ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη Αννίβα στο Ελληνοχώρι

Κατάμεστη η πλατεία Ελληνοχωρίου από κατοίκους που προσήλθαν να ακούσουν τον δήμαρχο Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο

Τον δήμαρχο προσφώνησε ο Νίκος Πάνου, πρόεδρος της Τ.Κ. Ελληνοχωρίου, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της απερχόμενης δημοτικής αρχής, και των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, κυρίως για την κατασκευή της αίθουσας Κοινωνικής Μέριμνας.

Έχουμε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο που αξίζει να το στηρίξετε, κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Αννίβας

DSCN2539

Στο Ελληνοχώρι βρέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος για να μιλήσει με τους κατοίκους του χωριού στο πλαίσιο των προεκλογικών του επαφών με τους δημότες. Η πλατεία του χωριού γέμισε από κατοίκους, οι οποίοι άκουσαν με προσοχή το δήμαρχο Βέλου-Βόχας. Τον Αννίβα προσφώνησε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ελληνοχωρίου Νίκος Πάνου, ο οποίος ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για όλα τα έργα που έγιναν και δρομολογήθηκαν για το χωριό του. Αναφέρθηκε στη γεώτρηση που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που εδώ και μήνες ταλανίζει την τοπική κοινότητα, στις ασφαλτοστρώσεις που έγιναν, στην κατασκευή και βελτίωση της αίθουσας Κοινωνικής Μέριμνας και σε άλλα έργα που πραγματοποιήθηκαν. Επέλεξα, είπε ο Νίκος Πάνου, να μιλήσω σήμερα για τον εξής λόγο: Μ’αυτόν το δήμαρχο συνεργαζόμουν 3,5 χρόνια. Θα ήταν εύκολο αυτά που σας λέω τώρα να τα πω σε έναν άλλον υποψήφιο και να πω διάφορα. Αυτά που λέω τα λέω μπροστά σας, είναι εδώ ο δήμαρχος για να μπορέσει να απαντήσει. Αυτή είναι η δημοκρατία, ο μονόλογος είναι για τους άλλους δεν είναι για μας, κατέληξε.

Με το ζήτημα της ανόρυξης της γεώτρησης που τόση ανάγκη έχει το Ελληνοχώρι ξεκίνησε την ομιλία του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος. Αφού επεσήμανε ότι έχουν τελειώσει οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες σημειωτέον είναι εξαιρετικά χρονοβόρες, τόνισε πώς η ελπίδα και η προσμονή τους είναι πλέον το να βρεθεί νερό στη θέση που επελέγη για να γίνει η γεώτρηση.

Η αλήθεια είναι είπε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας πώς πρέπει να βλέπω τα χωριά του δήμου μας σαν μια ολότητα, σαν μια ολόκληρη πόλη, και οτιδήποτε καλό γίνεται σε οποιοδήποτε κομμάτι του δήμου μας αφορά το σύνολο είναι καλό για όλους.

DSCN2541

Απαντήσεις έδωσε ο Αννίβας Παπακυριάκος για πολλοστή φορά στο τι παρέλαβε την 1-1-2011 όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου Βέλου-Βόχας. Ήταν ένας δήμος ο οποίος είχε τεράστια προβλήματα και πάρα πολλοί άνθρωποι δεν έβλεπαν βιωσιμότητα στο δήμο μας. Ο δήμος Βέλου-Βόχας είχε 14.000.000 ευρώ χρέη! 10 εκατομμύρια από το Βέλο και 4 εκατομμύρια από τη Βόχα. Στο Βέλο τα χρέη ήταν δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με το ταμείο του που ήταν μόνο 72.000 ταμείο που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να πληρώσει ούτε τις μισθοδοσίες. Ο δήμος Βόχας είχε μεν 4.000.000 χρέη αλλά είχε κάποια ειδικευμένα έσοδα που σημαίνει ότι μπορεί να μην μπορούσαμε να αγοράσουμε λάμπες αλλά υπήρχε κάποιοι υπολοιπο.

Επίσης, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη μηχανημάτων, απορριμματοφόρων, δημαρχείου, έλλειψη της ΔΕΥΑ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης) δεν είχαμε δηλαδή βασικές υποδομές. Είχαμε ανύπαρκτες τεχνικές υπηρεσίες και ελλιπείς οικονομικές υπηρεσίες. Επίσης δεν υπήρχαν νομικές υπηρεσίες οι οποίες για μας ήταν σημαντικές γιατί είχαμε πολλές εκκρεμείς υποθέσεις.

Επίσης, ο δήμαρχος μίλησε με πίκρα για τις περικοπές που έγιναν από την κεντρική διοίκηση στους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, περικοπές που άγγιζαν το 70%! Ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση δημιουργήθηκε και ένα άλλο ζωτικό για το δήμο μας, πρόβλημα. Οι εργολάβοι και οι προμηθευτές σταμάτησαν να λειτουργούν με τον συνήθη τρόπο και τα λεφτά για οτιδήποτε έπρεπε να πληρωθούν μπροστά! Αυτό δημιούργησε μεγάλες δυσλειτουργίες κυρίως στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Αυτό είπε επι λέξει ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, δημιούργησε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα και τα δύο πρώτα χρόνια το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να μαζέψουμε και να πληρώσουμε τα χρέη, που οφείλαμε να πληρώσουμε. Μόνο 450.000 ήταν τα δικαστικά που έρχονταν από το παρελθόν και γίνονταν κατασχέσεις στα ταμεία με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε και τους μισθούς των υπαλλήλων, υπογράμμισε ο Αννίβας Παπακυριάκος.

Κάναμε μεγάλες περικοπές στα έξοδα και αναβαθμίσαμε το κομμάτι των εσόδων. Ενημερώσαμε τον κόσμο για να κάνει ρυθμίσεις για τις παλιές οφειλές, γιατί δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε αλλιώς, συνέχισε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας. Καταφέραμε λοιπόν στο τέλος του 2013 να πληρώσουμε συνολικά σε οφειλές, δάνεια, τραπεζικές κατασχέσεις ένα ποσό της τάξεως των 6.700.οοο ευρώ, είπε ο Αννίβας Παπακυριάκος.

Αναφερόμενος στις τέσσερις βασικές υποδομές που πρέπει να ενισχυθούν ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας είπε ότι καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, νερό και αποχέτευση είναι πράγματα που λογικά θα έπρεπε να υπήρχαν αλλά δυστυχώς έχουν μείνει πολύ πίσω. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην αγορά δύο ακόμη αυτοκίνητων για την καθαριότητα, συν τα 4 που έχουν αποκτηθεί από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και τα οποία σύντομα θα κυκλοφορήσουν αλλά και στην συμμετοχή σε πιλοτικά προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων (όπως γίνεται ήδη στην Ευαγγελίστρια).

Για το ζήτημα της ύδρευσης ο Αννίβας Παπακυριάκος ανακοίνωσε πώς έχει ήδη ετοιμαστεί μελέτη ύψους 2.000.000 για την αλλαγή όλου του δικτύου αμιαντοσωλήνων, το θέμα όμως που μας δυσκολεύει, είπε, είναι ο καθαρισμός του νερού γιατί είναι το νερό είναι σε άσχημη κατάσταση και στην Δ.Ε. Βέλου και στην Δ.Ε. Βόχας. Έχουμε κάνει, είπε, πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόσαμε στο Μπολάτι και σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα. Θα δημοπρατηθεί για όλα τις τοπικές κοινότητες οι οποίες έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας αναφέρθηκε επίσης:

  • Στο κομμάτι της αποχέτευσης έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση για το Βέλο, μένουν οι περιβαλλοντικές μελέτες για Νεράντζα και Κοκκώνι και ένα μεγάλο πρόγραμμα 65 εκατομμυρίων για Ζευγολατιό-Βραχάτι.
  • Για το δημαρχείο για το οποίο υπάρχουν μελέτες για την ένταξή μέσω του  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2020. Είναι ένα από τα πρώτα έργα τα οποία θα ενταχθούν.Θα προσφέρει οικονομία στο δήμο και θα συντονίσει τις λειτουργίες του.

DSCN2540

Εν έτει 2014 δεν πρέπει ο κόσμος να πιστεύει σε εκθέσεις ιδεών και σε έωλες υποσχεσολογίες, ανέφερε ο Αννίβας Παπακυριάκος. Ο κόσμος πρέπει να πιστεύει σε συγκεκριμένα πράγματα που έχουν πραγματική βάση και μπορούν να γίνουν.

Τα τελευταία 3,5 χρόνια στο δήμο, προσπαθήσαμε με πολύ μεγάλη ωριμότητα, καθαρότητα και αξιοπρέπεια να λύσουμε βασικά προβλήματα στο δήμο, συνέχισε. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα χρόνια που πέρασαν ήταν ό,τι πιο δύσκολο είχαμε να αντιμετωπίσουμε στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης. Θεωρούμε ότι ο κόσμος μπορεί να καταλάβει πόσα πράγματα έχουμε αλλάξει στον τρόπο λειτουργίας και πόσες αλήθειες λέγονται. Για τα επόμενα πέντε χρόνια υπάρχει ένα σαφές σχέδιο δράσης, πράγματα που είναι δρομολογημένα να γίνουν και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα κάνουμε. Γιατί υπάρχει πλέον η εμπειρία και η ετοιμότητα ώστε την επομένη των εκλογών να δρομολογήσουμε όποιες ενέργειες χρειάζεται να γίνουν.

Έχουμε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, κατέληξε ο Αννίβας Παπακυριάκος. Το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται από ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η τοπική κοινωνία, ανθρώπους έντιμους καθαρούς, έξυπνους ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν στον τόπο και την πόλη τους. Όλο αυτό το σύνολο κάνει μια ποιοτική διαφορά η οποία στηρίζεται στην ποιότητα όλων των συμμετεχόντων, στη γνώση και στην εμπειρία τους. Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια, λοιπόν, μην αφήσετε ένα έργο το οποίο είναι πολύ σημαντικό, πολύ καθαρό και πολύ ουσιώδες, να μείνει στη μέση. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός είναι ο καλύτερος, είμαστε αυτοί που μπορούμε με σιγουριά να οδηγήσουμε τα επόμενα χρόνια το μέλλον του δήμου. Σας ζητώ λοιπόν ξεκάθαρα να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο και την παράταξή μας, είπε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας κλείνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος από όλους!

Σημαντική σημείωση: Απαγορεύεται η αναπαραγωγή κειμένου και φωτογραφιών για κάθε είδους χρήση χωρίς να αναφέρεται ρητά η πηγή:  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΝΩΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», http://www.gnomipoliton.wordpress.com
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.