Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος απαντάει σε δημοσίευμα της Korinthian News

 • Με ένα ιδιαίτερα καυστικό και σαρκαστικό κείμενο ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος απαντάει στο από 22/1/2016 δημοσίευμα της Korinthian News (κλικ εδώ για το δημοσίευμα)

  Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ
  ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

  Συμβαίνει τώρα …..

  annivas Γέμισε λαμόγια ο Δήμος Βέλου- Βόχας. Ναι φίλοι μου. Πράγματι έτσι είναι. Βρίθει ο τόπος. Ποιος το ανακάλυψε? Ποιος το ξεσκέπασε? Ο δαιμόνιος Ηρακλή Πουαρό της δημοσιογραφίας. Ο ικανός και άοκνος εργάτης της ενημέρωσης. Αυτός που χρόνια τώρα παρακολουθεί όλα τα τεκταινόμενα στην περιοχή, εκ του μακρόθεν βέβαια!!

  Και να!!! Δημοτικοί Σύμβουλοι τ’ αρπάζουν, επιχειρηματικοί κύκλοι μεγάλων συμφερόντων δρουν ανενόχλητοι στο σκιερό παραπέτασμα, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι είναι μπλεγμένοι σε σκοτεινά κυκλώματα παράνομων και ανήθικων προμηθειών… Και φυσικά επειδή κάθε παραμύθι έχει και το Δράκο του, όλα αυτά γίνονται υπό την μαεστρική καθοδήγηση, την επιμελημένη ενορχήστρωση του μεγάλου μάγιστρου της διαπλοκής… του Δημάρχου Αννίβα. Ναι φίλοι μου. Αυτός είναι πίσω από όλα. Με την καμπαρντίνα του, το καπέλο του και το τσιγάρο στο στόμα, τα ελέγχει όλα αυτά πίσω από την θολή άχλη, που σκεπάζει τις σκοτεινές και κρύες γωνιές του Δημαρχείου του….

  Και τι δεν έκανε ο Δήμαρχος Αννίβας….

  Αρνήθηκε να τιμωρήσει με τον αγαπημένο τρόπο του Βλαντ του Γ΄ της Μολδοβλαχίας (παλούκωμα) πολιτικούς συνεργάτες του που αποφάσισαν να ανοίξουν επιχειρήσεις στο Δήμο. Αίσχος, Ντροπή και Όνειδος!!!

  Και να΄ ταν αυτό και μόνο φίλοι μου? Όχι Αφού κάλυψε όλο το βρώμικο κύκλωμα της νύχτας ευνουχίζοντας τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και σπέρνοντας τρόμο και πανικό στους ένστολους φίλους μας, προχώρησε παρακάτω.

  Ναι!! Μίζες φίλοι μου. Μίζες. Μίζες από μαγαζιά, μίζες από παραλία, μίζες από σουβλατζίδικα. Για το τελευταίο μάλιστα υπάρχει και φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό. Ο Δήμαρχος Αννίβας εθεάθη ένα Αυγουστιάτικο Βράδυ να τρώει πιτόγυρο (συνέβη τότε..) έξω από περιέργων συμφερόντων σουβλατζίδικο.

  Και τώρα το τελειωτικό χτύπημα. Δεν έφταναν αυτά. Δεν αρκούσαν. Είναι λίγα αυτά για το Δήμαρχο Αννίβα. Έκανε το βήμα παραπάνω. Αυτό το μετέωρο του πελαργού. Προμήθειες από τις επιχειρήσεις των συνεργατών του!!!! Και ποιος το ανακάλυψε και αυτό ???

  Ποιος άλλος φίλοι μου? Ο Δαιμόνιος, ο ικανός, ο ένας. Ο Άρχοντας της αυτοαποκαλούμενης δημοσιογραφίας. Μετά από αγώνα σκληρό, ιδρώτα, δάκρυα και αίμα, μάχη με τα συμφέροντα τι έκανε λέτε? Καθισμένος και ιδρωμένος στον καναπέ του, άφησε το φραπόγαλο και τι πάτησε?? Τι λέτε? Πάτησε φίλοι μου με το δείκτη του χεριού του (άλλες πληροφορίες λένε με τον παράμεσο) το Enter στη διαύγεια του P.C. του . Ναι. Ναι. Και τι είδε? Κάτι που μόνο αυτός και άλλα 11.000.000 Έλληνες θα μπορούσαν να ξεσκεπάσουν. Το βρώμικο κύκλωμα διαφθοράς βγήκε στην επιφάνεια. Αμέσως το επιφώνημα.

  Ουδόλως απασχόλησαν την δημοσιογραφική πένα το ότι οι προμήθειες αυτές που γίνονται εδώ και 20 χρόνια, είναι γνωστές σε όλους, γίνονται πλέον με τιμές κόστους, ούτε ότι γίνονται με δεκάμηνες και πλέον πιστώσεις, μόνο για να εξυπηρετούνται ανάγκες του Δήμου, των σχολείων, των Συλλόγων άμεσα και με την οικονομικότερη προσφορά. Ούτε ότι οι προμηθευτές/ συνεργάτες παρακαλάνε να αποχωρήσουν για να μην μπαίνουν και μέσα..Όχι… Η υπεύθυνη δημοσιογραφική σκαπάνη έχει βρει, και αφού βρήκε, αυτοσυγχαίρεται, αλαλάζει και κάνει το καθήκον της όπως μόνο αυτή ξέρει. Υπεύθυνα και σοβαρά.

  Και φυσικά η σοβαρή δημοσιογραφική διαίσθηση δεν θα ασχοληθεί με άλλα. Ουδόλως ανερωτήθη πως ο σκοτεινός Δήμος Βέλου- Βόχας με 14.000.000€ χρέη από το 2010, μηδενικά ταμειακά αποθεματικά και 65% περικοπών λόγω της κρίσης, έχει πληρώσει 8.500.000€ ξεχρεώνοντας, έχει υλοποιήσει ταπεινό τεχνικό πρόγραμμα (2.200.000€ το 2011/2014 και 850.000€ το 2015), έχει ταμειακό υπόλοιπο2.700.000€ και σειρές μελετών- που μηδενικά ή ελάχιστα πλήρωσε- να περιμένουν το άνοιγμα των χρηματοδοτικών εργαλείων. Όχι!!!!

Αυτά την ώρα που Δήμοι χρεοκοπούν και η οικονομική κατάσταση της χώρας επιτάσσει όλο και περισσότερες περικοπές. Όχι… Όχι…. Πως έγινε αυτό, την ώρα που ο Δήμαρχος Αννίβας έκανε σωρεία προμηθειών/ εργολαβιών που έβλαπταν το Δήμο, που δεν έλεγχε κάθε μέρα έσοδα/ έξοδα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα και να βγει ο Δήμος από την τραγική οικονομική κατάσταση που ήταν το 2010!! Όχι φίλοι και φίλες…. Δεν ενδιαφέρει τον σοβαρό αναλυτή αυτό.

Δεν απασχολούν αυτά την σοβαρή και υπεύθυνη δημοσιογραφική μύτη που σαν το φιλότιμο και πεινασμένο αγριογούρουνο ψάχνει να βρει την ακριβή τρούφα. Έχει άλλη δουλειά να κάνει. Κοπιαστική και επίπονη. Αυτή που αγαπά να κάνει η συμπαθής συνομοταξία, στην οποία ανήκουν όλα τα ολογράμματα του τίποτα. Να ανακατεύουν χώμα και νερό για να δημιουργούν το αγαπημένο τους προϊόν υποκουλτούρας. Είναι εκείνα τα παιδιά που αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν μεγαλώνοντας ότι κατά την βασική γενετήσια πράξη του HOMO SAPIENS είναι χρήσιμο και ομορφότερο να συμμετέχουν δύο άτομα. Πόσο ευχάριστα θα εκπλαγούν κάποτε…. Ίσως τότε να ανατείλει και η ελπίδα σ’ αυτήν την χώρα, που όπως λέμε ο καθένας είναι ότι δηλώνει…

Κάπου πάντως έχει δίκαιο η συμπαθέστατη δημοσιογραφική φιγούρα, η οποία τόσο έχει ασχοληθεί με το Δήμο μας, που ούτε στην φάτσα δεν την ξέρουμε. Ότι οι Δήμαρχοι κρίνονται από τους δημότες τους και λογοδοτούν σε αυτούς. Και να υπενθυμίσω στον έγκριτο δημοσιογράφο ότι στις πρόσφατες κρίσεις που έγιναν, το αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που μάλλον δεν δικαίωσε τα αγνά, ειλικρινή, ταπεινά και αλτρουιστικά του αισθήματα. Τουναντίον δικαίωσε αυτούς που δίνουν καθημερινά από την μέρα που γεννήθηκαν τα διαπιστευτήρια τους στην μικρή κλειστή μας κοινωνία.

ΥΣ. Όλα αυτά τα πιθανώς χρήσιμα/ άχρηστα καθόλου δεν έχουν σκοπό να αποτρέψουν τον ικανό, σοβαρό και πανάξιο δημοσιογράφο να ασχολείται καθημερινά με τα του Δήμου μας. Κάθε άλλο. Να τον πεισμώσουν θέλουμε, ώστε να συνεχίζει να εξασκεί τους μιμητικούς προσωπικούς μας μύες, που είναι υπεύθυνοι για την σύσπαση που προκαλεί το γέλιο. Δεν θέλουμε να μας λείψει. Ούτως ή άλλως όταν έγραφε ο Καβάφης τους παρακάτω στίχους, κάποιους τέτοιους τύπους θα είχε στο νου του…. Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους Βάρβαρους…. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύση.

Αννίβας Παπακυριάκος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.