ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αυστηρή απάντηση Σδράλη σε Μανάβη!

 «Δεν παίξαμε πολιτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των δημοτών» δηλώνει με έμφαση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας

Ο προεκλογικός αγώνας άρχισε από ότι δείχνουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δυστυχώς σε περίοδο που οι πληγές στον Δήμο μας είναι ακόμα ανοιχτές. Ο κ. Μανάβης με κατηγόρησε σε άρθρα του για δύο διαφορετικά ατοπήματα:(1) ότι αιτήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο & δεν έγινε και (2) πως αρνήθηκα ότι μου ζητήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποφασίστε κ. Μανάβη τι από τα δύο σας βολεύει περισσότερο !! Μάσκα δεν φόρεσα ποτέ στη ζωή μου γιατί δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να κρυφτώ. Όποιος βαδίζει με τον ήλιο στο πρόσωπο, δεν τον αγγίζουν στη διαδρομή του οι σκιές !!

Για το (1) σας εγκαλώ κ. Μανάβη να ενημερωθείτε για τις προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν   για να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ. Σ. Σίγουρα αίτηση μέσω των Κοινωνικών Μέσων Δικτύωσης δεν αναφέρεται πουθενά στον κανονισμό λειτουργίας του Δ. Σ. Επιπλέον η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε 19 ημέρες μετά τα γεγονότα και όχι ένα μήνα, όπως ειπώθηκε από εσάς. Και που ήταν το ενδιαφέρον σας όλο αυτό το διάστημα ;; Δεν εμφανιστήκατε ποτέ να ενημερωθείτε για τις προσπάθειες που καταβάλλονταν από την δημοτική αρχή ή να προσφέρετε την βοήθεια σας όπως διατυμπανίζατε στα Κ. Μ. Δ. Ούτε καν να αιτηθείτε συνεδρίαση του Δ. Σ. με τη σωστή διαδικασία όπως οφείλατε, ως αρχηγός της μείζονος πλειοψηφίας.

Για το (2) όπως προκύπτουν από τα πρακτικά του Δ. Σ. της 19/10/18 δεν αρνήθηκα ποτέ, ότι μου ζητήσατε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε συνεδρίαση. Σας απάντησα ότι ήταν επείγον να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και  στη πορεία θα συνεδρίαζε το Δ. Σ. Το τηλεφωνικό αίτημα κ. Μανάβη δεν είναι επίσημο αίτημα. Εκτίθεστε. Είστε δημόσιο πρόσωπο και  θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Τα υπόλοιπα που γράφετε είναι απλά για κατανάλωση. Με προσωπική πρωτοβουλία επικοινώνησα με τους τρεις αρχηγούς της αντιπολίτευσης, να τους ενημερώσω ότι ο Δήμος κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αν υπήρχε σύμφωνη γνώμη. Θεσμικά και ηθικά αυτό θεώρησα σωστό να πράξω. Άρα ψεύδομαι στη φαντασία σας ή ψεύδεστε ο ίδιος!! Δημόσια!!

Τις δύσκολες μέρες των βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, προτεραιότητα μας ήταν να αντιμετωπίσουμε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, στο βαθμό του δυνατού. Να συντονίσουμε υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό, να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας που είχαν υποστεί καταστροφές, να αποκαταστήσουμε  ζημιές σε δημοτικά κτήρια, σχολικές μονάδες και δρόμους. Όχι να μπούμε σε αντιπαράθεση.

Με αφορμή λοιπόν τη μικροπολιτική διάθεση, την μεμψιμοιρία, την τυπολατρία και τον διχασμό που επιδιώκει ο κ. Μανάβης, ενημερώνω τους συνδημότες μου ότι με τους «λάθους» χειρισμούς τόσο τους δικούς μου όσο και της Δημοτικής Αρχής:

(α) Ενισχύθηκε άμεσα από το Υπουργείο Εσωτερικών  με το ποσό των 650.000€ (αποκατάσταση ζημιών 400.000 /αντιμετώπιση λειψυδρίας 250.000).

(β) Καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε άμεσα οχήματα & εκσκαφείς από  τον Ελληνικό Στρατό-Αεροπορία, τη Περιφέρεια, Κλιμάκιο από το Υπουργείο Υποδομών, εργολάβων  αλλά και ιδιωτών, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν από την επόμενη μέρα.

(γ) Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε άμεσα τις ζημιές στις σχολικές μονάδες & να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα σχολεία τους.

(δ) Με τη βοήθεια τον Συμβούλων αλλά και των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, άμεσα κινητοποιηθήκαμε  σε κινήσεις αποκατάστασης του οδικού και αγροτικού δικτύου.

(ε) Προβήκαμε άμεσα από την επόμενη μέρα στη καταγραφή ζημιών, στην αποδοχή αιτημάτων αποζημίωσης από τους δημότες για καταστροφή στις οικοσκευές τους,  στην αποκομιδή του κατεστραμμένου οικιακού εξοπλισμού καθώς οι δημότες μας δεν μπορούσαν να έχουν αυτή την δυνατότητα,  ενημερώνοντας καθημερινά πως να κινηθούν.

Λειτουργήσαμε στα πλαίσια του εφικτού, παρά τα τεράστια προβλήματα και τα λίγα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας. Προσπαθήσαμε όμως & ακόμα προσπαθούμε !!

Δεν παίξαμε πολιτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των δημοτών.

Τους συνδημότες μας δεν τους ενδιαφέρουν τα φτωχά λόγια  χωρίς ουσία, ούτε οι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αλλά οι πράξεις και τα επιχειρήματα.

Καλό προεκλογικό αγώνα λοιπόν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.