ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Διαλογη στην Πηγη Αστικων Αποβλητων

Ψηφίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην πηγή Αστικών στερεών αποβλήτων από το Δήμο Κορινθίων

Kampouris Xar Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή έφερε πρόταση προς ψήφιση και έγκριση, για την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος και παράλληλη ενημέρωση του κοινού, διαλογής στη πηγή αστικών στερεών αποβλήτων σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου.
Επιλέχθηκαν το κέντρο της πόλης καθώς και η περιοχή του πρώην δήμου Ασσου –Λεχαίου, η πρώτη λόγω ύπαρξης πολλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων με μεγάλη ποσότητα οργανικών βιοαποβλήτων και η δεύτερη καθώς έχει δύο κεντρικούς άξονες το παραλιακό και της παλιάς εθνικής οδού, όπου βρίσκονται το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου θα μελετηθεί η συμπεριφορά και συμμετοχή του πληθυσμού για την πιθανή συνέχιση και ανάπτυξη του νέου μοντέλου διαχείρισης Α.Σ.Α. σε όλο το δήμο.
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου κ. Καμπούρης μας μίλησε για το τρόπο λειτουργίας και τα σημεία εφαρμογής του προγράμματος και αναφέρει χαρακτηριστικά θα τοποθετηθούν νέοι καφέ κάδοι που θα δέχονται μόνο οργανικά απόβλητα,και θα αποσυρθούν όλοι οι πράσινοι κάδοι και θα πυκνώσουν οι μπλέ οι οποίοι θα δέχονται το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών. Παράλληλα σε συγκεκριμένους χώρους του πρώην δήμου Ασσου – Λεχαίου θα τοποθετηθούν κοντέινερ όπου θα δέχονται τα κλαδέματα και τα ογκώδη απορρίμματα, με ταυτόχρονη απαγόρευση να αφήνονται στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, καθώς και η δημιουργία ενός πράσινου σημείου που θα διαμορφωθεί έτσι ώστε όλοι οι πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις να εναποθέτουν τα ογκώδη αντικείμενα και απόβλητα εκτός των κάδων ανακύκλωσης και αυτά σε κοντέινερ. Το πιο σημαντικό αναφέρει ο κ. Καμπούρης είναι η συμμετοχή και υ ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την αύξηση της ανακύκλωσης ,καθώς και την αντίστοιχη μείωση των τελών κάτι που ήδη ο δήμος έχει κάνει μέσα στο 2013. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα εντάσσεται στο ολοκληρωμένα πρόγραμμα της περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο συμβάλουμε και το στηρίζουμε αλλά τα θετικά αποτελέσματα που περιμένουμε και η αναμενόμενη οικονομία που θα έχουμε είναι προς όφελος των δημοτών.
Να αναφέρουμε εδώ πως για την υλοποίηση του προγράμματος οι εταιρίες του ομίλου Ραψωματιώτη πέραν τη παραλαβή των συγκεκριμένων αποβλήτων ,αλλά και την δυνατότητα να πραγματοποιούν εργασίες αξιοποίησης των συλλεγόμενων υλικών ,σε συνεργασία με το δήμο με εξειδικευμένους επιστήμονες θα πραγματοποιούν έρευνες και μελέτες για την διασφάλιση του πιλοτικού προγράμματος.
Τέλος, θα οργανωθεί σε συνεργασία με το δήμο επικοινωνιακό σχέδιο ενημέρωσης –ευαισθητοποίησης του κοινού σε συνδυασμό με το Κέντρο Προβολής Προώθηση Επικοινωνίας –ΚΕΝΠΕ που είναι εξειδικευμένο για την προβολή προώθηση και επικοινωνία στο περιβάλλον,το πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα με το ΕΚΟ ΡΑΔΙΟ το ραδιόφωνο της Κορινθίας, επίσης θεματικό για περιβάλλον πολιτισμό, επιχειρηματικότητα και φυσικά με τη συνεργασία των Κορινθιακών επιχειρήσεων και των τοπικών ΜΜΕ με τον συντονισμό και την καθοδήγηση του δήμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.