ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Πλαίσιο Αρχών και Θέσεων της Ομάδας Σκέψης και Δράσης Πολιτών «ΜΑΖΙ»

Ο τόπος μας πρέπει να κερδίσει τις χαμένες του μέρες

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όλα αυτά τα χρόνια ως ενεργοί, σκεπτόμενοι πολίτες, έχουμε μάθει να μην μηδενίζουμε και να μην απαξιώνουμε κανέναν, ειδικα ανθρώπους που ασχολούνται και εκφράζονται μέσα από τα κοινά. Αλλά και να μην σιωπούμε μπροστά στις χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Οι πολίτες του Δήμου μας βλέπουν τον τόπο τους να φτωχαίνει και να ασφυκτιά καθημερινά, εγκλωβισμένο στην αδράνεια και την έλλειψη στρατηγικής.

Βλέπουν το Δήμο τους, χωρίς να εξελίσσεται, να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας και στην προσπάθειά του να επιβιώσει, συνεχώς να συρρικνώνεται.

Η τελευταία δημοτική αρχή παρά τις όποιες προσπάθειές της απλά σφράγισε και αναπαρήγαγε τις παθογένειες του παρελθόντος που οδήγησαν στην κρίση, ενεργώντας αναποτελεσματικά και μη μπορώντας να επιλύσει συσσωρευμένα προβλήματα ετών.

Για την μεγάλη αλλαγή και ανατροπή των σημερινών δεδομένων και προκειμένου να δημιουργηθεί το αναγκαίο πλαίσιο ανάκαμψης, ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα συμφωνία με τους πολίτες, στην βάση Αρχών και Αξιών, για να μπορέσει να αλλάξει.

Αυτή η συμφωνία πρέπει να ξεκινάει από τις γειτονιές, από τις δύο δημοτικές μας ενότητες, από τα χωριά μας, από τους χώρους δουλειάς, από την νεολαία μας, που πλέον αποκτά και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο και δυναμική με το δικαίωμα ψήφους στα -17- στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ήρθε η ώρα έμπειροι αλλά και νέοι ικανοί άνθρωποι, με κύριο γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, να συνεργαστούμε πάνω σε ένα απτό φιλοπρόοδο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα στη βάση της ανάπτυξης των υποδομών, της καινοτομίας, κυρίως όμως, του πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, για να δώσουμε νέα πνοή στο Δήμο μας.

Την αναπτυξιακή χάρτα του τόπου μας, ήρθε η ώρα να τη σχεδιάσουμε εμείς οι ίδιοι, ΜΑΖΙ, ώστε να αφορά, ίσα και δίκαια τις δύο δημοτικές μας ενότητες και όλες τις περιοχές του Δήμου μας, με σεβασμό στα ιδιαίτερα γνωρίσματά τους, στις πραγματικές τους ανάγκες.

Για τους λόγους αυτούς, στοχεύουμε και διεκδικούμε ένα Δήμο κοινωνικό και αλληλέγγυο, ο οποίος, με συγκεκριμένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα, που θα υλοποιείται με δύναμη και αποφασιστικότητα, θα στηρίζει την παραγωγική και οικονομική ανάταξη των περιοχών μας, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους νέους και τους ηλικιωμένους, και όλους όσους δοκιμάζονται καθημερινά.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά κυρίως η επόμενη ημέρα στην Αυτοδιοίκηση, απαιτεί να δουλέψουμε, ΜΑΖΙ, με κάθε πολίτη, με κάθε συλλογικότητα και να ακούσουμε κάθε αίτημα για αλλαγή.

Να κάνουμε τον Δήμο μας πεδίο σύγκλισης και συνεργασίας, πέρα από ξεπερασμένες τοπικιστικές ιδεοληψίες, άγονες αντιπαραθέσεις και διχαστικές λογικές.

Το Βέλο μας, η Βόχα μας, ο τόπος μας αυτός, μας μεγάλωσε.

Τώρα, είναι η ώρα να τον «μεγαλώσουμε», «ΜΑΖΙ».

Βέλο, 27 Μαρτίου 2019

Η Συντονιστική Επιτροπή

«Αυτές είναι αρχές πολιτισμού και αγώνα δικαίου»

Κατηγορίες:ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.