ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Ο Νίκος Βουδούρης (Τσίτουρας) στη Στιμάγκα (Μέρος 1ο)DSCN2514
DSCN2516DSCN2518

Φραστική αντιπαράθεση μεταξύ υποψηφίου δημάρχου Βέλου-Βόχας Νίκου Βουδούρη-Τσίτουρα και του αντιδημάρχου Οικονομικών Βασίλη Τρωγάδη

Κατάμεστο ήταν το καφενείο στη Στιμάγκα από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι μαζεύτηκαν να ακούσουν την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Βέλου-Βόχας, Νίκου Βουδούρη – Τσίτουρα. Ο υποψήφιος δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του με μια χαρακτηριστική φράση: «Ήρθα εδώ σήμερα για να κάνω μια κουβέντα μαζί σας για ό,τι έχει γίνει και ό,τι δεν έχει γίνει».

Η πρώτη του κίνηση ήταν να παρουσιάσει τους δύο νέους υποψηφίους συμβούλους του από τη Στιμάγκα οι οποίοι ενισχύουν σημαντικά το ψηφοδέλτιό του: τον Κώστα Αποστόλου και τον Γεώργιο Σταθακόπουλο.

Βασικός μας στόχος, είπε, είναι η καθαριότητα. Τρεις φορές την εβδομάδα θα καθαρίζονται οι κάδοι και θα απολυμαίνονται. Ο κ. Βουδούρης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του νερού, που εδώ και 3,5 χρόνια η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα ανάλογο με τους όμορους δήμους Σικυωνίων και Κορινθίων, δηλαδή να πάρει πόσιμο νερό από τη Στυμφαλία.  Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε και θα το κάνουμε, να πίνει νερό όλος ο δήμος, υπογράμμισε.

Για την άρδευση υποσχέθηκε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να τροφοδοτηθεί η περιοχή με νερά από το φράγμα του Ασωπού, αλλά και να προχωρήσει η δημιουργία λιμνοδεξαμενών. Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής υποσχέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Βουδούρης Τσίτουρας. Επίσης μίλησε για την ίδρυση Γραφείου Ανάπτυξης που θα ασχολείται με τα προγράμματα ΕΣΠΑ. 3,5 χρόνια είπε δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο

Το δημαρχείο πρέπει να τελειώσει, δεν μπορεί να δίνουμε 190.000 ευρώ το μήνα για ενοίκια.

DSCN2515

Άλλη μια δέσμευση του συνδυασμού μας αλλά και δική μου προσωπική, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, είναι ότι οι πόρτες του δημάρχου θα είναι ανοιχτές για όλους και θα επισκέπτομαι μία φορά το μήνα κάθε χωριό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά δεσμεύσεων  όπως:

Τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας για να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και η περιφρούρηση των περιουσιών των δημοτών.

Την πραγματοποίηση ετήσιου απολογισμού που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ.

Την εκτέλεση των έργων με τη διαδικασία μειοδοτικών διαγωνισμών και όχι με αναθέσεις. «24.600 για ένα σάιτ, είπε, «είναι πολλά, αν σκεφτείτε ότι ο περασμένος δήμαρχος είχε πληρώσει 3000 για ένα σάιτ. Δεν ξέρω που πήγαν αυτά τα λεφτά», κατέληξε.

Στη συνέχεια μίλησε για τη δημιουργία κοινωνικών δομών όπως κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο. Ο δήμος θα αποκτήσει ασθενοφόρο, δεσμεύτηκε προσωπικά ο Νίκος Βουδούρης Τσίτουρας, είτε με προσφορές, είτε με τα χρήματά μας από τους μισθούς μας.

Κάνουμε έναν τίμιο πολιτικό αγώνα και δεν έχουμε χορηγούς, είπε, στηρίξτε μας γιατί όλοι μαζί ενωμένοι θα δημιουργήσουμε έναν δήμο καλύτερο για το καλό των παιδιών μας.

Εγώ, ανέφερε, στο τέλος του λόγου του, δέχομαι διάλογο γιατί ο δήμαρχος απ’ ό,τι έμαθα δε δέχεται διάλογο. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε.

DSCN2520

Έντονος διάλογος με Τρωγάδη

Ερωτήσεις απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλης Τρωγάδης, ο οποίος ήταν παρών από την αρχή της ομιλίας. Έθεσε στον κ. Βουδούρη-Τσίτουρα μια σειρά ερωτημάτων που προέκυψαν από την τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου για την καθαριότητα, τη δημοτική αστυνομία, το νερό, τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ο Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας απαντώντας μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους χειρισμούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. «Δεν είναι δυνατόν», είπε, «να υπάρχουν μηχανήματα στο δήμο και να μην λειτουργούν γιατί δεν έχουν πετρέλαιο. Να βάλετε το χέρι στην τσέπη, οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος εάν είστε τόσο ευαίσθητοι να βάλετε το μισθό σας να πάρετε πετρέλαιο», κατέληξε καταχειροκροτούμενος! Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο παράδειγμα του πρόεδρου του Βραχατίου, ο οποίος όπως είπε, έβαζε χρήματα από την τσέπη του και έφερνε τσάπες ιδιωτών για να μαζέψει τα σκουπίδια από τους δρόμους εν όψει Πάσχα.

DSCN2522

Λάβρος ήταν για την πεζοδρόμηση του κέντρου του Ζευγολατιού. «Η αγορά πέθανε» είπε, «θέλατε να υποβαθμίσετε μια περιοχή και την υποβαθμίσατε»!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του Ταχυδρομείου Ζευγολατιού. «Έφυγε» είπε «το Ταχυδρομείο και το κρύβετε. Γιατί το κρύβετε; Ήταν να φύγει την Τετάρτη και το αφήσατε για τη Δευτέρα μετά τις εκλογές! Δεν κάνατε καμία ενέργεια, γιατί αν δίνατε ένα κτήριο με έξοδα του δήμου δεν θα έφευγε!  Το ίδιο ισχύει και για την Αστυνομία. Δεσμεύομαι ότι θα βρούμε κτήριο για να μην φύγει η Αστυνομία», κατέληξε επίσης καταχειροκροτούμενος!

DSCN2511

Για τα προγράμματα ΕΣΠΑ ο Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πώς 3,5 χρόνια ανέλυε τα προβλήματα και τώρα αποφάσισε να τα λύσει. «Τρισήμισι χρόνια τι κάνατε;» ρώτησε σε έντονο ύφος, «3,5 χρόνια απραξία;».

DSCN2517

Το έργο του νερού στο Μπολάτι

Αναφερόμενος ο κ. Βουδούρης-Τσίτουρας στο έργο του νερού του Μπολατίου είπε:  «Δημιουργήσατε ένα πόσιμο νερό, είπατε, στο Μπολάτι. Ποιον κοροϊδεύετε; Πηγαίνετε να το δείτε. Μαύρο είναι!», και συνέχισε σε ακόμη σκληρότερη γλώσσα «δώσατε τα λεφτά στον ημέτερο, ή θα του δώσετε, γιατί από ό,τι γράφτηκε στις εφημερίδες το έκανε δώρο. Το έκανε δώρο ή θα πληρωθεί; Εγώ έμαθα ότι θα πληρωθεί 90.000. Ο κολλητός σας. Δηλαδή με κολλητούς θα λειτουργήσουμε; Εμείς είπαμε ότι δεν έχουμε χρηματοδότες και δεν δεχόμαστε χρηματοδοτήσεις, ούτε δωρεές. Και τους μισθούς μας θα τους προσφέρουμε για κοινωνικό έργο», κατέληξε χειροκροτούμενος.

DSCN2513

Το σάιτ

Απευθυνόμενος δε ο κ. Βουδούρης-Τσίτουρας στον Βασίλη Τρωγάδη ρώτησε τι έγινε και δόθηκαν 24.600 ευρώ για ένα σάιτ. «Τι έγινε εκεί;  Σκάνδαλο! Εγώ αν ήμουν στη θέση σου δεν τα έδινα», είπε. Ο Βασίλης Τρωγάδης απάντησε πώς την εποχή που έγινε η ανάθεση του σάιτ ο ίδιος δεν ήταν αντιδήμαρχος αλλά «για το συγκεκριμένο θέμα» είπε «όντως πληρώθηκε παραπάνω από ό,τι έπρεπε. Αν όμως το μοναδικό οικονομικό θέμα που έχουμε να μιλάμε είναι ότι ένα σάιτ πληρώθηκε παραπάνω είτε από λάθος είτε ας το ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει, εγώ θεωρώ ότι λάθη γίνονται».

DSCN2521

Ο Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας απάντησε αμέσως λέγοντας με ένταση: «Όταν γίνονται λάθη, επιστρέφονται τα λεφτά. Και όχι σε κολλητούς μας. Γιατί ξέρεις πολύ καλά ποιος πήρε τα λεφτά», επεσήμανε με νόημα καταχειροκροτούμενος για πολλοστή φορά! «Εάν ήταν λάθος» συνέχισε «ας τα έβαζε ο δήμαρχος από την τσέπη του, ή ο κολλητός του έπρεπε να φέρει τα λεφτά πίσω. Λάθη εις βάρος των δημοτών δεν υπάρχουν. Όταν γίνονται λάθη και το αναγνωρίζεις, ένα σάιτ των 3000 πληρώθηκε 10 φορές σχεδόν παραπάνω, αν ήταν ευαίσθητος ο δήμαρχος θα έλεγε επιστρέφω τα λεφτά από την τσέπη μου ή βάζω τον κολλητό μου, γιατί όλοι ξέρετε ποιος τα πήρε, να επιστρέψει τα λεφτά. Έτσι γίνεται σε μια χρηστή διοίκηση. Και γι’ αυτό σας πληροφορώ ότι οι μισοί από το συνδυασμό σας είναι μαζί μου. Είναι όλα πρόσωπα καθαρά. Παραιτήθηκαν γιατί κάτι είδαν. Μην πάμε παραπέρα, εσύ ξέρεις καλά ότι όλα έγιναν με αναθέσεις.», τόνισε.

DSCN2523

Λάβρος και κατά της αντιπολίτευσης

«θέλω να πω και κάτι άλλο», είπε ο Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας, στη συνέχεια του λόγου του και των απαντήσεών του προς τον αντιδήμαρχο Τρωγάδη: «Δεν είχαμε αντιπολίτευση, δεν υπήρχε! Γιατί αν υπήρχε αντιπολίτευση δεν θα περνάγανε έτσι οι αναθέσεις!». «Ξέρω», είπε «ότι υπάρχουν μαύρα λεφτά. Αλλά όχι όλα μαύρα!», υπογράμμισε χειροκροτούμενος. «Και μεις» συνέχισε «όταν βγούμε δημοτική αρχή θα χρειαστούμε στην αρχή κάποιες απευθείας αναθέσεις. Να ξέρετε όμως ότι θα δίδονται από επιτροπή που θα συμμετέχει και η αντιπολίτευση. Κι όπου καταλάβω λάθος ή κακοδιαχείριση θα τον αναγκάζω σε παραίτηση. Δεν θα αναγνωρίζω το λάθος εις βάρος των δημοτών».

DSCN2519

«Πόσα χρέη βρήκατε;  Πόσα λεφτά βρήκατε μαύρα από κακοδιαχείριση περασμένων δημάρχων που τώρα στηρίζουν άλλους για να τα κουκουλώσουν;», ρώτησε ο υποψήφιος δήμαρχος. «Εμείς δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα! Θα λογοδοτήσουν και οι περασμένοι!», τόνισε καταχειροκροτούμενος και πάλι!

«Δεν είχατε τη θέληση και δεν βρήκατε τις λύσεις», υπογράμμισε ο Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο οικονομικών Βασίλη Τρωγάδη. «Λύσεις υπάρχουν παντού, ο δήμος είναι σαν μια ανώνυμη εταιρεία, πρέπει να λειτουργήσει και να παράξει έργο», κατέληξε.

Σημαντική σημείωση: Απαγορεύεται η αναπαραγωγή κειμένου και φωτογραφιών για κάθε είδους χρήση χωρίς να αναφέρεται ρητά η πηγή:  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», http://www.gnomipoliton.wordpress.com
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
 
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.