ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

annivas copy Ο Αννίβας Παπακυριάκος Δήμαρχος Βέλου Βόχας και επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ έδωσε προτεραιότητα στην ανάληψη κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών και ενίσχυσε τις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες έτσι ώστε να στηριχτούν αποτελεσματικά οι πολίτες που είχαν ανάγκη εν μέσω οικονομικής κρίσης και κοινωνικής απομόνωσης.

Ο Δήμος Βέλου Βόχας αυτά τα τριάμισι χρόνια ήταν ΠΑΡΩΝ και δημιούργησε δομές που ποτέ δεν είχε. Πιο συγκεκριμένα:

• Μετά τη συγχώνευση των πρώην ΝΠΔΔ προέβη στη δημιουργία του νέου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ με κύριο σκοπό την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες στελεχώνοντας, μέσω της συμμετοχής του σε επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων, τις κοινωνικές του υπηρεσίες με ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλεύτριες.

ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ: Νίκος Ραχανιώτης (επικ. ελ. μειοψηφίας), Γιώργος Καραφωτιάς (πρόεδρος Δ.Σ.), Κων/να Τζαναβάρα (αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής), Δ. Κούτουλας (πρόεδρος Βέλου), εφ. της Αγίας Μαρίνας, εφημ. του Αγίου Γεωργίου, Αν. Παπακυριάκος (δήμαρχος), Βασ. Τρωγάδης (αντιδήμαρχος Οικονομικών)

Koinoniko Pantopoleio logo-1
• Ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπου με τη βοήθεια των εθελοντών ενισχύει 150 οικογένειες κάθε μήνα.
• Συνεχή συμμετοχή στο Πρόγραμμα της Ε.Ε. ΄΄Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους της χώρας ΄΄ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από το οποίο ωφελήθηκαν και παρέλαβαν τρόφιμα για το έτος 2013 ογδόντα πέντε (85) οικογένειες και το 2012 εξήντα επτά (67) οικογένειες.
• Παροχή βιβλιαρίων απόρων της Πρόνοιας
• Ενημέρωση ευπαθών ομάδων του Δήμου για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ
• Συμμετοχή των παιδικών σταθμών στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο πάνω από 80 νήπια κάθε χρόνο φιλοξενούνται δωρεάν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και επίσης υπάρχει σημαντική πηγή εσόδων στη λειτουργία των παιδικών σταθμών ύψους 250.000 ευρώ κατά έτος.
• Μείωση των τροφείων τα τελευταία τρία χρόνια που φτάνει σε μέσο όρο το 40%
• Επίσκεψη μία φορά την εβδομάδα στους παιδικούς σταθμούς από ειδικευμένη ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό

 

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΑ ΚΑΠΗ

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΑ ΚΑΠΗ

• Ενίσχυση των δράσεων των ΚΑΠΗ (Ζεγολατιό-Βραχάτι-Βέλο). Μία φορά των μήνα πραγματοποιούνται μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων-Ψυχαγωγικές εκδρομές δωρεάν είτε με μικρή συμμετοχή των μελών-Ημερίδες & ομιλίες ιατρικού περιεχομένου στο χώρο των ΚΑΠΗ από εξειδικευμένους ιατρούς –Δωρεάν μαθήματα μουσικής ενασχόλησης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, χορού και γυμναστικής-Διεξαγωγτή ψυχαγωγικών δράσεων στο χώρο των ΚΑΠΗ)
• Έναρξη λειτουργίας της ΄΄Κοινωνικής Κουζίνας΄΄ που θα προσφέρει γεύμα στα ΚΑΠΗ του Δήμου (ξεκινάνε ήδη οι αιτήσεις των δικαιούχων και των εθελοντών)
• Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσω του διαδημοτικού δικτύου υγιών πόλεων

askisi135

Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ

• Δημιουργίας εθελοντικών ομάδων (΄΄ΑΡΩΓΗ΄΄ και ΄΄Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών)

• Δημιουργία Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας
• Στήριξη δραστηριοτήτων του Κέντρου Νεολαίας και Πολιτισμού
• Διοργάνωση του 1ου Καρναβαλιού του Δήμου Βέλου Βόχας με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντών

DSC01861• Απόκτηση ΄΄Γαλάζιας Σημαίας΄΄ για τρεις συνεχόμενες χρονιές στις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τις κοινωνικές δομές του Δήμου με μοναδικό στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη στήριξη των ατόμων που χρήζουν βοήθειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.