ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νίκος Βουδούρης-Τσίτουρας: Απαξίωση ή απάθεια;

 Η σημερινή μου αναφορά έγκειται σε κακοτεχνίες και παραλείψεις που αρκετά χρόνια μαστίζουν τα χωριά του Δήμου μας και ο κ. Παπακυριάκος δεν αντιμετωπίζει.

* Αρχικά θα αναφερθώ στη ράμπα κολυμβητών για άτομα με ειδικές ανάγκες δίπλα από το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου Η συγκεκριμένη ράμπα είναι σκουριασμένη, κακοσυντηρημένη και δεν τηρεί τις τεχνικές προδιαγραφές χρήσης από εδώ και στο εξής. Με δεδομένη την κατασκευή νέας ράμπας, η συγκεκριμένη πρέπει άμεσα να αποσυρθεί αφού δημιουργεί στην ουσία εστία μόλυνσης και αισθητικά τουλάχιστον είναι ιδιαίτερα προσβλητική

* Στο Βέλο μου έχουν γίνει καταγγελίες από πολίτες για «έργα βιτρίνας».

Ειδικότερα ο Δήμος προχώρησε σε πεζοδρόμηση κύοιου δρόμου δίπλα από την κεντρική πλατεία(πρώην Ταχυδρομείο). Με την τέλεση του έργου ο δρόμος παραδόθηκε και πάλι στην ελεύθερη κυκλοφορία οχημάτων κάθε τύπου, αυτοκίνητα ,τρακτέρ.φορτηγά κ.ο.κ. Γιστί λοιπόν έγινε η πεζοδρόμηση … αφού στην ουσία το έργο δεν είναι αποδοτικό στους πολίτες…

•ΘΕΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ-ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΟ

Έπειτα από αρκετά χρόνια κατασκευής του νέου δικτύου αποχέτευσης δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη οι συνδέσεις σε αυτό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται, το δίκτυο να παρακμάζει και να καταστρέφεται. Από την ΜΗ χρήση του δικτύου οι καταστροφές του είναι τεράστιες και σε βραχύ χρονικό διάστημα θα μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή.
•Αλλά και η ύδρευση του Βέλου παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα. Πριν από 8 χρόνια έγινε η κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης χωρίς όμως να έχουν πραγματοποιηθεί σε ανάλογο βαθμό και οι συνδέσεις. Οι περισσότερες από αυτές συνεχίζουν να είναι ακόμη στο παλαιό προβληματικό δίκτυο, αυτό με τη σειρά του να σπάει και να δημιουργείται σωρεία προβλημάτων με τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις φυσικά.
• Στο Δήμο μας έγιναν πολλές εργασίες από την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ η οποία και χρησιμοποιούσε τους αγροτικούς δρόμους προκαλώντας φθορές στα υπάρχοντα αυλάκια ποτίσματος και στις γέφυρες των οδών σε όλα τα χωριά του Δήμου. Η εταιρεία ετοιμάζεται να αποχωρήσει αλλά ακόμη δεν έχει κάνει τις απαραίτητες επιδιορθώσεις Τα αυτοκίνητα των συμπολιτών μας παθαίνουν ζημιές από τους κατεστραμμένους αγροτικούς δρόμους.τα κτήματα δεν καλλιεργούνται σωστά και η συνολική οικονομική επιβάρυνση βαρύνει αποκλειστικά εμάς τους πολίτες. Ο Δήμος θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αγωγή κατά της εταιρείας.
Αν δεν γίνει αυτό, είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΜΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Δεν το έχει κάνει και αγνοεί παντελώς τα προβλήματα μας.Η Δημοτική Αρχή βέβαια δεν δείχνει την δέουσα προσοχή και ευαισθητοποίηση για το θέμα αυτό,όπως και συνολικότερα για τον Δήμο.όπου τα προβλήματα αντί να μειώνονται, πληθαίνουν.

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.