Δράσεις για τα αδέσποτα από το δήμο Βέλου-Βόχας

kalliri maria-webΤον μήνα Οκτώβριο ξεκινά το πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου κ. Καλλίρη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, μετά από ερώτηση του κ. Τσίτουρα που έθιξε το πρόβλημα που ταλαιπωρεί καιρό τώρα τους δημότες πολλών τοπικών διαμερισμάτων.

Συγκεκριμένα παρουσίασε τη μελέτη που έγινε από το τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου, που αφορά εργασίες που θα γίνουν όπως στείρωση, καταγραφή, εμβολιασμός με τα προβλεπόμενα εμβόλια, περίθαλψη με την χρήση σήμανσης με ηλεκτρονικό πομποδέκτη ‘’τσιπ’’ και καταχώρηση στα δεδομένα του Κτηνιατρικού Συλλόγου, όπως και στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος αδέσποτων που έχει ορίσει με απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο.

Για την εφαρμογή του προγράμματος τονίζει η κ. Καλλίρη ο δήμος θα συνεργαστεί με υπεύθυνο κτηνίατρο, συγκεκριμένα η κ. Βιολέτα Ηλιοπούλου στο Κιάτο, όπου στο χώρο της θα γίνονται οι εργασίες που προαναφέραμε, αλλά και για όποιον θέλει να φέρει κάποιο αδέσποτο η και να γίνει ανάδοχος κάποιου ζώου. Για τις εργασίες του προγράμματος έχει προβλεφθεί από το δήμο πίστωση ποσού 3.000 ευρώ για το έτος 2016, και αναμένεται να συμβάλλουν στην μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς των αδέσποτων ζώων, αλλά και στον έλεγχο του πληθυσμού τους καθώς και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.