ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία έγινε η ημερίδα συνεργασίας στο Βέλο

DSCF1004
DSCF1064

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου πραγματοποιήθηκε ημερίδα Συνεργασίας που διοργάνωσαν οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Βέλου σε συνεργασία με τις Ομάδες Ενεργοποίησης της Συλλογικότητας του Βέλου.

Η ημερίδα είχε ως θέμα «Πώς θα εμπνεύσουμε στα παιδιά μας αξίες, στόχους και δημιουργικότητα στη σημερινή εποχή» και την παιδαγωγική προσέγγιση έκανε η Κατερίνα Μπεχράκη.

DSCF0870

Μέσα σένα ζεστό κλίμα επικοινωνίας, όλοι οι παρόντες γονείς, δάσκαλοι, κληρικοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, βρήκαν κοινό τόπο και συμφώνησαν πώς εκτός από την οικονομική κρίση είναι και δική μας ευθύνη, η αρνητική ψυχολογία μας.
Η στροφή προς τον εσωτερικό μας κόσμο και η αναζήτηση, » γιατί κάνω αυτό που κάνω», θα μας βοηθήσει να βγούμε από την παθητικότητα και την αδράνεια.
Συμφώνησαν πώς «φύλλο πορείας» πρέπει να είναι η αγωνιστικότητα, ο σεβασμός, η εγκράτεια, ο εθελοντισμός, η θετική σκέψη, η συνεργασία και η ενεργοποίηση όλων ως πολίτες και όχι ως » υπήκοοι».

DSCF1021

Κατέληξαν στο συμπέρασμα πώς με λειτουργική επικοινωνία μπορεί να εξασκηθεί την εποικοδομητική κριτική και αυτοκριτική και να εμπνεύσουμε τη δημιουργική σκέψη!

Είναι στο χέρι μας..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.