ΑΠΟΨΕΙΣ

Ενιαία η μάχη των εκλογών του Μαΐου

Papageorgiou SotirisΓράφει ο Σωτήρης Παπαγεωργίου,
Υποψήφιος Δήμαρχος Βέλου-Βόχας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Με την εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, όπου παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ σε περιφέρειες και δήμους, ξεκίνησε η προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Μάη.
Είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί ενιαία σε όλη τη χώρα στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στα εργοστάσια, έξω από τα ταμεία ανεργίας, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα μαγαζιά, στα σχολεία, στις σχολές, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, στα χωριά, στα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, παντού όπου ζει, εργάζεται, ψάχνει για δουλειά, μορφώνεται, υποφέρει και στενάζει η εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί μαζί με την προσπάθεια για οργάνωση αγώνων, αντιστάσεων στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με την προσπάθεια να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μαζί με την προσπάθεια να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε αυτά τα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν περισσότερο.Είναι μια μάχη δεμένη χέρι -χέρι με την προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος για την προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας.
Ο αγώνας των αγροτών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά συνολικά το λαό, πρώτα απ’ όλα επειδή συνδέεται με το ζήτημα παραγωγής διατροφικών προϊόντων, που είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Όσο η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και διακίνηση των τροφίμων ελέγχονται από τα μονοπώλια και υποτάσσονται στους νόμους του καπιταλιστικού κέρδους, τόσο θα ενισχύονται οι αγροτοκαπιταλιστές, τόσο θα διαιωνίζεται η παραγωγή αγροτικών προϊόντων με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Να, γιατί ο αγώνας για την επιβίωση των φτωχών και μεσαίων αγροτών, για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν τη στρατηγική της, ανεξάρτητα από μείγμα διαχείρισης. Σ’ αυτή τη βάση μέσα από αυτό τον αγώνα μπορεί να προωθείται η κοινωνική συμμαχία με τους μισθωτούς, το εργατικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, να συγκροτείται δηλαδή αυτή η δύναμη που μπορεί να σταθεί ως μαχητική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα μονοπώλια, το κεφάλαιο, την εξουσία τους με τις κυβερνήσεις τους, τις Τοπικές Διοικήσεις, την ΕΕ.
Γίνεται προσπάθεια να μετατοπιστεί η συζήτηση από την ουσία του πράγματος, που είναι το ποια πολιτική εκφράζει ο καθένας, ποιες κοινωνικές δυνάμεις εκφράζει πολιτικά κάθε κόμμα, εκδηλώνεται με αναφορές στα νέα, άφθαρτα και αδοκίμαστα πρόσωπα, για να αλλοιωθούν τα κριτήρια της ψήφου.
Καλούμε τους ανθρώπους της δουλειάς να συμπορευτούν με ΚΚΕ, να το στηρίξουν και να το δυναμώσουν παντού και στην Ευρωβουλή και στις περιφέρειες και στους δήμους, γιατί δεν τα διπλώνει, δεν υποχωρεί στην κάθε είδους πίεση, δεν συμβιβάζεται με το σύστημα και τους παρατρεχάμενους, όπως έκαναν και κάνουν άλλα κόμματα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι εγγύηση και για το σήμερα και για το αύριο, γιατί με συνέπεια, με σταθερότητα παλεύει, έχει πείρα και μπορεί να προσπερνά τις δυσκολίες, να μη λυγίζει, να αντέχει. Η πολιτική του πρόταση είναι η μόνη ρεαλιστική, η μόνη που συμφέρει το λαό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.