ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναρξη Θερινών Εκπτώσεων

O Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων 2015. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2015 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου και θα λήξουν το Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου αντιλαμβάνεται πλήρως το κλίμα που επικρατεί στην αγορά, με τις κλειστές τράπεζες και τους περιορισμούς πρόσβασης στους λογαριασμούς των καταθετών. Παρά το κλίμα αυτό είναι βέβαιο ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα φροντίσουν κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων να δώσουν ιδιαίτερα ελκυστικά κίνητρα προς το καταναλωτικό κοινό για να προβούν σε αγορές. Για αυτό και προτρέπουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευθούν αυτήν την περίοδο με τόσο δελεαστικές τιμές και τις ευκαιρίες που αναμφίβολα θα υπάρξουν και είτε με μετρητά ή με τις πιστωτικές τους κάρτες να κάνουν πραγματικά φθηνές αγορές από τα καταστήματα του Κιάτου.

                                        Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

     O Πρόεδρος                                                                      Ο Γραμματέας

Βασίλης Παγώνης                                                       Ιωάννης Σωτηρόπουλος

Κατηγορίες:ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.