ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

Περί σεβασμού ο λόγος

Πολύ κουβέντα έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο περί σεβασμού και ρόλου. Περί σεβασμού του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, σεβασμού των δημοτικών συμβούλων του ρόλου των δημοτικών συμβούλων, του ρόλου των δημοτών, των αντιδημάρχων, του δημάρχου, ελεγκτών, ελεγχομένων και ενημερωμένων!
Κάποιοι είπαν για τις ευθύνες του δημάρχου και της δημοτικής αρχής απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους ως προς την ενημέρωση για τις ενέργειες του δήμου σε δικαστικές και άλλες οδούς. Κάποιοι άλλοι μίλησαν για την ανάγκη παροχής συμβουλών από τους δημοτικούς συμβούλους προς το δήμαρχο γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους, αφού δεν είναι εκεί για να συμβουλεύουν το υπερπέραν!
Βέβαια σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, «οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου» γιατί «αν ένας Σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος οφείλει να ενημερώσει για αυτό το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος μπορεί να τον θέσει σε αργία με απόφαση του και, σε περίπτωση υποτροπής, να τον κηρύξει έκπτωτο». (Αχ, ονόματα που έρχονται στο μυαλό μου!) Δε βαριέσαι, ψιλά γράμματα! Βέβαια μεταξύ άλλων, επίσης, «ψιλών γραμμάτων» ο Κανονισμός αναφέρει: «Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.