ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Συμφώνησε ο ΦοΔΣΑ – Ολοταχώς για ΣΔΙΤ

 Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, αποφασίστηκε με πλειοψηφία 22 υπέρ και 17 κατά, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση των έργων κεντρικής διαχείρισης που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, με τις συμπληρώσεις που θα προκύψουν από την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, που αφορούν:
• Στην μείωση της εγγυημένης ποσότητας στους 100.000 τόνους.
• Την χρονική διάρκεια της έναρξης διαχείρισης των απορριμμάτων.
• Την μείωση της χρονικής διάρκειας της σύμβασης σε 21+7 έτη.
• Την χρηματοδότηση κατασκευής 8 σταθμών μεταφόρτωσης με την προοπτική να φτάσουν τους 11 με την επιχορήγηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Με την ανωτέρω απόφαση καθίσταται δυνατή η έναρξη υλοποίησης των έργων κεντρικής διαχείρισης που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου, τα οποία αμέσως μετά περίοδο κατασκευής και δοκιμαστικής λειτουργία τους που αναμένεται να διαρκέσει 2 έτη, θα παραδοθούν πλήρως στον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επισημαίνεται πως η τιμολογιακή πολιτική καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας των έργων θα ασκείται από τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.
Κατόπιν της απόφασης αυτής θα πρέπει οι λοιποί θεσμικοί φορείς που εμπλέκονται στην υλοποίηση των έργων να προβούν το δυνατόν ταχύτερα στις απαιτούμενες δικές τους ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθεί ο νομικός έλεγχος και η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης.
Επίσης ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στο προσεχές χρονικό διάστημα θα πρέπει να αναπτύξει την τιμολογιακή πολιτική του και να στελεχωθεί επαρκώς ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο.

Θρίαμβος για Τατούλη
Θριαμβευτής φαίνεται πώς εξέρχεται από όλη αυτή την αντιπαράθεση για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Πέτρος Τατούλης. Το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την ψηφοφορία στο ΦοΔΣΑ αναφέρει:
«Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να υλοποιηθεί το μοναδικό νόμιμο, το πιο φιλικό περιβαλλοντικά και κυρίως το πιο οικονομικό έργο για τον πολίτη έργο αποτελεί μια θετική εξέλιξη.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεπής στη δέσμευσή της προς τους πολίτες σχεδίασε το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ολοκλήρωσε το διεθνή διαγωνισμό σε χρόνο ρεκόρ και έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις εδώ και δύο χρόνια.
Είναι ωστόσο λυπηρό μέλη του ΦΟΔΣΑ, τα οποία, παρά τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης του ΦΟΔΣΑ, συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την πολιτική της συκοφαντίας απέναντι στην περιφερειακή αρχή, κάτι που αντιβαίνει κάθε κανόνα δεοντολογίας και θεσμικής λειτουργίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πλευρά της έχει αποδείξει ότι σέβεται απόλυτα τη δημοκρατική λειτουργία και τους διακριτούς ρόλους των θεσμών, όπως επίσης τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Κατηγορίες:ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.