ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Απρόσμενες εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο Βέλου-Βόχας: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Αμπού Ζολώφ!!!

AmpouZolof

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έφτασαν στην εφημερίδα μας, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και αγαπητός γιατρός του Βέλου, Γιάννης Αμπού Ζολώφ υπέβαλε την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο Βέλου-Βόχας!

Η αιτιολογία για την παραίτησή του αναφέρει ότι ο κ. Αμπού Ζολώφ, ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί στα διττά του καθήκοντα, του γιατρού και του δημοτικού συμβούλου με αποτέλεσμα να λείπει από τα περισσότερα συμβούλια. Έτσι αποφάσισε να «ελευθερώσει» τη θέση του δημοτικού συμβούλου για κάποιον που θα διέθετε περισσότερο χρόνο να αφιερώσει στις λειτουργίες του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Καλλικράτης» για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρει ότι: «Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του Άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος, που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου.

Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του Άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.»!!!!

Κυρώσεις και για τον πρόεδρο;

Predaris

 Τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου που αναφέρονται στην αργία ή έκπτωση του συμβούλου που απουσιάζει αδικαιολόγητα από τα συμβούλια, υποκρύπτουν και μία άλλη διάσταση που αφορά τον πρόεδρο του συμβουλίου. Έτσι λοιπόν στην περίπτωση του Αμπού Ζολώφ, με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του νυν δημοτικού συμβουλίου (από 1ης Σεπτεμβρίου 2014) έχει λείψει σίγουρα σε 3 συνεχείς συνεδριάσεις και για 3 συνεχείς μήνες, ο πρόεδρος Γιώργος Πρεδάρης πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος η οποία συνήθως τιµωρείται µε την ποινή της αργίας! 

Triantafillou Dimitris

 Απομένει να δούμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Για την ιστορία σημειώνουμε ότι ο σύμβουλος που παίρνει τη θέση του Αμπού Ζολώφ είναι ο Δημήτρης Τριαντάφυλλος.

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.