ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Συνέντευξη: ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, υποψ. Δημοτικός σύμβουλος Βέλου-Βόχας

“Προάγοντας τις ανθρώπινες αξίες δημιουργούνται οι
βάσεις για την εξέλιξη της αυριανής γενιάς”

Ο Αλέξης Παπαδόπουλος είναι ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά εδώ και χρόνια στον τομέα της ευφυούς γεωργίας. Παράλληλα είναι μέλος της ομάδας ΜΑΖΙ του Βέλου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέλου-Βόχας με το συνδυασμό του Θαν.Μανάβη.

Κύριε Παπαδόπουλε είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Θανάση Μανάβη ΝΕΑ ΠΝΟΗ. Πώς καταλήξατε σ’ αυτή την απόφαση;
Επιτρέψτε μου πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στην εφημερίδα σας.
Παίρνοντας λοιπόν το λόγο από το βήμα που μου παραχωρείτε θα ήθελα να σας πω ότι η απόφαση της συνεργασίας μου ως ανεξάρτητου-συνεργαζόμενου καθώς και του συνυποψήφιού μου Μιχάλη Λιάκου με τον συνδυασμό του κ. Μανάβη ήταν μια συλλογική απόφαση της ομάδας Ενεργών Πολιτών Βέλου ΜΑΖΙ .
Η ομάδα αφού συζήτησε διεξοδικά τις δυνατότητες ενεργής συμμετοχής στα κοινά του τόπου μας και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα που υπάρχουν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης , κατέληξε πως μόνο ο Θανάσης Μανάβης μπορεί να εγγυηθεί την αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας.
Η επαγγελματική του εξέλιξη, το ήθος του, η διορατικότητα του καθώς και η ικανότητα του να διακρίνει και να επιλέγει συνεργάτες αποτελούν για εμάς εχέγγυα για την περαιτέρω ορθή λήψη αποφάσεων που αφορούν στη διοίκηση του δήμου μας.

Ανήκετε όπως δηλώσατε στην ομάδα «ΜΑΖΙ» ενεργών πολιτών του Βέλου. Ποια είναι αυτή η ομάδα, ποιες είναι οι γενικές αρχές της και τι αντιπροσωπεύει για την τοπική κοινωνία;
Οι ΜΑΖΙ είναι ένα σύνολο ανθρώπων με τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους προβληματισμούς . Η σύνθεση αυτής της οντότητας δημιουργείται το 2002 όταν οι περισσότεροι από τους ΜΑΖΙ ήταν νέοι 25 χρονών περίπου.
Κοινό σημείο αναφοράς τους είναι η κατανόηση πως οι αποφάσεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής του πολίτη. Στον αντίποδα ξέρουν πως υπάρχει αλληλεπίδραση των πράξεων του πολίτη και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στηρίζουν καθετί νέο, είτε ιδέες είτε ανθρώπους. Βρίσκονται πάντα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά παράγουν ιδέες, προτείνουν τρόπους διαχείρισης πόρων και επιλύουν προβλήματα χωρίς να διεκδικούν την πατρότητα και χωρίς να απαιτούν την απόδοση ευσήμων για τις ενέργειες τους.
Έχουν σαν πάγια αρχή τον σεβασμό στον πολίτη και προτρέπουν τον πολίτη να διαφυλάττει τις αξίες και τα δικαιώματά του που είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα.
Η φιλοσοφία τους είναι ότι για την επιτυχία κάθε εγχειρήματος πρέπει οι πολίτες και οι αρχές να ενεργούν από κοινού, να είναι ΜΑΖΙ.

Ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη μέρα στο δήμο Βέλου-Βόχας.
Το όραμα μας είναι να παράγουμε πολιτισμό τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο και σκεπτόμενους πολίτες. Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από το πως συμπεριφέρεται στα αδύναμα μέλη της. Χρέος της δημοτικής αρχής είναι να εφαρμόζει ισονομία και να μην επιτρέπει οι πολίτες να γίνονται υποχείρια κανενός.
Σε περιπτώσεις που χρειάζεται η δημοτική αρχή πρέπει να παρεμβαίνει παίρνοντας την κοινωνία από το χέρι και να εξαλείφει τους διαχωρισμούς που εντέχνως συντηρούνται ή και δημιουργούνται.
Προάγοντας τις ανθρώπινες αξίες δημιουργούνται βάσεις για την εξέλιξη της αυριανής γενιάς.
Το μέσο για να πραγματοποιηθούν αυτά που οραματιζόμαστε είναι φυσικά η οικονομική ανάπτυξη του δήμου.
Με τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισα τα τελευταία 10 χρόνια εργαζόμενος σαν διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία η οποία μεταφέρει τεχνολογία διαχείρισης υδάτινων πόρων στον γεωργικό τομέα από την Ευρώπη στην κεντρική Αφρική και Μέση Ανατολή μπορώ να σας πω πως ο δήμος Βέλου-Βόχας καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την δημιουργία κέντρων μεταφοράς τεχνολογίας στον γεωργικό τομέα.
Τα κέντρα αυτά με την στελέχωση τους από εξειδικευμένο προσωπικό και σε συνεργασία με εταιρείες μπορούν να αποτελέσουν μονάδες παραγωγής τεχνογνωσίας η οποία είναι απαραίτητη για την βελτίωση της αγροτικής παραγωγής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.