Συνέντευξη με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ, αντιπρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων

«Θέλουμε να αλλάξουμε
την εικόνα του λιμανιού μας»

Ο πρόεδρος και δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Καραχάλιος υπογράφουν τη σύμβαση για την αντικατάσταση του υπολειπόμενου δικτύου Ηλεκτροφωτισμού και των Φωτιστικών σωμάτων της παραλίας του Κιάτου.

Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων μας μιλά για τα έργα που εκτελούνται, αλλά και το όραμά του για ένα λιμάνι στο Κιάτο, που θα αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.
Ξεκινώντας την συζήτηση ο κ. Καραχάλιος επεσήμανε πως στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου ορίζεται και η παραλιακή ζώνη του όμορου δήμου Ξυλοκάστρου–Ευρωστίνης δηλαδή είναι διαδημοτικό, κάτι που λίγοι το γνωρίζουν.
Το νέο Δ.Σ. του Λιμενικού ανέλαβε το Σεπτέμβρη του 2014 και σαν πρώτη ενέργεια ήταν η αύξηση των εσόδων του λιμένα και η αξιοποίηση του μέσω της επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου κατά 40 μέτρα σε πρώτη φάση, με την επιχορήγηση του Υπουργείου από το ΠΔΕ [πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων] ποσού 870.000 ευρώ καθώς και με την δεύτερη που θα φτάσει το ποσό των 3.000.000 ευρώ.
«Δεύτερο έργο που εντάχθηκε», συνεχίζει ο κ. Καραχάλιος, «είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της χερσαίας ζώνης από τον ποταμό Ελισσώνα μέχρι το δημαρχείο και ανήκει στο ΠΔΕ του 2015.
Από το ΠΔΕ του 2014 ολοκληρώσαμε την επισκευή και αποκατάσταση της γέφυρας στο ποταμό Κύριλλο παρά την καθυστέρηση του χειμώνα καταφέραμε να το παραδώσουμε αρκετά γρήγορα. Προχωράμε», αναφέρει ο κ. Καραχάλιος «και στην αποκατάσταση του οδοστρώματος της χερσαίας ζώνης από του Κατσαβού έως το αλιευτικό καταφύγιο, καθώς και των πεζοδρόμων, του ηλεκτροφωτισμού έργο που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017. Στο αλιευτικό καταφύγιο θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς αρκετοί σε ακατάλληλες ώρες καταφεύγουν θορυβούν όπως και Ρομά που το βρωμίζουν. Έχουμε καλή συνεργασία με τους επιχειρηματίες της παραλιακής ζώνης αφού είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και συμβάλλουν δυναμικά στη τουριστική προβολή του δήμου μας.
Με τους δύο συλλόγους που ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα και τα άλλα σπορ της θάλασσας έχουμε καλή συνεργασία και είμαστε αρωγοί στο έργο τους.
Παιδικές χαρές στη χερσαία ζώνη έχουμε δύο: η μία με πιστοποίηση δευτέρου βαθμού στην Μιαούλη και η δεύτερη, που χρησιμοποιείται κακώς αφού είναι παράνομη χωρίς πιστοποίηση, στο λιμάνι.
Άμεσα εντός του μήνα θα γίνει ο καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου από ειδικούς δύτες αδειοδοτημένους για την συγκεκριμένη δράση. Παράλληλα είμαστε στην διαδικασία μα εντάξουμε στο Λιμενικό ταμείο το λιμανάκι στο Ναυτικό όμιλο και το λιμανάκι στα Μαύρα Λιθάρια.
Τέλος», καταλήγει ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, «σε συνεργασία με το δήμο θα προβούμε σε μια ανοιχτή συζήτηση –ενημέρωση με τους δημότες για το όραμα που έχουμε για το λιμάνι αλλά και προτάσεις που θα γίνουν και θέλουμε και την συμμετοχή τους. Πολλά από τα θέματα που αναφέραμε», τονίζει με έμφαση ο κ. Καραχάλιος, «έπρεπε να είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενο ΔΣ πράγμα που δεν έγινε, αυτά για μας ήσαν προτεραιότητες και θέλουμε να πιστεύουμε πως με συνεχή προσπάθεια και όραμα θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την εικόνα του λιμανιού μας, ώστε να γίνει πόλος έλξης για τα σκάφη που θέλουν να επισκεφθούν την πόλη μας συμβάλλοντας στην προβολή της, αλλά και στην οικονομική της ανάπτυξη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.