ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Η μεγάλη “σφαγή” της Βόχας

Γιατί οι “αννιβικοί” υποψήφιοι της Βόχας οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγή στην προσπάθεια του Παπακυριάκου να παραμείνει στο “σπίτι του” όπως δηλώνει ότι αισθάνεται το Δημαρχείο…

Γράφει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΗΣ
Γεωπόνος, Δημότης δήμου Βόχας-Βέλου

Οι τελευταίες εξελίξεις στα στρατόπεδα των υποψηφίων δημάρχων, οι ανακοινώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αποκαλύπτουν όλο και περισσότερο το παράξενο και ύποπτο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος των υποψηφίων της Δ.Ε. Βόχας στο δήμο από το επιτελείο του Παπακυριάκου.
Ο Αννίβας Παπακυριάκος είτε είναι άσχετος από εκλογές, είτε έχει στήσει μια καλοστημένη πλεκτάνη εις βάρος των υποψηφίων του, με την οποία πιστεύει ότι θα καταφέρει να παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Κάθε άλλο παρά κυρίαρχος είναι όμως, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω, αφού είναι ολοφάνερο ότι οι σπασμωδικές κινήσεις του, δείχνουν την πλήρη απώλεια ελέγχου.
Ας δούμε λίγο τα μεγέθη με βάση τους αριθμούς, τους οποίους εμπιστεύομαι ως λέγοντες πάντα την αλήθεια!
Ο Αννίβας Παπακυριάκος φαίνεται ότι θα κόψει πρώτος το νήμα της πρώτης Κυριακής. Το ποσοστό του, όμως, αφενός λόγω της εννιαετούς φθοράς και αφετέρου λόγω των άλλων 4 συνδυασμών, φαίνεται ότι με δυσκολία θα γράψει μπροστά το 4. Δηλαδή θα κυμανθεί από 38-42% .
Στην ανάλυσή μου θα δεχτώ το μέσο όρο των εκτιμήσεων, 40%, το οποίο σημαίνει περίπου 4600 ψήφους.
Η δύναμη του Παπακυριάκου προέρχεται παραδοσιακά και λόγω εντοπιότητας κατά πλειοψηφία από την Δ.Ε. Βέλου. Στις προηγούμενες εκλογές η δύναμή του αναλύθηκε σε 60-40 (Βέλο-Βόχα). Θεωρείται βέβαιον ότι θα διατηρηθεί η ίδια αναλογία στις “αννιβικές” ψήφους παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις στην έδρα του, κυρίως.
Οι 4600 ψήφοι στο σύνολο του δήμου (τα έγκυρα θα παραμείνουν σταθερά πάνω-κάτω γύρω στις 11.500 ψήφους) θα του δώσουν σύμφωνα με το νέο σύστημα 10 έδρες. Εδώ βάζω έναν αστερίσκο διότι τα υπόλοιπα των άλλων συνδυασμών θα καθορίσουν τελικά αν θα παραμείνουν 10 οι έδρες ή αν θα χάσει μια (τονίζω για να μην υπάρξει παρεξήγηση ‘ότι μιλάμε για ΕΚΤΙΜΗΣΗ—ΠΡΟΒΛΕΨΗ). Με 10 έδρες λοιπόν και με δεδομένο ότι η αναλογία των ψήφων του θα είναι 60-40 (Βέλο-Βόχα) και με δεδομένο ότι οι άλλοι συνδυασμοί έχουν ως έδρα τη Βόχα και επομένως τα μεγαλύτερα υπόλοιπά τους εκεί, ο Αννίβας Παπακυριάκος θα εκλέξει 10 συμβούλους.
6 από το Βέλο και 4 από τη Βόχα!
Στο ψηφοδέλτιό του όμως της Δ.Ε. Βόχας και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις έχουμε τουλάχιστον 15-18 αξιόμαχους και “δυνατούς” υποψηφίους οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως υποπόδια για την ανέλιξη λίγων και εκλεκτών!
Ας δούμε τα ονόματα και αφήνω τη φαντασία ή τις εκτιμήσεις του καθενός να τους κατατάξει σε σειρά εκλογιμότητας!
Καλλίρη Μαρία, Λυκαργύρης Γεώργιος, Ντάνος Γεώργιος, Παλυβός Κωνσταντίνος, Σδράλης Μιχάλης, Σιάχος Ανδρέας, Τριανταφύλλου Κώστας……… (αυτοί οι 7 πρώτοι είναι εκλεγμένοι σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι).
Συνεχίζουμε: Βασιλείου Γεώργιος, Γερόπουλος Σωτήρης, Γκατζογιάννης Δημήτρης, Δαληβίγκας Γεώργιος, Μαγγίνας Γιάννης, Μαρινάκος Παναγιώτης, Μπαλάσκας Τάκης, Μπιτσάκου Μαρία, Σχοινοχωρίτης Κωνσταντίνος, Τσεπεντζή Δήμητρα, Χαρλαύτη Βασιλική………
Kαι φυσικά οι δύο κυρίες που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτές κρυφό καμάρι, μια εκ Ζευγολατιού και μια εκ Βοχαϊκού. Και οι δύο κατεβαίνουν με αξιώσεις εκλογής στη μάχη του σταυρού!
Σε όλα αυτά πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το προηγούμενο εκλογικό σύστημα ευνοούσε τους υποψηφίους της Βόχας, διότι η πριμοδότηση του πρώτου συνδυασμού τη Δεύτερη Κυριακή έδινε έδρες τις οποίες αναγκαστικά τις «γέμιζε» με υποψηφίους της ΔΕ Βόχας, αφού η Βόχα ως Δημοτική ενότητα έχει περισσότερες έδρες από το Βέλο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα λόγω απλής αναλογικής. Εξάλλου αυτός ήταν ο λόγος που την προηγούμενη φορά έμειναν απέξω υποψήφιοι του Βέλου με περισσότερες ψήφους από τους υποψηφίους της Βόχας που εκλέχθηκαν.
Δεν έχουν άδικο λοιπόν όσοι μιλούν για τη σφαγή της Βόχας! Γιατί από τους 15-18 υποψηφίους μόνο 4 (και αυτό με τις ευνοϊκότερες εκτιμήσεις) θα δουν την καρέκλα του δημοτικού συμβούλου. Οι υπόλοιποι απλώς θα γίνουν οι ΨΗΦΟ…κουβαλητές στο μύλο της εκλογής των «επιφανών» του στενού κύκλου διακυβέρνησης του Δήμου.
Αντίθετα, στην Δ.Ε. Βέλου δε φαίνεται να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Οι νυν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Μπεκιάρης Δημήτρης, Πρεδάρης Γεώργιος, Ρόζος Νικόλαος, Ράπτης Θεόδωρος, Τρωγάδης Βασίλειος… αριθμούν μόλις πέντε θέσεις, που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο και για κάποιον άλλον.
Τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί για την Δ.Ε. Βέλου είναι Ζάρκου Κατερίνα, Καραχοντζίτης Κωνσταντίνος, Μασούρη Ιωάννα, Νάκου-Κόγια Ζωή, Παπαιωάννου Πάρης…
Προς το παρόν και περιμένοντας τις ανακοινώσεις στις 7 Απριλίου 2019… η σχέση υποψηφίων και θέσεων είναι για την Δ.Ε. Βόχας (15-18 υποψήφιοι) για 4 θέσεις… και για την Δ.Ε. Βέλου (9-10 υποψήφιοι) για 6 θέσεις…
Όπως καταλάβατε δεν ανέφερα τους κυρίους Αθανάσιο Παπαλέκα και Χαράλαμπο Τανισχίδη και την κυρία Τζαναβάρα… Για αυτούς που παραμένουν στην ομάδα Παπακυριάκου στο Δ.Σ. ακούγονται σε όλες τις εκδόσεις τους ‘ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ’……… Όταν αποφασίσουν θα επανέλθουμε………
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ……;;;;;;;;;;;;
Τι διαπιστώνουμε λοιπόν; Ότι στην ΔΕ Βέλου, δύο τινά συμβαίνουν.
Είτε ο Παπακυριάκος δεν βάζει νέα και θεωρούμενα «ισχυρά» ονόματα στο ψηφοδέλτιό του με σκοπό να προστατέψει τους ήδη εκλεγμένους συμβούλους του.
Είτε δεν έχει τη δύναμη, την πειθώ και την αξιοπιστία να προσελκύσει νέα ονόματα στην έδρα του, εκεί όπου όλοι τον γνωρίζουν καλύτερα και είναι απολύτως επιφυλακτικοί έως εχθρικοί απέναντί του.

Όποιο και από τα δύο να συμβαίνει είναι εξίσου καταστροφικό για την πορεία του Παπακυριάκου προς την κάλπη. Μια πορεία που φαίνεται ότι έχει μπει σε πτωτική περιδίνηση και χάνει με ταχείς ρυθμούς το 4 μπροστά από το διψήφιο ποσοστό της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.