ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, υποψ. τοπικός σύμβουλος Βραχατίου:

“Με γνώση και όρεξη για δουλειά θα κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης μέρας για το Βραχάτι μας”

Το «ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ» είναι ο ανεξάρτητος τοπικός συνδυασμός, ο οποίος «ενσαρκώνει» την πεμπτουσία του νέου νόμου για τη διοίκηση των κοινοτήτων από τους ίδιους τους πολίτες. Κάθε μέρα που περνάει συγκεντρώνει όλο και περισσότερο την αποδοχή και τη στήριξη των Βραχατιωτών. Δια στόματος Παντελή Οικονόμου, στην παρούσα συνέντευξη αναλύει τις θέσεις, τις απόψεις, τις σκέψεις, τα όνειρα και την αντίληψη των υποψηφίων τοπικών συμβούλων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο.

Κύριε Οικονόμου τι σας οδήγησε στην απόφαση με τους συνυποψηφίους σας, να «στήσετε» έναν συνδυασμό και να διεκδικήσετε τη διοίκηση του Βραχατίου;
Το Βραχάτι από πρότυπο ανάπτυξης και πρωτοπορίας σε όλο το νομό τα τελευταία εννέα χρόνια, έχει σκοντάψει αρκετά βήματα και έχει χάσει πολύ δρόμο. Δεν το είχαμε φανταστεί έτσι μερικά χρόνια πριν. Πέρασαν εννέα χρόνια χαμένα για το Βραχάτι που διολίσθησε σιγά-σιγά στην παρακμή. Το τοπικό συμβούλιο που πρέπει να κάνει 12 συνεδριάσεις κατ’ έτος το 2017 έκανε 9, το 2018 έκανε 6 και το 2019 μέχρι στιγμής μόλις 3.
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες ήταν αδύνατον να είνουμε άλλο αδρανείς και πήραμε την ευκαιρία και την πρωτοβουλία και σηκώσαμε το γάντι που μας έριξε ο ευνοϊκός εκλογικός νόμος. Αναλάβαμε την ευθύνη να μην ξεθωριάσει άλλο το »brand name» του τόπου μας, στοιχιζόμαστε μαζί και αλλάζουμε τις νοοτροπίες για το Βραχάτι που μας αξίζει!

Ποιοι είναι επιγραμματικά οι στόχοι σας για το Βραχάτι αν αναλάβετε τα ηνία της Κοινότητας;
Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το σύνολο των αρμοδιοτήτων που μεταφέρει ο νόμος «Κλεισθένης» στα τοπικά συμβούλια, και να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Βραχατίου.
Επομένως άμεσες προτεραιότητές μας είναι η διαχείριση υδάτινων πόρων για να έχουμε επάρκεια νερού σε όλο το Βραχάτι, η Καθαριότητα, ο επαρκής και μη ενεργοβόρος δημοτικός φωτισμός, η συντήρηση Κοινόχρηστων χώρων, η οδοποιία αλλά και η πολεοδομική ανάπλαση και ανάπτυξη της περιοχής.
Επιπλέον, η αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας με το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο Κτηματολόγιο για τη δημοτική περιουσία (π.χ. κεντρική πλατεία, κ.ά.), αλλά και η ανάπλαση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού. Ειδικότερα, με τη συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας και της Πολιτείας θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τους εξής σημαντικούς στόχους μας:
1) Κυκλοφοριακό:
Η προ τριετίας κυκλοφοριακή μελέτη που έχει παραδοθεί είναι και αυτή στα συρτάρια.
Δεν υπάρχουν επαρκείς σημάνσεις, δεν έχει αναπτυχθεί κουλτούρα κυκλοφοριακής αγωγής, παιδιά κινδυνεύουν καθημερινά στο δρόμο.
Προτείνουμε: Άμεση κυκλοφοριακή μελέτη, δίκτυο δημοτικών οργανωμένων και ασφαλών χώρων στάθμευσης, εμπλουτισμό μονοδρόμων, επαρκείς και ορατές σημάνσεις κατεύθυνσης για τους επισκέπτες, κατασκευή συγκοινωνιακών κόμβων ήπιας κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο, προσβάσιμα και άνετα πεζοδρόμια, φωτεινούς σηματοδότες, διαγραμμίσεις πεζών.
2) αξιοποίηση της ΕΤΠΑΚΟ
Η Δημοτική Αρχή έχει εγκληματικά αμελήσει το Σχέδιο Τοπικής Ανάπτυξης LEADER/CLLD ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που λήγει στις 7/7/2019. Αυτό το πρόγραμμα είναι το καταλληλότερο μίας και αφορά εκμετάλλευση παλαιών-εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών χώρων. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι Δεν προλαβαίνει!!!
Το Τοπικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί, σε πρώτη φάση θα πρέπει να καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον τόπο τους. Πώς; Δωρίζοντάς τες υπέρ του Δήμου!!! Σε δεύτερη φάση να αγοραστεί σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια και την Πολιτεία υπέρ της Κοινότητας Βραχατίου.
Άμεσα πρέπει να προχωρήσουμε στην κατάρτιση ενός Επενδυτικού Σχεδίου για την ένταξή της σε ΕΣΠΑ με πλήρη φάκελο αξιοποίησης, περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές μελέτες, ενεργειακό και θεματικό πάρκο, λαογραφικό μουσείο, συνεδριακό κέντρο, ήπιες μορφές εναλλακτικής οικονομίας, μουσείο Οίνου & Αμπέλου ή ό,τι άλλο κριθεί πρόσφορο και απαραίτητο.

3) Ανάπλαση Παραλίας:
Η οικονομική ατμομηχανή και βιτρίνα του Βραχατίου δίνει την εικόνα της εγκατάλειψης.
Οι σύγχρονες πόλεις και παραθεριστικοί οικισμοί, όλα τα θέρετρα των ανεπτυγμένων χωρών τα ιστορικά, εμπορικά και τουριστικά τους κέντρα είναι η βιτρίνα τους. Είναι κοινός τόπος ότι το μοντέλο διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης έχει κλείσει τον κύκλο του.
Προτείνουμε: Περαιτέρω διευκόλυνση επισκεπτών και συνδημοτών για περίπατο, ψώνια, αναψυχή, ναυταθλητισμό και δραστηριοτήτων πολιτισμού. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τις αρχές μας οι προτάσεις μας είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Τα μεγάλα οφέλη θ’ αναδειχθούν άμεσα και αποτελεσματικά και όλα θα εφαρμοσθούν με τη συμμετοχή και σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων με ανοικτές διαδικασίες.

Κλείνοντας, κύριε Οικονόμου ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους του Βραχατίου που θα προσέλθει στην κάλπη την Κυριακή να ψηφίσει;
Καλούμε όλους να στηρίξουν με την ψήφο τους το όραμά μας για το Βραχάτι της επόμενης μέρας. Εμείς βάζουμε στοίχημα με τους εαυτούς μας και ανεξάρτητα από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί, ότι θα γίνει καθημερινή μας ενασχόληση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση λύσεων στα κοινά μας ζητήματα.
Με γνώση και όρεξη για δουλειά θα κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης μέρας για το Βραχάτι μας!

Κατηγορίες:ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.