ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στο Σκουρλέτη για νερό και δημαρχείο ο Αννίβας

 Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Βέλου –  Βόχας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, με τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας, Αννίβα Παπακυριάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ενημερώθηκε για τα έργα υποδομών που σχεδιάζει ο δήμος, ενώ διερευνήθηκε η δυνατότητα  αντιστοίχισής τους με τις δράσεις που υποστηρίζονται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι ανάγκες του δήμου για εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα λειψυδρίας, οι παρεμβάσεις στις δεξαμενές νερού, η επέκταση των αποχετευτικών υποδομών, αλλά και η στήριξη του δήμου για την αποπεράτωση του δημαρχείου του.

Ο δήμαρχος κλήθηκε να υποβάλλει αίτημα εκ μέρους του δήμου για τις εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ ενημερώθηκε ότι οι επόμενες προσκλήσεις στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων, «ΦιλόΔημος», θα περιλαμβάνουν  έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας, οπότε ο δήμος θα μπορέσει να εντάξει τα έργα για την ενοποίηση των δεξαμενών του και τα αποχετευτικά έργα. Το θέμα του δημαρχείου μένει να εξεταστεί ως προς την ένταξή του στη σχετική με τα δημοτικά κτίρια πρόσκληση του «ΦιλόΔημου».

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι είναι διαρκής η προσπάθεια του υπουργείου για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την προώθηση  έργων που μπορούν  να βελτιώσουν  τη ζωή των κατοίκων μιας περιοχής και να στηρίξουν την οικονομία της.

Τα ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, («ΦιλόΔημος»  και «ΦιλόΔημος ΙΙ»), προβλέπουν 740 εκατ. ευρώ για τους ΟΤΑ το 2018, εκ των οποίων 180 εκατ. ευρώ βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δήμων για αγορά μηχανημάτων έργων, συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και των αύλειων χώρων τους και αναβάθμιση Παιδικών Χαρών. Το «ΦιλόΔημος» με πόρους 500 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μπορεί να επεκταθεί σε 2 δισ. ευρώ σε βάθος  πενταετίας.

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.