομική διαχείριση, το ότι μπορούμε να βρούμε πόρους για την ολοκλήρωση του δημαρχείου καθώς και την κατά 99% ένταξη στο ΕΣΠΑ της ολοκλήρωσης της σύνδεσης της υδατοδεξαμενής Βραχατίου – Ζευγολατιού, μας επιτρέπει να μπορέσουμε να διαθέσουμε κάποια χρήματα για το τεχνικό πρόγραμμα.
Θα γίνουν μικρές στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα, ολοκλήρωση του γηπέδου στο Ζευγολατιό, το γήπεδο της Πουλίτσας, ολοκλήρωση εξωτερικών χώρων του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Βραχάτι, 400.000 ευρώ οδοποιίες και κάποιες σημαντικές πεζοδρομήσεις στο Βέλο».

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.