Πέτρος Τατούλης «Στρατηγικός στόχος η έρευνα για τη συνεργασία Περιφέρειας και ΤΕΙ Καλαμάτας»

DSC_3227

 

Την ανάγκη κατάρτισης στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού με έμφαση στην έρευνα, καθώς και την αξιοποίηση του νέου προγράμματος, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης για προώθηση πρωτοποριακών ιδεών στην ανώτατη εκπαίδευση έθεσε ως προτεραιότητες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον κ. Δημήτριο Βελισσαρίου Πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας, τους κ.κ. Ιωάννη Δημόπουλο, Στέφανο Γιακουμάτο και Ιωάννη Πανταζή, μέλη του ΔΣ του ΤΕΙ Καλαμάτας και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη επιχειρηματικής διασύνδεσης της έρευνας, παράλληλα με την εκπαιδευτική, αλλά και την ανάγκη διεθνών συνεργασιών και του ΤΕΙ Καλαμάτας και του ΑΕΙ Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε δεδομένη την αναγκαιότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Καλαμάτας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ανακοίνωσε την αξιοποίηση του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας με βασικούς πυλώνες τα δύο αυτά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και τη συνεργασία με ανεξάρτητους φορείς για την ανάπτυξη του τομέα της έρευνας στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Βελισσαρίου, αλλά και σύσσωμο το ΔΣ του ΤΕΙ Καλαμάτας χαρακτήρισαν κομβικής σημασίας τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη βιωσιμότητα του ιδρύματος, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή του και έθεσαν σε προτεραιότητα το στόχο της αναβάθμισης της ποιότητας των σπουδών και της διασύνδεσης με την επιχειρηματικότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.