ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η επόμενη μέρα στο Δήμο Βέλου-Βόχας: Προτεραιότητα η επαναφορά στην κανονικότητα

 Η επόμενη μέρα της μεγάλης φυσικής καταστροφής, την οποία αντιμετώπισε ο δήμος μας, μάς βρίσκει αντιμέτωπους με πρωτοφανείς για τα δεδομένα μας ζημιές σε όλες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητές μας. Από την πρώτη ώρα, που ξέσπασε η φοβερή θεομηνία, τη νύχτα του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, οι υπηρεσίες του δήμου μας κινητοποιήθηκαν άμεσα, προσπαθώντας κατ’ αρχήν να διαφυλάξουν με κάθε τρόπο τις ανθρώπινες ζωές.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, το δημαρχείο άνοιξε για να εξυπηρετήσει τους πληγέντες συμπολίτες μας, ενώ ταυτόχρονα εκδόθηκε ανακοίνωση, με την οποία δίνονταν οδηγίες προς τους δημότες για τις ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούν για τις αιτήσεις αποζημίωσής τους. Την ίδια ώρα κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών διέτρεξε το σύνολο του δήμου μας, με σκοπό μια πρώτη καταγραφή των ζημιών, τόσο σε επίπεδο δημοτικών υποδομών όσο και επίπεδο καταστροφών των περιουσιών των δημοτών μας.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος προέβη στη σύνταξη και αποστολή μιας σειράς αιτημάτων προς:

  1. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κήρυξη του δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  2. Τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου για την παροχή μηχανημάτων έργου
  3. Τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την διάθεση μηχανικών μέσων
  4. Προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την παραχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού
  5. Προς τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υποδομών για την παραχώρηση εξειδικευμένου προσωπικού

Την ίδια στιγμή εκτιμώντας οι υπηρεσίες μας, πως τα σχολεία του δήμου μας δεν ήταν σε θέση να υποδεχτούν τους μαθητές,  δόθηκε εντολή να παραμείνουν κλειστά για τις μέρες Δευτέρα 1/10 και Τρίτη 2/10, τουλάχιστον.

Σήμερα, Δευτέρα, από το πρωί, ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα του δήμου μας, έφτασε στην περιοχή μας κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο βρίσκεται στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέλου Βόχας και ελέγχει κτιριακές υποδομές και οικίες καταγράφοντας τις ζημιές. Την ίδια στιγμή εξίσου άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Στρατού, αφού έφτασαν στο δήμο μας υδροφόρες από την Πολεμική Αεροπορία, τσάπες, ερπυστριοφόρα, εκσκαφείς, ανατρεπόμενα και άλλα μηχανήματα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τα οποία συνεπικουρούμενα από υδροφόρες του δήμου Περιστερίου και τα μηχανήματα του δήμου μας έχουν ξεκινήσει ήδη την αποκατάσταση πρώτα του οδικού δικτύου (απολάσπωση, πλύση)  και κατόπιν των υπολοίπων υποδομών (κτηριακών κλπ) στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες μας. Την ίδια στιγμή συνεργείο της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) έχει ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών και των καταστροφών.

Άμεση υπήρξε η ευαισθητοποίηση των βουλευτών του νομού μας, κ. Θελερίτη, κ. Ψυχογιού και κ. Δήμα, όπως και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε οι οποίοι επισκέφτηκαν το δήμο μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Τέλος, από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου ξεκίνησαν  οι αιτήσεις για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών και αντικατάσταση οικοσκευής στα τρία Δημοτικά Καταστήματα (Ζευγολατιό, Βραχάτι και Βέλο).

Απόλυτη προτεραιότητα για το δήμο Βέλου-Βόχας ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η επαναφορά της καθημερινότητάς μας στη φυσιολογική ροή της.
Έτσι αυτή τη στιγμή δεν χωρά στη σκέψη και στις ενέργειές μας τίποτα άλλο, εκτός από αυτή την απόλυτη προτεραιότητα. Όλα τα άλλα περιττεύουν και έπονται…

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.