ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρίστος Δήμας: Ναι στην Ελλάδα, Ναι στην Ευρώπη

Άρθρο παρέμβαση του Χρίστου Δήμα για το δημοψήφισμα της Κυριακής και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

Dimas_Christos Διανύουμε την κρισιμότερη εβδομάδα της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Την Κυριακή καλούμαστε να επικυρώσουμε, ως αμετάκλητη, την ιστορική απόφαση της χώρας να συμμετέχει ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Καλούμαστε να διασφαλίσουμε πως το μέλλον μας, της πατρίδας και των παιδιών μας ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μπροστά σε αυτή την ιστορική ψήφο καθένας και καθεμία από εμάς οφείλει να συλλογιστεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, μακριά από διχαστικά μηνύματα και διλήμματα και με πλήρη συνείδηση της ατομικής ευθύνης. Οφείλει εκτός από τα μεγάλα και αδιαμφισβήτητα πολιτικά οφέλη, να αναλογιστεί τον αντίκτυπο στη καθημερινότητά του που έχει ως σήμερα επιφέρει η συμμετοχή της χώρας μας ως πλήρες κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ορισμένα σημεία από αυτά είναι:

– Το σύνολο των μεγάλων έργων υποδομής που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα και όσα σήμερα εκτελούνται, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν χωρίς αυτή.

– Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτέλεσε και αποτελεί το κρισιμότερο εργαλείο οικονομικής ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό πως για το χρονικό διάστημα 2014-2020 η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. διασφαλίζει περίπου 15 δις ευρώ για τους αγρότες.

– Οι πόροι από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο συνδράμουν σταθερά στη δημιουργία και λειτουργία θεσμών αλληλεγγύης, αρωγής και προστασίας του εθνικού κοινωνικού ιστού.

– Το νέο ΕΣΠΑ που στηρίζει σχεδόν το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου χρηματοδοτεί με περίπου 22 δις ευρώ για τα επόμενα χρόνια την πατρίδα μας (σχεδόν 15% του ελληνικού ΑΕΠ).

Σ΄ αυτή την Ευρώπη, η οποία βεβαίως έχει σημαντικές παθογένειες και ελλείψεις για τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να βοηθήσει να διορθωθούν αντί να παραιτηθεί από αυτές, η ευθύνη όλων είναι ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές. Ας μην αφήσουμε τον φόβο και την απογοήτευση να μας κυριεύσει. Η Ευρώπη αποτελεί διαχρονικά το σπίτι μας. Σε αυτό οικοδομούμε το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Κατηγορίες:ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.