ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Το φαινόμενο Παπαγεωργίου

ΟΔημήτρης Παπαγεωργίου πρωτοεκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, στον πρώην Δήμο Στυμφαλίας, στα 21 του και τιμήθηκε από τους συμπολίτες του και στις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Οι γνώσεις, το ήθος, η διάθεση του για προσφορά, η ειλικρίνεια και η δυναμική διεκδίκηση του δικαίου, οδηγούν το δημοτικό συμβούλιο να του αναθέσει την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Στυμφαλίας για 4 χρόνια.

Στις αρχές Δεκέμβρη της περασμένης χρονιάς, ο 38χρονος πλέον Δημήτρης, δηλώνει την πρόθεσή του να επιστρέψει στα κοινά της γενέτειράς του και να διεκδικήσει την θέση του πρώτου πολίτη του δήμου Σικυωνίων. Πολλοί ξαφνιάστηκαν με την απόφασή του αυτή και ακόμα περισσότεροι κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι, θεωρώντας μια τέτοια κίνηση καταδικασμένη σε αποτυχία. Βλέπετε, η ανακοίνωση έγινε πριν την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική, η οποία αφήνει χώρο ακόμα και στον ανεξάρτητο πολίτη να διεκδικήσει το δήμο.
Όμως, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου έχει όραμα και υπομονή. Αργά και μεθοδικά βρήκε τους ανθρώπους που είχαν διάθεση για προσφορά, γνώσεις και προπάντων ήθος, ώστε όλοι μαζί να κάνουν πράξη το κοινό τους όραμα: να ξαναζωντανέψουν τον δήμο Σικυωνίων. Να κάνουν το Κιάτο, την Στυμφαλία, τον Φενεό και τα χωριά τους, να ξαναζήσουν τις παλιές τους δόξες και να τα βγάλουν από τη μιζέρια που τα καταδίκασε τα 9 τελευταία χρόνια η απερχόμενη δημοτική αρχή.

Σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου προβάλλει σαν φαβορί στη διεκδίκηση του Δήμου. Ποια όμως είναι τα στοιχεία αυτά που έφεραν τον συνδυασμό «Δύναμη Αλλαγής» και τον επικεφαλής του να αμφισβητεί την κυριαρχία του νυν δημάρχου;

Τους τελευταίους μήνες, η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία «ενημέρωσης» με λόγια και …έργα. Το νερό του δικτύου μπορεί να είναι πλέον πόσιμο, όμως δεν είναι «ΝΕΡΟ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ». Το έργο της ύδρευσης δεν μπορεί να στοίχισε στον κ. Σταματόπουλο 14.000.000 €, όπως διαφημίζει, όταν ο διαγωνισμός ήταν μόνο για 1.300.000 €. Και δεν είναι μόνο αυτά, είναι το 40% μείωση στα τέλη ύδρευσης, το θέατρο αρχαίας Σικυώνος που είναι έτοιμο (για 3η φορά) να υποδεχθεί κόσμο, η ασφαλτόστρωση της δυτικής εισόδου του Κιάτου 10 μέρες πριν τις εκλογές και τόσα άλλα. Η ύπουλη αυτή εκστρατεία παραπληροφόρησης και προβολής, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, έργου σχεδόν ανύπαρκτου την τελευταία τετραετία, προσβάλλει τη νοημοσύνη των δημοτών και τους καθιστά καχύποπτους σε οτιδήποτε εξαγγέλλει ή υπόσχεται ο απερχόμενος δήμαρχος. Οι δημότες που έχουν βιώσει τόσα χρόνια, έργα βιτρίνας, έργα μακέτες, αλλά και την απραξία στους τομείς που θα βελτίωναν την καθημερινότητά τους, γυρίζουν σιωπηλά ή και επιδεικτικά την πλάτη στον Σταματόπουλο.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου δείχνει αποφασισμένος να επαναφέρει την κανονικότητα στο δήμο. Το σύνθημά του επιτέλους τέλος στην πολιτική και οικονομική διαπλοκή που βίωσαν τα τελευταία χρόνια οι δημότες βρίσκει απήχηση σε όλο και περισσότερους πολίτες και επαγγελματίες. Οι ξεκάθαρες θέσεις του και ο χειμαρρώδης λόγος του έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των δημοτών που προσέρχονται μαζικά στις ομιλίες του και δείχνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του συνδυασμού και το πρόγραμμα του. Ένα πρόγραμμα γραμμένο όχι από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους, αλλά από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, από ανθρώπους που ξέρουν και τα πραγματικά προβλήματα και τις εφικτές λύσεις. Ένα πρόγραμμα απλό, κατανοητό, καινοτόμο, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο.

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου έχει δεσμευτεί για:
την κατάργηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα,
τη διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών, αντί για απευθείας αναθέσεις,
την επανεξέταση χρησιμότητας των έμμισθων θέσεων του Δήμου, που υπήρξαν λάφυρο εκλογικών συναλλαγών,
την αξιόπιστη απεικόνιση των οικονομικών του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων που παραδίδει η απερχόμενη δημοτική αρχή από ορκωτούς λογιστές,
την πλήρη καταγραφή του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δήμου και την αξιοποίηση της είτε από τον δήμο είτε σε συνεργασία με επαγγελματίες μέσω μισθώσεων,
την εξοικονόμηση χιλιάδων € από την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολείων του Δήμου μας.

Οι δεσμεύσεις αυτές είναι ικανές να του προσφέρουν την δυνατότητα να εφαρμόσει, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δημότες, τα μέτρα του προγράμματός του.
Μέτρα που στοχεύουν στην βελτίωση της ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών όπως:
η μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και στις πολύτεκνες οικογένειες και μείωση κατά 20% σε όλα τα νοικοκυριά, σταδιακά και σε βάθος τετραετίας,
η εξασφάλιση θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά,
η δημιουργία θεσμού παιδοψυχολόγου, που θα συμβουλεύει γονείς και παιδαγωγούς σε ζητήματα που αφορούν στα παιδιά,
η συμμετοχή και συνδρομή του Δήμου σε κάθε μαθητική ομάδα που διαγωνίζεται σε οποιονδήποτε τομέα εντός ή και εκτός Χώρας,
η χρηματοδότηση αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου,
η εξασφάλιση πρόσβασης των ΑμεΑ στα δημοτικά κτίρια, στη θάλασσα και στους κοινόχρηστους χώρους,
η δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου που θα περιθάλπει και τα αδέσποτα,
η αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των κακοτεχνιών της αγροτικής οδοποιίας,
η δημιουργία γραφείου “ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ” και “ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ”
η δημιουργία ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
είναι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες αυτού του προγράμματος. Πιστεύοντας απόλυτα ότι σωστός δημότης είναι ο ενημερωμένος δημότης, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου προσκαλεί όλους να διαβάσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού, να τον ακούσουν, να κρίνουν, να συγκρίνουν και μετά να αποφασίσουν.

Το σημερινό εκλογικό σύστημα απαιτεί συναινέσεις και όχι συγκρούσεις. Απαιτεί διάλογο με τις υγιείς δυνάμεις του δήμου, συνεννόηση, σύγκλιση, συναίνεση πάνω στα καυτά θέματα του δήμου. Και είναι έτοιμος ο επικεφαλής της «Δύναμης Αλλαγής» να προχωρήσει, μαζί με όλους όσους απερίφραστα και τελεσίδικα καταδικάζουν τους εκβιασμούς, τις εξαγορές και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, και να υλοποιήσει το όνειρό όλων μας:

Να κάνουμε το Δήμο Σικυωνίων το δήμο που ονειρευόμαστε και το Κιάτο μια ανθρώπινη πόλη πρότυπο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.