ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

…και πάλι η ΔΑΕΒ

annivasΜεγάλη κουβέντα έγινε και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα της ΔΑΕΒ. Ο χορός άνοιξε με τις προ ημερησίας ερωτήσεις των κ. Τσάνου και Δαληβίγκα σχετικά με τη νομική διαχείριση του ζητήματος από την δημοτική αρχή.
Ο κ. Τρωγάδης εξήγησε σε όλους τους τόνους πώς το θέμα δεν είναι καθόλου απλό και γι’αυτό δεν θα ήθελε μέχρι να έχει κάτι χειροπιαστό να μπει σα θέμα σε συμβούλιο, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και γίνονται συζητήσεις χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο και χειροπιαστό από το νομικό με τον οποίο συνεργάζεται ο δήμος. Επίσης δήλωσε πώς το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ συγκεκριμένο και θα έχει τελειώσει πριν τις εκλογές.
Ο κ. Δαληβίγκας παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια απευθύνθηκε στο δήμαρχο και αναφερόμενος σε πρόσφατο δικαστήριο για το διοικητικό έλεγχο της ΔΑΕΒ ζήτησε να γίνει μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ΔΑΕΒ, για το διοικητικό έλεγχο, τα πρόστιμα, την έφεση του προστίμου, τη λίστα των ακάλυπτων επιταγών, το δάνειο της ALPHA BANK ώστε να ενημερωθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο κ. Τσάνος στην δική του τοποθέτηση τόνισε πώς η ΔΑΕΒ και η ΔΗΚΕΒ είναι ένα ναρκοπέδιο που έχει νάρκες και κατά προσωπικού και αντιαρματικές, από το οποίο πρέπει να διέλθει ο Δήμος. Επεσήμανε πώς ενώ ήταν γνωστό πριν από τις εκλογές ότι θα διέλθει αυτού του ναρκοπεδίου δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. «Είναι το ναρκοπέδιο μπροστά στο Δήμο» είπε χαρακτηριστικά «κι εμείς κοιτάμε υψηλόφρονες και υπερήφανοι το μέλλον».

Το παράπονο του Αννίβα και η εξήγηση Τρωγάδη

trogadis neaΟ δήμαρχος Βέλου-Βόχας παίρνοντας το λόγο μίλησε συνολικά για τα ζητήματα της ΔΑΕΒ και της διαχείρισής της, που ταλανίζουν το δήμο. «Το έχω σαν παράπονο», είπε «και το εκφράζω ότι μου ρίχνονται ευθύνες, κάτι γκρίζα, κάτι θολά, ότι κάτι σκεπάζω. Εγώ πολέμησα μια κατάσταση 20 χρόνια και για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, εγώ προσωπικά και κάποιοι άλλοι άνθρωποι το πλήρωσαν πολύ ακριβά. Δεν μπορώ να δέχομαι τώρα κάτι περί θολών, κάτι περί συγκάλυψης», κατέληξε. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κρατική κωλυσιεργία και κυρίως του ΣΔΟΕ Αθηνών που καθυστερεί στο πόρισμά του. «Ο κόσμος ρωτάει», τόνισε για να συνεχίσει «Δηλαδή ξαφνικά εκεί που πολεμάγαμε μια κατάσταση και ματώσαμε για να τη ρίξουμε, έρχονται εδώ πέρα, ξέρετε συγκαλύπτεις. Τι συγκαλύπτουμε;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους κυρίους Δαληβίγκα και Τσάνο.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τρωγάδης ο οποίος με σαφήνεια ξεκαθάρισε πώς γίνονται πολλοί σημαντικοί και σοβαροί νομικοί χειρισμοί, οι οποίοι πρέπει μέχρι ενός σημείου να παραμείνουν μυστικοί. Υποσχέθηκε πώς όταν φτάσουν στο στάδιο της υλοποίησης τότε θα υπάρξει ενημέρωση από τον ίδιο το δικηγόρο. «Θα υπάρξει», είπε, «ακριβής ενημέρωση από το δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση με την κατάθεση της μήνυσης και όλων των υπολοίπων διαδικασιών που θα κάνει και θα έρθει ο ίδιος ο δικηγόρος εδώ πέρα στο Συμβούλιο, για να υπάρξει ενημέρωση σε όλους και σε όλα τα επίπεδα», υπογράμμισε σε όλους τους τόνους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.