ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χαράλαμπος Καμπούρης: «Κάναμε πράξη τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

Kampouris Xar Βρισκόμαστε μόλις λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, και μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο οικονομικών του δήμου Κορινθίων κ. Χαράλαμπο Καμπούρη για τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής στη δημοτική ενότητα Άσσου-Λεχαίου.
Ξεκινήσαμε την θητεία μας αναφέρει ο κ. Καμπούρης με τις υποχρεώσεις των πέντε πρώην δήμων που έγιναν ένας, τις οποίες τις καλύψαμε ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο νέο Καλλικρατικό δήμο και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας στο μεγαλύτερο δήμο που έγινε στην Κορινθία. Όλο αυτό το δέσιμο των πρώην δήμων είχε καθυστερήσεις, καθώς είναι πολύ χρονοβόρες οι διαδικασίες αφού έχουν μπει νέες παράμετροι σε μελέτες, τεχνικά προγράμματα.
Στη δικιά μας ενότητα έχουμε αρκετά έργα τα οποία σε συμβάσεις ξεπερνούν το ποσό των 1.600.000 ευρώ, όπως αγροτικές οδοποιίες, πεζοδρομήσεις και στην παραλιακή ζώνη, τοποθέτηση φαναριών στο Άσσο και μετέπειτα και στα άλλα διαμερίσματα, η δημιουργία δύο γηπέδων του Κ. Άσσου και του Λεχαίου. Έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη, και θα δοθούν στους πολίτες της περιοχής, μέσα στη χρονιά και θα προσφέρουν το καθένα όπου προβλέπεται ανακούφιση και ποιότητα στην καθημερινότητά μας.
Θέλω να σημειώσω, αναφέρει ο κ. Καμπούρης, την επιτυχία της δημοτικής αρχής, που αφορά την ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης με 3.000.000 κυβικά νερό επιπλέον από το νερό της Στυμφαλίας, καθώς θα υδρεύεται πλέον όλος ο δήμος με πόσιμο νερό και φυσικά ο πρώην δήμος Άσσου –Λεχαίου, αφού πέρασε σε ΦΕΚ το 2013. Έτσι μετά την ευτυχή κατάληξη που είχαμε με το νερό της Κορίνθου – μετά από πολλά χρόνια- καταφέραμε να φέρουμε και στα υπόλοιπα διαμερίσματα, το νερό που πίνει η Κόρινθος. Είναι μια προσωπική επιτυχία του Αλέκου Πνευματικού που με σωστούς χειρισμούς κατάφερε αυτό που άλλοι δήμοι έχουν ακόμα στα χαρτιά.
Ο αντιδήμαρχος Κορινθίων συνεχίζοντας μας λέει πως γίνεται αποκατάσταση ζημιών σε αρδευτικά τσιμενταύλακα, για καλύτερη άρδευση. Επίσης, σε συνεργασία με την περιφέρεια τρέχουμε, λέει, μια διαδικασία για την ανάδειξη της ενετικής γέφυρας. Η Ενετική Γέφυρα του Λογγοπόταμου έχει κριθεί διατηρητέα και πέρσι πέρασε από το αρχαιολογικό συμβούλιο και εγκρίθηκε η αποκατάστασή της. Επίσης, εγκρίθηκαν μετά από μελέτες η δημιουργία πλατειών στο Άσσο, καθώς και στα άλλα διαμερίσματα, παιδικές χαρές όπου μας έχει ζητηθεί, ο καθαρισμός ποταμιού για αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και το αποχετευτικό που είναι από τα μεγαλύτερα έργα για όλο το νομό. Προνοήσαμε να δημοπρατηθούν τα έργα μέσα στο 2013 και έτσι φέτος θα προχωρήσουμε χωρίς καθυστερήσεις.
Ένα θέμα που αντιμετωπίσαμε, συνεχίζει ο κ. Καμπούρης, ήταν η δημιουργία νέων αιθουσών τόσο στο γυμνάσιο Λεχαίου όσο και στο δημοτικό του Άσσου έχουν γίνει οι μελέτες και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σύντομα. Επίσης, ενισχύουμε έμπρακτα όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους για το έργο που προσφέρουν, αλλά παράλληλα αναδεικνύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου. Με την ευκαιρία να πω για τη δημιουργία τμήματος δομών της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Περιγιάλι που εξυπηρετεί όποιο συμπολίτη μας έχει ανάγκη.
Όλα αυτά, υπογραμμίζει ο κ. Καμπούρης, μέσα στα τρία χρόνια με πληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις και των πρώην δήμων! Η σωστή διαχείριση, ο σωστός προγραμματισμός και οι προσεγμένες μελέτες στις οποίες προΐσταται ο ίδιος ο δήμαρχος, έφεραν ως αποτέλεσμα να έχουμε στο ταμείο του δήμου περί τα 10.000.000 ευρώ. Αυτό από μόνο του θεωρώ ότι μπορεί να χαρακτηρίσει επιτυχημένη τη δημοτική αρχή, άλλωστε θα κριθούμε σύντομα στις εκλογές.
Στην καθαριότητα και στην αποκομιδή των απορριμμάτων, παραδέχεται ο Χαράλαμπος Καμπούρης, είχαμε μερικές φορές προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά το αντιμετωπίσαμε με εποχικούς εργάτες και παρεμβάσεις σε άλλες ώρες της ημέρας.
Τέλος δηλώνει: «Θα είμαι παρών στις επόμενες δημοτικές εκλογές, στο πλευρό του Αλέξανδρου Πνευματικού γιατί τα καταφέραμε καλύτερα από άλλους μικρότερους δήμους και είχαμε μια καλή πορεία».

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.