ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ημερίδα για την αντιμετώπιση και διαχείριση συμπεριφορικών συναισθηματικών καταστάσεων των μαθητών

-e1507002913112 Επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με απώτερο σκοπό την άμεση αντιμετώπιση συμπεριφορών συναισθηματικών καταστάσεων των μαθητών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού.
Την ημερίδα πλαισίωσαν οι Τσιγάρα Κατερίνα κοινωνιολόγος, απόφοιτος Πάντειου, με μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά ειδικής αγωγής, μια παιδοψυχολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων και μία παιδαγωγός.
Προσκεκλημένη στο σεμινάριο ήταν και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βέλου-Βόχας κ. Μαρία Καλλίρη.
Στην ημερίδα αναφέρθηκε ουσιαστικά η αξία του προγράμματος της συναισθηματικής αγωγής που ήδη από το Μάιο έχει εφαρμοστεί σε αρκετές τάξεις του δήμου.
Ένα πρόγραμμα που επιτάσσεται κατά τη σχολική σύμβουλο να υπάρχει στα σχολεία του σήμερα που φιλοξενεί παιδία διαφόρων κατηγοριών.
Όπως μας εξήγησε η αρμόδια αντιδήμαρχος σε σύντομες δηλώσεις της: «Μέσα από αυτό το πρόγραμμα λειτουργούμε υποστηρικτικά τόσο στο παιδί όσο και στο ίδιο το σχολείο. Μέσω του προγράμματος προάγεται η αξία μιας ισορροπημένης ψυχικής υγείας. Είμαστε ένας ουσιαστικός συνδετικός κρίκος μεταξύ της οικογένειας και του σπιτιού. Αρκετοί είναι οι γονείς που μέσω του προγράμματος επιχειρούν με τη δική μας γραμμή ένα πρόγραμμα στο σπίτι που στοχεύει στην οριοθέτηση, τη διαχείριση θυμού, τη διαχείριση συγκρούσεων..
Με συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση πάνω σε νέες παιδαγωγικές γραμμές το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής συνεχίζει και εντάσσει παιδιά με ακόμα πιο οξυμένα προβλήματα των οποίων για οικονομικούς λόγους οι γονείς αδυνατούσαν να απευθυνθούν σε ειδικούς».

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.