ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κόντρες για το νερό στο δήμο Βέλου-Βόχας

DSC_4563 Πριν λίγες μέρες ο επικεφαλής της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης του δήμου Βέλου-Βόχας Λεωνίδας Στεργιόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την ποιότητα του νερού και τους τρόπους χρέωσης που ακολουθεί η υπηρεσία ύδρευσης. Το, ιδιαίτερα καυστικό, κείμενο-δελτίο τύπου, που υπέγραφε ο Λεωνίδας Στεργιόπουλος, έλεγε τα εξής:

«Τα προβλήματα με την ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών μας είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα.

Νερό ανεπαρκές και  βρώμικο στα όρια του επικίνδυνου.

Κινήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής για βελτίωση της κατάστασης, ανύπαρκτες.

Και ενώ πιστεύαμε ότι η κατάσταση δε μπορεί να γίνει χειρότερη ήρθαν καινούργιες δημοτικές πρωτοβουλίες για να μας διαψεύσουν.

Τις τελευταίες μέρες πολλοί συνδημότες μας λαμβάνουν επιστολή από την οικονομική υπηρεσία του δήμου, με την ένδειξη ‘ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ’ και με προθεσμία για να συμφωνήσουν με το ποσό που αναφέρει ότι οφείλουν.

Δε θεωρήθηκε αναγκαίο, από τις σοφές υπηρεσίες, να συνοδεύσουν το έγγραφο με επεξηγήσεις σχετικά με το λόγο αποστολής του και τον τρόπο που θα έπρεπε να ελέγξουν και να συμφωνήσουν το ποσό που δηλωνόταν ως χρέωση.

Το αποτέλεσμα όλοι οι παραλήπτες να αναρωτιόνται σχετικά με το είδος του εγγράφου και τις συνέπειές του.

Και επειδή τηλέφωνο επικοινωνίας δε δόθηκε, αλλά και αν εδίδετο είναι αμφίβολο αν θα απαντούσε, όποιος είχε απορία έπρεπε να μεταβεί στην έδρα του δήμου και να αναζητήσει ενημερωμένο υπάλληλο.

Προφανώς η υπηρεσία(!) θεωρεί όλους τους δημότες αργόσχολους, που ψάχνουν ευκαιρία για βόλτες και επισκέψεις για καφέ.

Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, προτείνουμε,

  • Να σταματήσει άμεσα η αποστολή των εγγράφων αυτών και αν πρέπει να γίνει επικοινωνία με τους δημότες, να σταλεί άλλο έγγραφο με επεξηγήσεις και οδηγίες.

Με την ευκαιρία καλό είναι να μας δοθεί απάντηση σχετικά με την κατάσταση της υπηρεσίας είσπραξης των τελών ύδρευσης, σχετικά με

  • Πότε θα τοποθετηθούν ρολόγια σε όλες τις παροχές,
  • γιατί δε στέλνονται όλοι οι λογαριασμοί ταυτόχρονα (άλλοι έχουν λάβει του 2014 και άλλοι έχουν μείνει στο 2012),
  • γιατί στο Ζευγολατιό δημότες που έχουν ρολόι χρεώνονται με τον τρόπο που χρεώνει ο Δήμος αυτούς που δεν έχουν ρολόι, χωρίς να γίνεται πραγματική καταμέτρηση,
  • γιατί πολλά ρολόγια βρίσκονται σε ‘απροσπέλαστα’ μέρη, που δεν είναι δυνατή η καταμέτρηση και πως θα λυθεί αυτό,
  • γιατί υπάρχει η ‘υποψία’ ‘ότι υπάρχουν παροχές που δε χρεώνονται καθόλου,
  • αν υπάρχει απόθεμα ρολογιών στις αποθήκες και ποιο είναι αυτό,
  • ποιος πληρώνει την ‘βλάβη’ ρολογιού από διάφορες αιτίες και πως τεκμηριώνεται αυτό,
  • πόσα είναι τα χρέη των δημοτών και πως αντιμετωπίζονται;

Και αν δε βάζουμε σε κόπο τον κο Δήμαρχο καλό είναι, πάντα με την ευκαιρία, να μας ενημερώσει για το ποιες ενέργειες έχει προγραμματίσει για την τελική επίλυση του προβλήματος που λέγεται ‘’Ύδρευση’ του Δήμου μας».

 

Η απάντηση Τρωγάδη

trogadis nea-web Στο δελτίο τύπου απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Βέλου-Βόχας κ. Βασίλης Τρωγάδης αναφέροντας:

«Αγαπητέ κύριε Στεργιόπουλε, θα χρησιμοποιήσω την πρώτη παράγραφο του δικού σας Δελτίου Τύπου.

<<Τα προβλήματα με την ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών μας είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα>>.

Και ενώ πίστευα ότι η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει καλύτερη και με τις δικές σας προτάσεις, ήρθε το Δελτίο Τύπου, να με διαψεύσει.

Αφού τελειώσατε με τα συγχαρητήρια που δίνετε στους συνδημότες μας για το χιούμορ τους, τώρα άκριτα τους συμπαραστέκεστε και ειρωνεύεστε τις υπηρεσίες του Δήμου που θέλατε να διοικήσετε προκειμένου να φανείτε πρόσκαιρα αρεστός.

Η ΄΄σοφή υπηρεσία΄΄ και  ΄΄ ο μωρός Αντιδήμαρχος΄΄ συμπληρώνω εγώ, θεωρεί πως οι δημότες ψάχνουν ευκαιρία να συνεργασθούν μαζί μας ώστε να λυθούν προβλήματα ετών που οφείλονται κατά κύριο λόγο σε τραγικές παραλείψεις και ωχαδερφισμούς παλαιών αιρετών που και αυτοί με τη σειρά τους θέλησαν να γίνουν πρόσκαιρα αρεστοί.

Σε ότι αφορά το έγγραφο που εστάλει, το οποίο δεν αφορούσε αργόσχολους ή ανθρώπους που ψάχνουν ευκαιρία για βόλτα, ήταν απόσπασμα βεβαιωτικού καταλόγου καθ’ όλα προβλεπόμενο.

Στόχος ήταν να λυθούν τα όποια προβλήματα μέσω αμοιβαίων εξηγήσεων με δημότες που για κάποιους λόγους είχαν αυξημένες ενδείξεις στους μετρητές τους.

Τα ερωτήματα που θέσατε είναι πολύ σοβαρά και θα απαντηθούν τεκμηριωμένα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κύριε Στεργιόπουλε, ο τρόπος που προσπαθώ να λύσω το πολύπαθο κομμάτι της βεβαίωσης καταλόγων ύδρευσης είναι ο ΄΄χειρότερος΄΄, αν εξαιρέσουμε όλους τους προηγούμενους συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας.

Θυμίζω ότι κανείς δεν ήθελε να αγγίξει αυτό το κομμάτι, άρα δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι και φυσικά, ούτε εσείς προτείνατε κάτι.  Άρα ο δικός μου είναι ο ΄΄χειρότερος΄΄  και ο  ΄΄καλύτερος΄΄  αφού είναι ο μόνος.

Με σεβασμό στις απόψεις σας, τις ιδέες σας και το εννοώ περιμένω τη δική σας πρόταση».

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.