Σημαντικές παρεμβάσεις στον συνοικισμό Κανελλοπούλου

Σειρά έργων υποδομής υλοποιεί ο δήμος Σικυωνίων με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των κατοίκων στις ιδιοκτησίες  τους

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Σικυωνίων περιελάμβανε φέτος ένα έργο μεγάλης σημασίας για την Πολεοδομική Ενότητα (Π.Ε.) “Κανελλοπούλου – Σφαγεία”. Αφορά στην εκτέλεση έργων υποδομής (ύδρευση – αποχέτευση), καθώς και έργα οδοποιίας σε διανοιγμένους και μη δρόμους της, συνολικού προϋπολογισμού 372.000 €. Σκοπός των έργων αυτών είναι η δημιουργία ενός δικτύου οδών με έτοιμες υποδομές, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και την καλύτερη πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους.

kanelopoul

Τι περιλαμβάνει το έργο
Στους δρόμους που έχουν διανοιχτεί και έχουν κατασκευαστεί τα κρασπεδόρειθρα θα γίνει εκσκαφή έως περίπου τη βάση του σκυροδέματος, για απομάκρυνση της φυτικής γης. Στους μη διανοιγμένους δρόμους, θα γίνει εκσκαφή σε βάθος 0,50 μ περίπου σε όλο το πλάτος της οδού.
Για την ύδρευση θα διανοιχθεί τάφρος πλάτους 0,60 μ και βάθους 0,80 μ όπου θα τοποθετηθούν αγωγοί πολυαιθυλενίου. Τα προϊόντα των εκσκαφών θα απομακρυνθούν και η τάφρος θα πληρωθεί με άμμο και θραυστό υλικό λατομείου.
Για την αποχέτευση θα διανοιχθεί τάφρος πλάτους 0,80 μ και βάθους 2,00 μ. Θα τοποθετηθούν αγωγοί αποχέτευσης από σωλήνες ΡVC. Τα προϊόντα των εκσκαφών θα απομακρυνθούν και η τάφρος θα πληρωθεί με άμμο και θραυστό υλικό.
Μετά την κατασκευή των υποδομών (ύδρευση – αποχέτευση) θα κατασκευαστεί επίχωμα μέσου πάχους 0,20 μ η επιφάνεια του οποίου θα είναι 0,30 μ χαμηλότερα από το τελικό υψόμετρο του δρόμου. Στο επίχωμα θα κατασκευαστεί ρείθρο και βάση από σκυρόδεμα για τον εγκιβωτισμό των κρασπέδων.
Στον δρόμο θα κατασκευαστεί υπόβαση μέσου πάχους 0,15 μ, βάση από ασύνδετο θραυστό αμμοχάλικο πάχους 0,10 μ και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 μ.
Στους δρόμους με μεγαλύτερη κυκλοφορία πριν τη διάστρωση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας θα κατασκευαστεί ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση πάχους 0.05 μ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μέσο πάχος της υπόβασης θα μειωθεί αντίστοιχα και θα είναι 0,10 μ.
Στα πεζοδρόμια θα κατασκευαστεί επίχωμα μέσου πάχους 0.25 μ., επί του οποίου θα διαστρωθεί σκυρόδεμα πάχους 0,10 μ. περίπου.
Το υπόλοιπο τεχνικό πρόγραμμα
Στα 6 εκατομ. ευρώ ανέρχεται το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Σικυωνίων που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.
Την μερίδα του λέοντος έχει η ύδρευση αφού ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 3 εκατομ. ευρώ. Ξεχωρίζει το έργο της ύδρευσης Κιάτου στο πλαίσιο του οποίου έχει ήδη κατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος του υδραγωγείου. Κατόπιν το έργο της κατασκευής εξωτερικών υδραγωγείων στη Δ.Ε. Φενεού το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ακολουθούν τα τεχνικά έργα Οδοποιίας-Επενδύσεων όπου τα δύο σημαντικότερα έργα αφορούν την Π.Ε. Κανελλοπούλου που αναφέραμε παραπάνω. Στον κατάλογο των έργων ξεχωρίζουν οι Πολεοδομικές μελέτες και πράξεις εφαρμογής για την περιοχή Πλατάνια, Τραγάνα και Νεάπολη αλλά και η αποπεράτωση της ανάπλασης της πλατείας Στυμφαλίας, όπως και οι οδοποιίες αγροτικές και δημοτικές των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.
Στις υπηρεσίες Πολιτισμού και αθλητισμού ξεχωρίζει το έργο της βελτίωσης των υποδομών του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Ασπρόκαμπο (συνεχιζόμενο), προϋπολογισμού 195.000€ περίπου, αλλά και η κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής, στις υπηρεσίες καθαριότητας, προϋπολογισμού 220.000€. Επίσης η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην Τ.Κ. Μοσιάς (συνεχιζόμενο) με προϋπολογισμό 111.000€ και η κατασκευή δεξαμενής για τις ανάγκες πυροπροστασίας προϋπολογισμού περίπου 65.000€.
Στη λίμνη Στυμφαλία μέσω του προγράμματος LIFE προβλέπονται τρία σημαντικά για την ανάδειξη της περιοχής έργα:
1. Κατασκευή μονοπατιού ερμηνείας περιβάλλοντος και παρατηρητηρίου πουλιών
2. Ανασκαφή 5 μικρών λιμνών-Κατασκευή 3 τεχνητών νησίδων.
3. Έργο ρύθμισης εισροών στη λίμνη Στυμφαλία (Πασσαλοσανίδες πηγών Δρίζας).
Τέλος, ένα σημαντικό ποσό διατίθεται για την επισκευή και συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Κλημεντίου (57.000€).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.