ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Στις προγραμματικές θέσεις στρέφει το ενδιαφέρον του ο Νίκος Τσίτουρας-Βουδούρης

Tsitouras_Nikos Ο υποψήφιος δήμαρχος Βέλου-Βόχας αναδεικνύει θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, όπως το νερό, η διαχείριση των απορριμμάτων και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Τις προγραμματικές του θέσεις, πάνω στις οποίες θα βασίσει άλλωστε και τον προεκλογικό του αγώνα, ετοιμάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέλου — Βόχας Νίκος Τσίτουρας – Βουδούρης, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζει την καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες, στο σύνολο του δήμου.
Ήδη ο υποψήφιος δήμαρχος έχει αναδείξει τα θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, όπως το νερό, η διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ως πρώτης προτεραιότητας ζητήματα για τον τόπο του. Η εξασφάλιση πόσιμου νερού, η διαχείριση των απορριμμάτων με την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και οι διορθώσεις στο Γ.Π.Σ. που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο, βρίσκονται ήδη στην ατζέντα του υποψηφίου δημάρχου και των συνεργατών του, ετοιμάζοντας τις προτάσεις τους.

Το νερό
Ο Νίκος Τσίτουρας – Βουδούρης έχει μία πάγια θέση, όσον αφορά το θέμα του νερού, υποστηρίζοντας πως η διαχείρισή του θα πρέπει να αφορά το σύνολο των πολιτών του νομού μας και όχι ενός δήμου. Έτσι, ενώ ο δήμος Κορινθίων φέρνει το νερό μέχρι τα όρια του δήμου Βέλου – Βόχας, υδροδοτώντας τις επόμενες ημέρες τις δημοτικές κοινότητες Άσσου, Περιγιαλίου και Λεχαίου, ο δικός μας δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει νερό για τους δημότες του. Νερό με επάρκεια και ποιότητα, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια τα νοικοκυριά και να το πίνουν οι δημότες.
Παράλληλα με το θέμα της διασφάλισης πόσιμου νερού, ο υποψήφιος δήμαρχος θέτει και το θέμα των δικτύων ύδρευσης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν σήμερα περιοχές που το νερό να κυλάει σε επικίνδυνους σωλήνες αμιάντου. Αυτά τα δίκτυα πρέπει να αντικατασταθούν το συντομότερο και είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής. Όπως ευθύνη είναι, η αντικατάσταση όσων δικτύων, στο σύνολο του δήμου, έχουν πρόβλημα.

Σκουπίδια
Όσον αφορά το θέμα των απορριμμάτων, ξέρει ο κ. Τσίτουρας – Βουδούρης πως είναι ένα πρόβλημα που διαχειρίζεται συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όμως για τον ίδιο η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο θέμα της ανακύκλωσης, της αξιοποίησης δηλαδή των υλικών εκείνων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη και που πρέπει να διαχωριστούν από τα υπόλοιπα.
Άποψή του είναι πως ο δήμος Βέλου – Βόχας θα έπρεπε ήδη να έχει αξιοποιήσει την μοναδική αδειοδοτημένη επιχείρηση του κλάδου ανακύκλωσης που λειτουργεί στα διοικητικά του όρια, της ΕCORAP των αδελφών Ραψωματιώτη, η οποία προσφάτως ανέλαβε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων, την διαχείριση των απορριμμάτων στην έδρα του νομού.
Τέτοιες συμφωνίες, με επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, ο υποψήφιος δήμαρχος θέλει να τις προωθήσει, προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα.
Ωστόσο, δεν θα μείνει μόνο εκεί, αφού διαχείριση απορριμμάτων σημαίνει και καθαριότητα όλων των χώρων του δήμου, στο σύνολό του. Έτσι λοιπόν, το θέμα της αποκομιδής είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει περισσότερο την δημοτική αρχή, όπως και αυτό του καθαρισμού των ρεμάτων της περιοχής, που δείχνει να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ξεφεύγοντας του ελέγχου.

Γ.Π.Σ.
Τέλος, όσον αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ο Νίκος Τσίτουρας – Βουδούρης θέλει να προχωρήσει το συντομότερο και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.
Ο ίδιος έχει γίνει αποδέκτης των διαμαρτυριών συμπολιτών του, κυρίως από την περιοχή του Ζευγολατιού, όπου διαπιστώνονται και τα περισσότερα λάθη. Εκεί θέλει να εστιάσει την προσοχή του, ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν διαπιστωθεί
Αυτά, μαζί με άλλες προτάσεις που θα καταθέσει το επόμενο διάστημα, θα αποτελέσουν τις βασικές προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου δημάρχου Βέλου – Βόχας, τις οποίες, όπως προαναφέραμε, επεξεργάζεται μαζί με τους συνεργάτες του, καταρτίζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού που θα ηγηθεί.
Ωστόσο, ο Νίκος Τσίτουρας – Βουδούρης συνεχίζει τις καθημερινές επαφές του με τους πολίτες, διαπιστώνοντας την αποδοχή που έχει η πρότασή του και που φαίνεται από τις στηρίξεις που ήδη δέχεται και την προθυμία πολλών να συμπορευτούν μαζί, προκειμένου να βάλουν σε τάξη όλα αυτά τα θέματα έχει ανάγκη ο τόπος για να αλλάξει η εικόνα του και να δημιουργηθούν οι αναπτυξιακές προϋποθέσεις που ζητούν οι πολίτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.