ΥΔΜΗΔ: Τώρα «απειλεί» με πειθαρχικά για την αξιολόγηση – Ιδιαίτερη μνεία στους ΟΤΑ

O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου, με έγγραφό του καλεί τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων για την εφαρμογή της «αξιολόγησης» να προχωρήσουν στη διαδικασία όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 4250/2014, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, είχε μιλήσει για «πάγωμα» των διαδικασιών μέχρι τις 31 Αυγούστου διότι ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των δημοτικών υπαλλήλων έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.

Παρ’ όλα αυτά το ΥΔΜΗΔ επιμένει. Το έγγραφο του κ. Στεφάνου κάνει ιδιαίτερη μνεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο καλεί να συγκεντρώσει τα στοιχεία που αφορούν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β’ Βαθμού και συγκεκριμένα στον επιμερισμό ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης βάσει της «αξιολόγησης».

Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρονται τα εξής:  «Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία, παρακαλείσθε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σταθμίζοντας κατά περίπτωση τους λόγους μη ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης, να διερευνηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικώς προϊσταμένους το ενδεχόμενο πειθαρχικής ευθύνης των εργαζομένων στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στον Υπαλληλικό Κώδικα».

Απειλεί δηλαδή με πειθαρχικές διώξεις όσους δεν έστειλαν την απόφαση επιμερισμού των ποσοστών.

Αντιδράσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα, η οποία σε ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω σχολιάζοντας τα εξής:

“Η κυβέρνηση, βλέποντας πώς το εγχείρημα της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποδομείται, καταρρέει και αποσυντίθεται, καταφεύγει στην πρακτική της τρομοκράτησης και των απειλών μήπως και καταφέρει να διασώσει το «τερατούργημα» που συμφώνησε με την τρόικα για να οδηγήσει σε απόλυση χιλιάδες ακόμη Δημοσίους Υπαλλήλους.

Μετά τον πρωτεργάτη της «αξιολόγησης», Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται πώς τη σκυτάλη πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου.

Αγνοεί προφανώς ο Γενικός Γραμματέας πώς στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων ελήφθη απόφαση μη εφαρμογής της «αξιολόγησης», όπως επίσης και το γεγονός ότι κανένας Δήμος δεν έστειλε στοιχεία επιμερισμού ποσοστών. Ή τουλάχιστον παριστάνει πώς δεν το γνωρίζει γιατί δεν συμφέρει η παραδοχή της αποτυχίας του μέτρου.

Εκτός και αν θέλει η κυβέρνηση να κινήσει τη διαδικασία των πειθαρχικών διώξεων σε βάρος αιρετών αλλά και των αρμόδιων υπαλλήλων όλων των Δήμων για μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται αντισυνταγματική και έχει αποδομηθεί ακόμη και από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης το οποίο αποτελεί επιστημονικό φορέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Είναι προφανές πώς η κυβέρνηση, δια του κ. Στεφάνου, ο οποίος δεν έδειξε σε καμία περίπτωση την ίδια σπουδή για τη διερεύνηση των παρανομιών στη διαδικασία της αξιολόγησης (όταν επιχειρείται η επέκταση των διατάξεων του Ν.4250/2014 στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού με μία εγκύκλιο) προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να φοβίσει και να απειλήσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένοι ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της «αξιολόγησης» που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση για να δημιουργήσει νέες «δεξαμενές» προς απόλυση υπαλλήλων. Η επιχείρηση «αξιολόγηση» της κυβέρνησης και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέτυχε παταγωδώς”.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.