ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Απάντηση του δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου σε δημοσίευμα του Θανάση Μανάβη

Aπάντηση  Δημάρχου Βέλου Βόχας σε δημοσίευμα (διαβάστε εδώ)

 Αρχικά κε. Μανάβη να σας δώσω πολλά συγχαρητήρια καθότι ο ομολογουμένως όμορφος γραπτός σας λόγος απέχει παρασάγγας από τον προφορικό σας. Προφανώς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια είτε σε σας προσωπικά για την  εντυπωσιακή σας μετάλλαξη,  είτε στο νέο σας επικοινωνιακό σύμβουλο. Τον καλωσορίζουμε….

Τώρα επί  του θέματος.

Ως συνήθως ο κ. Μανάβης ξύπνησε αφού έχει τελειώσει το έργο. Όλες οι εργασίες για το  10ο αναπτυξιακό συνέδριο  Πελοποννήσου  έχουν λάβει χώρα προ διμήνου με καθημερινές επαφές, ημερίδες και συναντήσεις.

Συναντήσεις όπως:

  • Στο Υπουργείο Υποδομών με τον Γενικό Γραμματέα και το επιτελείο του. Ξέχασε να αναφέρει ο κ. Μανάβης ότι ο Δήμος Βέλου Βόχας πρώτος κλείδωσε χρηματοδοτήσεις ύψους 4 εκατομ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, 800 χιλ. ευρώ των οποίων έχουν ήδη δημοπρατηθεί και βρίσκονται σε φάση προσυμβατικού ελέγχου, ενώ ολοκληρώνονται μελέτες μετά από σειρές συναντήσεων στο Υπουργείο, στη συντονιστική αρχή και στο δημαρχείο για όλο το εύρος των αντιπλημμυρικών έργων του Δήμου ( Χαϊκάλης / Περιστερώνας , Ρέματα Αγίων Αποστόλων – Αγίου Νικολάου, Ζαπάντης, Αποκαταστάσεις Οδοποιίας). Αυτά μάλιστα αναφέρθηκαν στο Συνέδριο από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα.
  • Συναντήσεις στην ΠΕΔ Πελοποννήσου όπου υπάρχουν όλα τα υπομνήματα για τα έργα που αφορούν το Δήμο μας.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλλίρη , με τη διαχειριστική αρχή από την οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί έργα προς ένταξη ύψους 5.5 εκατομ. ευρώ. για το Δήμο Βέλου Βόχας. Χωρίς να αναφέρονται εδώ έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και προσπαθούμε για την ένταξή τους.
  • Συναντήσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον Πρόεδρο κ. Βαρλαμίτη για πλήρη ενημέρωση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα τρέξουν το 2018 και 2019. Ήδη μελέτες του Δήμου Βέλου Βόχας (Δημαρχείο, αποχετευτικό, μελέτες ύδρευσης) εξετάζονται από τα αρμόδια όργανα και σύντομα θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις.
  • Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου ο κος Φάμελλος έκανε ειδική αναφορά στο 10ο Συνέδριο για το μείζον θέμα της κατασκευής  του αποχετευτικού για το Βραχάτι-Ζευγολατιό.(Εδώ ήδη βρίσκεται προ 20/μηνου και μελέτη 3.500.000 ευρώ για ολοκληρωμένη πρόταση –σχέδιο για ανακύκλωση-κομποστοποίηση )
  • Με το τεχνικό επιτελείο από το Μαξίμου όπου καταγράφηκαν όλα τα αναπτυξιακά έργα που αφορούν τον Δήμο μας. ( διάβρωση ακτών, φράγμα Ασωπού, κτλ..)
  • Αυτά για χάρη συντομίας και δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε τις καθημερινές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα για τα προβλήματα του Δήμου μας.

Απουσία ο κος Μανάβης ίσως να εννοεί ότι δεν χαιρέτησα στην εκδήλωση ή  δεν καλωσόρισα δια βήματος όλους τους υπουργούς που παρευρέθησαν. Θα κοιτάξω ζητώντας ταπεινά συγνώμη την επόμενη φορά να μην το επαναλάβω.

Μιας και μιλάμε όμως για την άλλη φορά να ρωτήσω .  Ο  απερχόμενος δήμαρχος ως οφείλει βέβαια είναι παρών σε όλα  τα αυτοδιοικητικά συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες κλπ κλπ.

Ο επερχόμενος Δήμαρχος μπορεί να μας πει μία συνάντηση αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος που έχει παρευρεθεί??? Μία όχι δεύτερη.. Και το αναπτυξιακό από πού το παρακολούθησε? Γιατί όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν γνώριζε καν ότι λάμβανε μέρος. Πολλοί μάλιστα επικεφαλείς μειοψηφιών παρουσιάστηκαν και τοποθετήθηκαν στην Τρίπολη. Αυτός που ήταν  να καλύψει με το πάθος του το κενό του ελλιπέστατου  Δημάρχου;

Για να τελειώνουμε. Ποτέ δεν ζητήσαμε από τον κο.  Μανάβη περίοδο χάριτος γιατί δεν την έχουμε ανάγκη. Ίσως χρειάζεται αυτός χρόνο να αρχίσει να καταλαβαίνει την αυτοδιοικητική λειτουργία ενός Δήμου. Το δικό μας όραμα αμφιβάλλω αν το έχει κατανοήσει αλλά περιμένουμε με ανυπομονησία το δικό του. Υποθέτω ότι αυτό δεν συνάδει με φωνές και τον όποιο τρόπο διαλέγει στα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά με σοβαρά επιχειρήματα και ολοκληρωμένες προτάσεις. Έστω και χαμηλόφωνα.

Υ.Σ.  Μέχρι τώρα κε. Μανάβη στις πολιτικές μετρήσεις μάλλον μόνο ελλιπής δεν βρέθηκα. Κάθε άλλο θα έλεγα,  αν και όταν βρεθώ σαφώς και θα αποχωρήσω. Δεν είστε όμως εσείς αυτός που θα με ΄΄ζυγίσει΄΄ αλλά 20.000 συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια στον δύσκολο αυτοδιοικητικό σας ρόλο.

 

Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας

Αννίβας Παπακυριάκος

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.