ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ, Δικηγόρος, υποψ. δημοτικός σύμβουλος Βέλου-Βόχας με τον Θ. Μανάβη

“Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας”

Κύριε Πανταζή, είστε ένας διακεκριμένος νομικός ένας από τους καλύτερους της γενιάς σας χωρίς αμφιβολία. Φαντάζομαι ότι πολλές φορές κατά το παρελθόν, από διαφορετικούς ανθρώπους και παρατάξεις, θα σας έχουν γίνει προτάσεις να συμμετέχετε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Κι όμως μέχρι σήμερα δεν ήσασταν ποτέ. Τι διαφορετικό είπε ο Θανάσης Μανάβης και σας έπεισε να είστε υποψήφιος μαζί του σ’ αυτές τις εκλογές;
Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές στο παρελθόν μου είχε γίνει πρόταση να συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε διάφορους συνδυασμούς. Είμαι άνθρωπος που τον ενδιαφέρουν τα κοινά, ωστόσο δεν ένοιωσα τόσο έντονη την ανάγκη να εμπλακώ τόσο ενεργά.
Παρακολουθώ μαζί με τους συνδημότες μου τα τελευταία εννέα χρόνια το δήμο μας να περιέρχεται όλο και περισσότερο στη ανυποληψία, στο τέλμα και την απαξίωση με ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής. Δεν θα αναλωθώ στα αίτια αυτής της κατάστασης. Λίγο έως πολύ όλοι τα ξέρουμε.
Έγινε, όμως, επιτακτική η ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα, να δώσουμε στον τόπο μας την αναπτυξιακή πορεία που χρειάζεται για να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει.
Μ’ αυτές τις σκέψεις το «συναπάντημά» μου με τον Θανάση Μανάβη ήταν μοιραίο. Δεν χρειάστηκε να μεταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να με πείσει, ήμουν έτοιμος. Στο πρόσωπο του Θανάση βλέπω έναν νέο άνθρωπο, με πολλή όρεξη για δουλειά. Η επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία είναι το εχέγγυο για την αυριανή πορεία του ως δήμαρχος. Ο Θανάσης έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει τις δυνατότητες των συνεργατών του και να πράττει ανάλογα. Ακούει τον συνομιλητή του, εντοπίζει και αντιλαμβάνεται εύκολα τα προβλήματα και είναι γρήγορος και σαφής στις αποφάσεις του.
Αυτά τα χαρακτηριστικά του συγκέντρωσαν γύρω του μια ομάδα ικανών, έμπειρων αλλά και νέων ανθρώπων, με υψηλές αξίες, των οποίων το όραμα για το δήμο μας ταυτίζεται.

Ποιο είναι το όραμά σας, λοιπόν, για την επόμενη μέρα του δήμου Βέλου-Βόχας;
Το όραμά μας είναι σαφές και ξεκάθαρο: η ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να δώσουμε στο δήμο μας «Νέα Πνοή» να πάμε επιτέλους μπροστά, να δούμε το αύριο ως μια μεγάλη ευκαιρία δημιουργίας και όχι ως ένα μεγάλο βάρος ή ένα δύσκολο μονοπάτι, όπως το βλέπει η απερχόμενη δημοτική αρχή. Καλώς ή κακώς η απερχόμενη διοίκηση του δήμου κούρασε και κουράστηκε. Ήρθε η ώρα να φυσήξει αέρας ανανέωσης και αλλαγής στο δήμο Βέλου-Βόχας.
Ο συνδυασμός μας αποτελείται από μια πλειάδα αξιόλογων ανθρώπων με επιστημονική κατάρτιση ή μακρά επαγγελματική εμπειρία. Άνθρωποι με όρεξη και κέφι για δουλειά.

Πώς θα μπορούσε ο Παναγιώτης Πανταζής να συμβάλει σ’ αυτό το όραμα που περιγράφετε;
Πιστεύοντας και στηρίζοντας το όραμα και τους στόχους που από κοινού θέσαμε όλοι οι άνθρωποι του συνδυασμού με τον επικεφαλής μας, Θανάση Μανάβη, θεωρώ ότι με την πολύχρονη εμπειρία μου μπορώ να βοηθήσω στην απεμπλοκή σοβαρών καταστάσεων στο δήμο μας. Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης νομικής προσοχής (ενδεικτικά αναφέρω, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πλατείας στο Βραχάτι, της παραλίας του Βέλου, ακόμη και τα ιδιαίτερα νομικά ζητήματα που υπάρχουν με ένα τμήμα της παραλίας Βραχατίου) τα οποία, σήμερα αποτελούν τροχοπέδη για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας. Επίσης, έχω τη δυνατότητα να συμβάλλω στην επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία υπάρχουν στο δήμο μας.
Εμείς στο συνδυασμό «Νέα Πνοή» δε μιλάμε στον αέρα, δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, έχουμε μελετήσει διεξοδικά τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει ο δήμος και έχουμε ήδη σχεδιάσει διαδρομές για τη λύση τους. Έχουμε και την ικανότητα και τη δυνατότητα αλλά κυρίως τη θέληση να πράξουμε αυτό.

Ποιο είναι το μήνυμά σας πριν από την κάλπη της Κυριακής;
Καλώ τους συνδημότες μας να πάρουν τις τύχες του τόπου μας στα χέρια τους. Να μην αφήσουν τη διοίκηση του πολύπαθου δήμου μας στα ίδια πρόσωπα, τα οποία ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση!
Να μην απέχουν από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Να μην αφήσουν τους άλλους ν’ αποφασίσουν γι’ αυτούς, αλλά να στηρίξουν τους κατά την κρίση τους καλύτερους. Η αποχή είναι σιωπηρή συγκατάθεση, στην απραξία και στο τέλμα στο οποίο έχουμε περιέλθει.
Να στηρίξουν τη Νέα Πνοή και τον Θανάση Μανάβη, γιατί ήρθε η ώρα το κουρασμένο και αδιέξοδο παλαιό σύστημα να φύγει και το τιμόνι του δήμου να κρατήσουν άνθρωποι με όρεξη για δουλειά, αποτελεσματικοί, που έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν το αναπτυξιακό μέλλον που χρειάζεται ο δήμος μας.

Κύριε Πανταζή σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Κατηγορίες:ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.