Αλλαγές στον Καλλικράτη προανήγγειλε ο Γ. Μπαλάφας

Σημαντικό χτύπημα στην γραφειοκρατία αναμένεται να επιφέρει η κάρτα του πολίτη που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Μπαλάφας εξηγώντας παράλληλα ότι δεν είναι εύκολος στόχος καθώς απαιτείται συντονισμός διαφορετικών υπουργείων και διασύνδεση των πληροφοριακών τους συστημάτων.

Ήδη στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών. Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Μπαλάφας, χαρακτήρισε «βαριά» την κρατική μηχανή που χρειάζεται αλλαγές και ευρύτερες συναινέσεις.

Επίσης προανήγγειλε αλλαγές στον «Καλλικράτη» υποστηρίζοντας ότι «ο “Καλλικράτης”, ο οποίος ρυθμίζει όλο το θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης, καθόρισε και αυτό που ονομάζουμε χωροταξικό. Περιέχει θετικές διατάξεις αλλά σήμερα χρήζει σημαντικών θεσμικών αλλαγών. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες συγκροτείται επιτροπή, πλατιάς σύνθεσης, η οποία θα αρχίσει να μελετάει αλλαγές.

Ο κ. Μπαλάφας ξεκαθάρισε ότι το χωροταξικό αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητες και ότι οι αλλαγές θα αφορούν τη σχέση δήμων και περιφερειών με το κράτος και τη σχέση περιφέρειας και δήμων, «στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της αυτοτέλειάς τους».

Αναφέρθηκε επίσης σε «τρικλοποδιές στην κυβέρνηση, από την πλευρά διαφόρων κύκλων», αλλά και «τρικλοποδιές που βάζουν οι εγχώριοι συνεργάτες κάποιων καταστάσεων στο εξωτερικό». Έκανε ακόμη λόγο για «υποδόρια, υπόγεια, φαιά προπαγάνδα» σε βάρος της κυβέρνησης.

Μίλησε επίσης για το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και τις αντιδράσεις των περιφερειαρχών σε αυτό. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός πρέπει να συμφωνεί με τον εθνικό. Υποστήριξε τα μικρά εργοστάσια για τη διαλογή τους. Είναι ντροπή για τη χώρα ότι τόσα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για τις χωματερές εξήγησε ο Γ. Μπαλάφας. Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό, πολιτικό, οικονομικό και ιδεολογικό ζήτημα. Πρέπει να προχωρήσουμε σε σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης και η κυβέρνηση προχώρησε στο σχέδιο διαχείρισης που ξεκινά από την διαλογή στην πηγή, μεταφορτώσεις και μηχανική διαλογή ώστε αυτό που φτάνει για να θαφτεί να είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.