ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καταρροϊκό πυρετό στην Κοντοβάζαινα

ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΣ-ΠΥΡΕΤΟΣ

Ενημερωτική εκδήλωση στο παλαιό Δημαρχείο της Κοντοβάζαινας του Δήμου Γορτυνίας πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2014 με θέμα την προστασία του κτηνοτροφικού κεφαλαίου από Καταρροϊκό Πυρετό των αιγοπροβάτων.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΕ Αρκαδίας, τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  τον φορέα υλοποίησης του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» Πελοπόννησος ΑΕ, και το Δήμο Γορτυνίας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης κτηνοτρόφοι της περιοχής του Δήμου Γορτυνίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγείας,   τους Κτηνιάτρους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας,  τον Γεωπόνο του Δήμου Γορτυνίας  και τον Γεωπόνο της Πελοπόννησος  ΑΕ,  για το παθογόνο αίτιο της νόσου, τον τρόπο μετάδοσης, τα συμπτώματα της ασθένειας,  τα μέτρα πρόληψης καθώς και τη ορθή χρήση εντομοαπωθητικών σκευασμάτων και εντομοκτόνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καταρροϊκός Πυρετός είναι μια ασθένεια των μηρυκαστικών, που δεν προσβάλει τον άνθρωπο και εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Περιφέρεια μας με σοβαρές συνέπειες στην κτηνοτροφία.

Τα ζώα μολύνονται αποκλειστικά από τσιμπήματα από τις σκνίπες του γένους Culicoides.

Για την αντιμετώπιση της νόσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποίει      Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης του Εντόμου Φορέα  με πεδίο εφαρμογής   τις  περιφερειακές  ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορίνθιας, Μεσσηνίας  και Λακωνίας βασισμένο σε συνδυασμό μέτρων και ενεργειών που στόχο  έχουν:

  • Τη διασφάλιση της ακεραιότητας του κτηνοτροφικού κεφαλαίου ενισχύοντας την κτηνοτροφική δραστηριότητα που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
  • Την εξασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ζώντων ζώων

Την ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν

Κατηγορίες:ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.