ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Αναταράξεις έφερε το γκάλοπ!

Διχασμένη η κοινή γνώμη: Θετική άποψη για τον Αννίβα, αρνητική για το έργο του δημάρχου,
νικητής στην κάλπη, όμως, απέναντι σε κάθε πιθανό αντίπαλο!
«Πικρό ποτήρι» για Λαμπρόπουλο που συγκεντρώνει τη χαμηλότερη δημοφιλία
«Κλείσιμο του ματιού» σε Λέκκα!

Πολλά μηνύματα και σε όλες τις κατευθύνσεις στέλνει η έρευνα της γνωστής εταιρίας ερευνών και επικοινωνίας “to the point” που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Βέλου-Βόχας, από τη http://www.sfedona.gr με την μέθοδο της απλής τυχαίας δειγματοληψίας από το αρχείο τηλεφωνικών καταλόγων του ΟΤΕ ,στις 15-16 Ιανουαρίου 2014 σε δείγμα 451 ατόμων άνω των 18 ετών.
Όπως σημειώνει σχετικά ο εκπρόσωπος της Εταιρείας «Το the point» που ενήργησε την δημοσκόπηση κ. Δημήτρης Κατσαντώνης: «Στο Δήμο Βέλου – Βόχας τα ευρήματα της έρευνας της to the point δείχνουν ένα, κατά 9 μονάδες, αρνητικό ισοζύγιο της άποψης των ερωτηθέντων σχετικά με το έργο της δημοτικής αρχής:

Διαφάνεια 1 Το 32,6% κρίνει θετικά το έργο της δημοτικής αρχής ενώ το 41,3% έχει αντίθετη άποψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχει αρνητική αξιολόγηση του δημοτικού έργου, με τη μικρότερη διαφορά αρνητικής / θετικής αξιολόγησης να καταγράφεται στους ψηφοφόρους της ΝΔ (-1%).


Διαφάνεια 1
Το πρόσωπο του Δημάρχου δεν παρασύρεται, τουλάχιστον την παρούσα στιγμή, από την αρνητική αξιολόγηση του δημοτικού έργου. Αντίθετα, καταγράφει ένα σημαντικό θετικό ισοζύγιο 23 μονάδων περίπου.
Από τα άλλα πρόσωπα του τοπικού «πολιτικού ανταγωνισμού», όπως μετρήθηκαν στη συγκεκριμένη έρευνα, ο κ. Λέκκας εμφανίζεται να βρίσκεται στην καλύτερη θέση: ισχυρή και διακομματική δημοφιλία με θετικό ισοζύγιο παρόμοιο με αυτό του Δημάρχου, καλύτερη δυναμική στην (υποθετική) αναμέτρηση με τον κ Παπακυριάκο, θετική εικόνα στους νέους. Ο κ. Λαμπρόπουλος ενώ έχει τη μεγαλύτερη (εκτός του Δημάρχου) αναγνωρισιμότητα εμφανίζει σημαντικές υστερήσεις σε άλλα θέματα (δημοφιλία, αναμέτρηση με τον κ. Παπακυριάκο)».
Ο διευθυντής της sfedona.gr κ. Λάκης Γιαννιδάκης κάνοντας τα δικά του σχόλια, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Χαρακτηριστικό στοιχείο επίσης της έρευνας ότι από τους πέντε υποψηφίους ο μοναδικός που έχει περισσότερες αρνητικές απόψεις από τις θετικές είναι ο πρώην δήμαρχος Θόδωρος Λαμπρόπουλος. Επίσης ο Αννίβας Παπακυριάκος στο ερώτημα αν βρεθεί αντίπαλος με τον Θόδωρο Λαμπρόπουλο δείχνει να σημειώνει την πιό άνετη και μεγαλύτερη νίκη απ ότι με τους άλλους τρεις πιθανούς αντιπάλους του (48,6% έναντι 13,1%)».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.