ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή του Συλλόγου «Αναγέννηση Βραχατίου» προς το δήμαρχο Βέλου-Βόχας

Βραχάτι  10/6/2014

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ

               ΣΥΛΛΟΓΟΣ

¨ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ ¨

 

                                                                      ΠΡΟΣ ΤΟΝ

                                                           ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

                      ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΜΟΥΤΑΝΗΣ

 Αξιότιμε Κ, Δήμαρχε.

Ο Σύλλογός μας, βάσει του Καταστατικού του και ως Εξωραϊστικός Σύλλογος, είναι γνωστό ότι έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες μέσα στην πορεία του,  για να συμβάλει και να προσφέρει στον εξωραϊσμό του Βραχατίου, στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος , τη ανάπλαση και την αξιοποίηση   της περιοχής,  με πολλαπλούς χειρισμούς ενέργειες και προσπάθειες. Και όχι μόνον.

      Με δική του οικονομική δαπάνη, αγοράστηκαν παγκάκια και ομπρέλες παραλίας που εξυπηρετούν τους λουόμενους του Δήμου, αλλα και κοσμούν την παραλιακή ακτή.

      Το έτος δε 1992 επίσης με χρήματα του ταμείου του Συλλόγου, αγοράστηκαν με συνολική δαπάνη 930.000 Δρχ. τα παιχνίδια που βρίσκονται μέχρι σήμερα στην Παιδική Χαρά του Δήμου, στην παραλία του ανατολικού Βραχατίου.

Μία παιδική χαρά που το κομμάτι της περιοχής εκείνης το είχε πάντοτε ανάγκη.

¨Εκτοτε και μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος επιμελείται ανελλιπώς με προσωπική εργασία αλλά και με χρήματα δικά του, για την συντήρηση όλων των ως άνω αντικειμένων, αλλά και  των παιχνιδιών  και του χώρου αυτής της Παιδικής Χαράς του Δήμου.

    Με τα χρόνια όμως , λόγω της διάβρωσης από την θάλασσα, στην Παιδική Χαρά έχουν προκύψει ζημιές που έχουν ανάγκη αποκατάστασης, έτσι ώστε ο χώρος να είναι κατάλληλος και ακίνδυνος για την χρήση του από παιδιά. Μία δαπάνη στην οποία   ο Σύλλογος σήμερα δυστυχώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί.

   Σύμφωνα δε με την Νομοθεσία, και επειδή επίκειται και έλεγχος όλων αυτών των χώρων από αρμόδιες κρατικές επιτροπές, που θα εγκρίνουν την καταλληλότητά τους

         Παρακαλούμε την Δημοτική Αρχή, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να λάβει την άδεια λειτουργίας της. (όπως αυτό πρόκειται να κάνει και για την άλλη παιδική χαρά του Βραχατίου).

   Σε αυτή σας την προσπάθεια ,εμείς θα είμαστε αρωγοί με προθυμία σε ότι νομίζετε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε.

   Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο ουσιαστικό αυτό αίτημά μας, αίτημα που είναι επίμονο όλων των κατοίκων της περιοχής και που σας το μεταβιβάζουμε, έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί αυτή η Παιδική Χαρά, που είναι τόσο αναγκαία και χρήσιμη, και που για αυτήν ο Σύλλογος επί τόσα χρόνια έχει κάνει προσπάθειες για να την διατηρήσει.

 Θα είναι κρίμα, αν για μία τόσο μικρή δαπάνη για τον Δήμο, σφραγιστεί και απαγορευτεί η λειτουργία της.

       Σας ενημερώνουμε δε ότι εμείς τοποθετήσαμε προσωρινή απαγορευτική πινακίδα εισόδου, προς αποφυγή οιουδήποτε δυστυχήματος.

                                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

 

                                                                      Λουκάς Στιβακτής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.