ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πετρέλαιο, δεσμεύσεις και αναμορφώσεις

Πετρέλαιο,
δεσμεύσεις και
αναμορφώσεις
24ο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της 3ης Φεβρουαρίου ήταν η αίτηση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Βέλου Βόχας, με θέμα «Δωρεάν χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης από το Δήμο στις οικογένειες που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βέλου Βόχας». Αν και με καθυστέρηση δύο μηνών -η αίτηση είχε γίνει αρχές Δεκεμβρίου με σκοπό την ανακούφιση των οικογενειών στην περίοδο των εορτών- η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε διεξοδικά. Ο δήμαρχος εξήγησε πώς Τα λεφτά που έχει ο Δήμος είναι σε συγκεκριμένους κωδικούς με συγκεκριμένη κατεύθυνση και κωδικοποιημένα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο κονδύλι ή τέτοια δυνατότητα να μπορέσουμε να βγάλουμε χρήματα έξω για ένα τέτοιο σκοπό. Δεσμεύτηκε όμως να το συζητήσει με την αρμόδια Αντιδήμαρχο την κ. Τζαναβάρα και να δουν πώς μπορεί να βοηθήσει σε μεγαλύτερο πλάνο τα άτομα τα οποία είναι γραμμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Ο κ. Στεργιόπουλος από την πλευρά της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Βέλου-Βόχας εξήγησε πώς η πρόταση είχε νόημα την περίοδο των εορτών, όταν «συναισθηματικά είμαστε όλοι φορτισμένοι αυτές τις μέρες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο πολλές αυτοκτονίες γίνονται στις γιορτές», υπογράμμισε.
Και συνέχισε αναφερόμενος στο ποσό που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για το Κοινωνικό Παντοπωλείο: «Τα 3.000 που έχουν προβλεφθεί, ήταν πολύ μικρό ποσό και ανεξάρτητα από τις όποιες προθέσεις να αναθεωρήσετε αργότερα, δίνει ένα μήνυμα στην κοινωνία. Το μήνυμα είναι ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την κοινωνική πολιτική». Ο δήμαρχος αντέδρασε και εξήγησε πώς δεν μπορούσαν να προβλέψουν μεγαλύτερο ποσό, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε με απόφασή του (μειοψηφούντος του κ. Παπαγεωργίου) η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού να αφορά την ενίσχυση του κωδικού για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.