2000 ευρώ το χρόνο, αποζημίωση, για κάθε δημοτικό σύμβουλο!!!

Μοιάζουν σαν κακόγουστο αστείο, σε μια εποχή οικονομικής δυσχέρειας και πενίας τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης. Σύμφωνα με την ανάγνωση του προσχεδίου που έχει δοθεί για διαβούλευση, μεγάλες αλλαγές προβλέπονται στις απολαβές αντιδημάρχων, προέδρων δημοτικών συμβουλίων και δημοτικών συμβούλων, οι οποίες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου.

ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Έτσι σύμφωνα με το άρθρο 59 του πολυνομοσχεδίου, αλλάζει το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς (άρθρο 92 Ν. 3852/2010) και εφεξής θα λαμβάνουν αντιμισθία όλοι οι αντιδήμαρχοι (μέχρι σήμερα έπαιρναν οι μισοί). Σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη όταν ο αριθμός των αντιδημάρχων είναι έως 4 η αντιμισθία θα ήταν το 25% της αντιμισθίας του δημάρχου. Σ’ αυτό το σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και το ποσοστό της αντιμισθίας διορθώθηκε (;;;!!!) στο 50% αυτής του δημάρχου, για όλους τους αντιδημάρχους!
Έτσι σε ένα δήμο έως 20.000 κατοίκων (όπως ο δήμος Βέλου-Βόχας), όπου η αντιμισθία του δημάρχου είναι 2.565 ευρω, κάθε ένας από τους 4 αντιδημάρχους θα παίρνει το ποσό των 1282 ευρώ! Ενώ σε μεγαλύτερους δήμους 20.000-100.000 κατοίκων (όπως ο δήμος Σικυωνίων), που η αντιμισθία του δημάρχου είναι 3.420 ευρω,  ο κάθε ένας αντιδήμαρχος θα αποζημιώνεται με το ποσό των 1710 ευρώ!!!

ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.

Για τους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων τα νέα είναι ευχάριστα, αφού προβλέπεται σχεδόν διπλασιασμός μισθού!
Μέχρι τώρα μετά την μείωση με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου υποπαρ.Γ1.3 του Ν. 4093/12 ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνει: σε Δήμους άνω των 100.000 κατοίκων 900 ευρω  σε Δήμους 20.000 – 100.000 κατοίκων 720 ευρω και σε Δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων 540 ευρω.
Στο εξής ο πρόεδρος του Δ.Σ. κάθε δήμου σύμφωνα με το προσχέδιο του νομοσχεδίου θα παίρνει αντιμισθία ίση με το 40% του δημάρχου. Δηλαδή σε δήμους έως 20.000 κατοίκων, η αντιμισθία θα είναι 1026 ευρώ και σε δήμους 20.000-100.000 κατοίκων 1368 ευρώ.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Για τους Δημοτικούς Συμβούλους που μέχρι τώρα δε λάμβαναν …ούτε σεντς έστω για βενζίνες, το Νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα παίρνουν 42,75 ευρω για κάθε συνεδρίαση (το 1% της αντιμισθίας του Δημάρχου Αθηναίων) αλλά για μέχρι 4 το πολύ συνεδριάσεις το μήνα (μέχρι 171 ευρω το μήνα)!!!
Απ’ ό,τι βλέπουμε λοιπόν, λεφτά υπάρχουν!!! Ίσως όχι για ΕΚΑΣ ή επικουρικές συντάξεις, αλλά σίγουρα για αντιμισθίες και αποζημιώσεις αιρετών!
Και μία πρόβλεψη: Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, προβλέπεται στρατιά υποψηφίων και μάχη χαρακωμάτων για μία θέση στον ήλιο των ευρώ!!!
Εκτός εάν η λογική βρει τη θέση που τις αρμόζει στα κεφάλια των ιθυνόντων και όλα αυτά αποτελέσουν τελικά ένα κακόγουστο αστείο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.