Απρόσμενες εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο Βέλου-Βόχας: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Αμπού Ζολώφ!!!

AmpouZolof

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έφτασαν στην εφημερίδα μας, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και αγαπητός γιατρός του Βέλου, Γιάννης Αμπού Ζολώφ υπέβαλε την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο Βέλου-Βόχας!

Η επίσημη αιτιολογία για την παραίτησή του αναφέρει ότι ο κ. Αμπού Ζολώφ, ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί στα διττά του καθήκοντα, του γιατρού και του δημοτικού συμβούλου με αποτέλεσμα να λείπει από τα περισσότερα συμβούλια. Έτσι αποφάσισε να «ελευθερώσει» τη θέση του δημοτικού συμβούλου για κάποιον που θα διέθετε περισσότερο χρόνο να αφιερώσει στις λειτουργίες του δήμου.

Peraxoritis0001 GRAY

 Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα γεγονότα είναι τελείως διαφορετικά και ότι στην απόφαση του γιατρού να παραιτηθεί, καίριο λόγο έπαιξε μια καταγγελία!!! Συγκεκριμένα, λέγεται ότι από δεκαημέρου ο Θανάσης Περαχωρίτης είχε καταθέσει αίτηση-καταγγελία προς την αποκεντρωμένη Διοίκηση με την οποία εγκαλούσε τον κ. Αμπού Ζολώφ περί μη εκτέλεσης των υποχρεώσεών του ως δημοτικού συμβούλου!

Μάλιστα, το τμήμα διοικητικού και οικονομικού της αποκεντρωμένης διοίκησης είχε ζητήσει τα σχετικά στοιχεία (αποδεικτικά επιδόσεως προσκλήσεων και στοιχεία απουσιών του εν λόγω συμβούλου) από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη»!!!

Υπενθυμίζεται ότι ο «Καλλικράτης» για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρει ότι: «Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του Άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος, που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου.

Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του Άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.»!!!!

Κυρώσεις και για τον πρόεδρο;

Predaris

 Τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου που αναφέρονται στην αργία ή έκπτωση του συμβούλου που απουσιάζει αδικαιολόγητα από τα συμβούλια, υποκρύπτουν και μία άλλη διάσταση που αφορά τον πρόεδρο του συμβουλίου. Έτσι λοιπόν στην περίπτωση του Αμπού Ζολώφ, με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του νυν δημοτικού συμβουλίου (από 1ης Σεπτεμβρίου 2014) έχει λείψει σίγουρα σε 3 συνεχείς συνεδριάσεις και για 3 συνεχείς μήνες, ο πρόεδρος Γιώργος Πρεδάρης πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος η οποία συνήθως τιµωρείται µε την ποινή της αργίας! 

Triantafillou Dimitris

 Απομένει να δούμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Για την ιστορία σημειώνουμε ότι ο σύμβουλος που παίρνει τη θέση του Αμπού Ζολώφ είναι ο Δημήτρης Τριαντάφυλλος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.