Η Μαρία Καλλίρη απαντά και βάζει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με τον «άστεγο» του Βέλου

 Με μία άμεση και αποστομωτική απάντηση η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του δήμου Βέλου-Βόχας κ. Μαρία Καλλίρη βάζει τα πράγματα στη θέση τους και τοποθετεί τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις, σχετικά με το θέμα του «αστέγου» που κοιμάται στο νεκροταφείο Βέλου. 

Παραθέτοντας ένα προς ένα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ΕΜΠΡΑΚΤΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ υποστήριξη που έχει προσφέρει ο δήμος στο εν λόγω άτομο, η κ. Καλλίρη ξεκαθαρίζει το τοπίο και σημειώνει με έμφαση: «Ο Δήμος Βέλου- Βόχας δεν θα σταματήσει να είναι επί της ουσίας ένα δήμος που λειτουργεί με κέντρο τον Άνθρωπο».

Η ανακοίνωση της αντιδημάρχου αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Απάντηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Δομών Βέλου-Βόχας Μαρίας Καλλίρη σχετικά με τον άστεγο πολίτη του Δήμου.

Με αφορμή το ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας και  αφορά  τις συνθήκες διαβίωσης του άστεγου Γιάννη Μπάρτζη θέλουμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Είναι γνωστό και καταγεγραμμένο με αποδείξεις το ενδιαφέρον του δήμου μας για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης μέσα από τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν για όλους.

Ανάλογο ενδιαφέρον έχουμε επιδείξει για τον συγκεκριμένο άστεγο εδώ και 2,5 χρόνια που είμαι αντιδήμαρχος.

  1. Είναι ενταγμένος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο όπου του δίδονται τα απαραίτητα τρόφιμα ανελλιπώς.
  2. Είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ)
  3. Στο πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) όπου του παρέχονται μηνιαίως χρήματα.
  4. Στοιχεία των 1,2 και 3 είναι στη διάθεση οποιουδήποτε μέσου ενημέρωσης θέλει να τα δει. Δεν τα δημοσιοποιούμε λόγω προσωπικών δεδομένων.
  5. Του παρείχαμε για αρκετό καιρό φαγητό καθημερινά από τις δομές του Δήμου, όμως ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία αρνήθηκε να λαμβάνει.
  6. Αρωγοί του είναι ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βέλου μα  και οι πολίτες που τον προμηθεύουν καθημερινά με φαγητό, ρούχα ακόμη και χρήματα.
  7. Ο Γιάννης έχει και την φροντίδα των υπάλληλων του Δήμου οι οποίοι για μην περιφέρεται άσκοπα στους δρόμους τον κρατούν στο παλαιό Δημαρχείο του Βέλου και φροντίζουν να έχει πρωινό και τροφή.
  8. Του προτείναμε να αρχίσει συνεδρίες με την ψυχολόγο του δήμου ώστε να βοηθηθούμε εμείς και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, αλλά να βοηθηθεί και ο ίδιος. Δυστυχώς ήταν κατηγορηματικά αρνητικός.

Καλό είναι να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας πως για αρκετά χρόνια έμενε σε οικία που του είχε παραχωρηθεί όπου έφυγε για την Κύπρο και άφησε μεγάλες όφειλες τις οποίες αποπληρώνει συμπολίτης μας.

Για εμάς στο Δήμο Βέλου – Βόχας αποτελεί προτεραιότητα ο κάθε πολίτης που έχει ανάγκες στην καθημερινότητά του να τον ανακουφίζουμε όσο αυτό είναι εφικτό.

Όλοι γνωρίζουν πόσο σοβαρή προσπάθεια γίνεται η οποία θα συνεχιστεί χωρίς κανείς να την εμποδίσει και με κανένα τρόπο. Αυτός είναι και ο λόγος που υλοποιούμε πρωτοποριακά και ωφέλιμα προγράμματα που έχουν εντάξει μόνο ελάχιστοι Δήμοι στη Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας θα συνεχίσει να έχει το ενδιαφέρον μας ,την αρωγή μας, καθώς και όλοι όσοι χρειάζονται στήριγμα στην τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε.

Ο Δήμος Βέλου- Βόχας δεν θα σταματήσει να είναι επί της ουσίας ένα δήμος που λειτουργεί με κέντρο τον Άνθρωπο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.