ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

…έψαξα, είδα, άκουσα, έμαθα

Ομόφωνα εγκρίθηκε η υποβολής πρότασης με τίτλο «Ψηφιακή πύλη ενημέρωσης δημοτών Δήμου Βέλου – Βόχας», Ψηφιακή σύγκλιση, πρόσκληση 59 από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, 50.000 συν ΦΠΑ. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος αφορά ψηφιακή πύλη ενημέρωσης πολιτών, όπως για παράδειγμα ηλεκτρονική ταμπέλες που μπορούν να μπουν στο Βραχάτι, στο Ζευγολατιό, στο Βέλο για ενημέρωση των δημοτών.
Ο Προγραμματισμός προσλήψεων εποχικού προσωπικού ανταποδοτικών, μη ανταποδοτικών υπηρεσιών και ωρομίσθιου προσωπικού έτους 2014 συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος αφορά στην πρόσληψη 5 άτομων για τον τομέα καθαριότητας, 4 ΥΕ εργάτες, 1 ΔΕ οδηγός αυτοκινήτου, 1 ΔΕ χειριστής μηχανήματος έργων, 2 ΥΕ φύλακες παραλίας και εποχικό προσωπικό που θα κάνει μέχρι και 5 ημερομίσθια ανά μήνα.

Τελευταίο θέμα στο συμβούλιο της 3ης Φεβρουαρίου ήταν το αίτημα αναγνώρισης και χωροθέτησης ζωνών διάβασης πεζών ανατολικά και δυτικά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού και νότια των Νηπιαγωγείων Ζευγολατιού, για την ασφαλή διέλευση των μαθητών. Ο δήμαρχος επεσήμανε πώς η χωροθέτηση έχει ήδη γίνει και θα ανατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες η υλοποίησή της.
Ο κ. Ραχανιώτης ζήτησε να επιτυχανθούν οι διαδικασίες, αφού το αίτημα του συλλόγου είναι από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο δήμαρχος επανέλαβε πώς το διαδικαστικό κομμάτι έχει ολοκληρωθεί ενώ σε παρότρυνση του κ. Ραχανιώτη να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος για όλα τα σχολεία, απάντησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δαρδάνης ο οποίος ενημέρωσε πώς ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πολίτης, έχει ενημερώσει ότι το Τμήμα Μελετών έχει συντάξει τα σχέδια για τη χωροθέτηση διαβάσεων και για τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου. Τέλος, ο δήμαρχος είπε πώς θα ξέρει τον ακριβή χρόνο υλοποίησης της απόφασης αφού μιλήσει με τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.