Απάντηση του Κώστα Σχοινοχωρίτη στην επιστολή του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού

«Απάντηση στη δημοσιευθείσα επιστολή του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού κ. Α. Δημάκη
Αξιότιμε κε Διευθυντά,
με αφορμή την επιστολή που γράψατε και δημοσιεύσατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστότοπο www.parakato.gr, την οποία απευθύνετε σε εμένα προσωπικά σχετικά με το θέμα της αντιγραφής ή όχι της εργασίας των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας έχω να δηλώσω τα εξής:
1. Δεν διακατέχομαι από κανένα πνεύμα εμπάθειας, κακίας, αντιπαλότητας ή απαξίωσης πρός τις δασκάλες του δημοτικού μας σχολείου κκ Αλεξάνδρα Αριστείδου και Πηνελόπη Μαρκέλλου, όπως επίσης και για κανέναν άλλο δάσκαλο του σχολείου μας. Εάν καταλάβατε κάτι διαφορετικό, είναι λάθος η εκτίμησή σας.
2. Αφορμή της πρώτης μου ανάρτησης ήταν το κείμενο που γράφτηκε στα πλαίσια κάποιας εργασίας των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου.Όπως είδα με έκπληξη το κείμενο ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με τα κείμενα που είχα συγγράψει προσωπικά μετά από ενδελεχή έρευνα και καταγραφή και τα οποία έχω δημοσιεύσει στον ιστότοπο του Συλλόγου «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού ΚΟΙΝΩΝΙΑ» www.zevgolatio.gr
3. H δική μου παραίνεση – παράκληση ήταν γιατί δεν αναγράφονται οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν. Από την επιστολή σας ενημερώθηκα σχετικά με το ποιές ήταν αυτές και πόσες, οι οποίες όμως δεν αναγράφονταν στο αρχικό κείμενο της εργασίας και συνεχίζουν να μην αναγράφονται.
4. Τις συγκεκριμένες πηγές που αναφέρετε στην επιστολή σας δεν τις γνώριζα ότι υπήρχαν κάν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω ιστορικά θέματα, καθότι Ιστορικός.
5. Όσον αφορά τα όσα προσβλητικά μου καταλογίζετε και προσάπτετε, καθώς επίσης και τις απειλές, σας απαντώ ότι αυτά δεν με αγγίζουν. Άλλωστε από όλο το σκέλος της ανάρτησης – παρέμβασής μου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το «μεμπτό» των δασκάλων ήταν η ομοιότητα των κειμένων και η μη αναγραφή των πηγών που χρησιμοποιήθηκαν.
Να μην ξεχνάμε ότι είναι άλλο πράγμα η ύπαρξη ή η τήρηση ενός αρχείου με εργασίες, χειρόγραφα, βιβλία και άλλο πράγμα η δημοσίευση ή η αναδημοσίευση ερευνών και μελετών ιστορικού ενδιαφέροντος.
Υ.Γ
Αξιότιμε κε Διευθυντά, εάν θέλετε να εξακολουθείτε να πιστεύετε, μετά και από τη συγγραφή και δημοσίευση πληθώρας ιστορικών άρθρων που έχω κάνει στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο και κυρίως μετά και τη συγγραφή ιστορικού πονήματος για την τοπική ιστορία του Ζευγολατιού (όρος Απέσας, όρος Φουκάς) και τη Βόχα γενικότερα (του μοναδικού μέχρι στιγμής), ότι εγώ αντέγραψα κάποια εργασία μαθητών του δημοτικού σχολείου του έτους 1998 – 1999, εάν το πιστεύετε ακόμα, δικαίωμά σας.

Με τιμή,
Σχοινοχωρίτης Κωνσταντίνος»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.